25. srpna 2018 • 21:17

Boleslav je ve finále turnaje v Německu, Vary prohrály se Záhřebem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili na Mercedes-Benz Rent Cupu v Norimberku Straubing 6:4 a v neděli je od 18:00 čeká finále s pořádajícími Ice Tigers. Karlovy Vary podlehly na turnaji ve slovinském Bledu Medveščaku Záhřeb 0:1 a budou v neděli hrát o třetí místo.



Mladá Boleslav se Straubingem prohrávala už po 40 vteřinách, kdy otevřel skóre Antoine Laganiere. Za 34 sekund sice vyrovnal Dominik Pacovský, ale ve 22. minutě vrátil německému celku vedení Jeremy Williams.

Bruslařský klub mezi 25. a 34. minutou díky gólům Pacovského, Lukáše Žejdla a Oldricha Kotvana otočil stav na 4:2, do konce druhé části ale smazali ztrátu Stefan Loibl a Laganiere.

Vedení Mladé Boleslavi vrátil v 45. minutě Žejdl a vzápětí dovršil výsledek Martin Látal. Teď se mohou Středočeši těšit na souboj s Norimberkem, který v pátek vyhrál nad Vídní 5:0.

Karlovarské Energii stačil po pátečním vítězství nad Villachem 6:2 proti dalšímu účastníkovi EBEL jakýkoli bodový zisk k postupu do finále, ale nedosáhla na něj. V 29. minutě rozhodl o vítězství Medveščaku americký útočník Jordan Samuels-Thomas, který v minulé sezoně krátce působil v Mladé Boleslavi.

Ve druhé třetině navíc Karlovarští přišli o útočníka Ondřeje Beránka, jehož zasáhla protihráčova brusle a způsobila mu řeznou ránu na zápěstí. Podle klubového webu Energie Beránek okamžitě zamířil do nemocnice v Jesenici, kde lékaři vyloučili poranění šlach, které brusle jen o milimetr minula. Doba léčení zatím není jasná.

Hokejový Mercedes-Benz Rent Cup v Norimberku:

Straubing Tigers - BK Mladá Boleslav 4:6 (1:1, 3:3, 0:2)
Branky: 1. a 40. Laganiere, 22. Williams, 36. Loibl - 2. a 25. Pacovský, 30. a 45. Žejdl, 34. Kotvan, 47. M. Látal.

Hokejový turnaj v Bledu (Slovinsko):

Medveščak Záhřeb - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 29. Samuels-Thomas.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud