26. dubna 2018 • 21:38

Kysela skončil jako generální manažer Litvínova. Jeho práci převezme Šlégr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Robert Kysela skončil jako generální manažer hokejistů Litvínova. Jeho práci bude v nejbližší době zastávat předseda představenstva Jiří Šlégr. Severočeši chystají reorganizaci.



Devětačtyřicetiletý Kysela nabídl rezignaci na dnešním pravidelném zasedání představenstva klubu. A to i přesto, že Verva se po nepovedené sezoně a dlouho špatně vyhlížejícím průběhu baráže nakonec zachránila mezi elitou, kde působí nepřetržitě od roku 1959.

Klubové představenstvo rezignaci bývalého útočníka a mistra světa z roku 1996 přijalo a ještě k dnešku ho z funkce odvolalo. Z toho důvodu klub plánuje reorganizaci a do jejího ukončení bude klub řídit Šlégr.

Kysela manažersky působil v Litvínově, s nímž dlouhodobě spojil již hráčskou kariéru, od roku 2012. Pod jeho vedením získala Verva před třemi lety svůj historicky první titul.

Šestačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana Šlégr je rovněž delší dobu členem klubového vedení, ale i trenérského týmu. V předchozích sezonách byl asistentem, jako šéf střídačky převzal mužstvo na začátku roku po neuspokojivých výsledcích a odvolání Radima Rulíka.

Ani tato změna ale nepřinesla ovoce a Litvínov zakončil základní část na dně tabulky se sedmibodovým mankem na předposlední Jihlavu. Verva šla podle očekávání následně do baráže, do níž sice vstoupila dvěma výhrami, pak ale získala z bloku dalších pěti utkání jen dva body.

Přesto nakonec Litvínovští slavili setrvání v nejvyšším patře tuzemského klubového hokeje a doplnili postupující Karlovy Vary. Třetí Jihlava zůstala o bod zpět.

Obrovská radost! Litvínov odvrátil zkázu a udržel se v extralize
Obrovská radost! Litvínov odvrátil zkázu a udržel se v extralize

Litvínov - Kladno: Baránek vypálil od modré čáry a Cikánek je popáté překonán, 5:0
Video se připravuje ...

František Lukeš (vpravo) přijímá gratulace od Jiřího Guly František Lukeš (vpravo) přijímá gratulace od Jiřího GulyFoto ČTK

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud