16. září 2018 • 21:13

SESTŘIHY: Kometa sekla Plzeň, Sparta prohrála. Nedaří se Třinci a Liberci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Tipsport extraliga má za sebou úvodní víkend. Ve šlágru 2. kola Kometa Brno porazila Plzeň 3:2, když vítěznou branku vstřelil až v 59. minutě Lukáš Nahodil. Výborný vstup do sezony zažívají Vítkovice, které doma porazily Spartu 3:2. Naopak se nedaří jiným favoritům. Liberec za dvě kola ještě nedal gól, po páteční prohře v Plzni nestačil doma ani na Pardubice (0:2). Třinec po kolapsu ve Zlíně neuspěl ani proti Olomouci. Oceláři sice vedli 2:0, nakonec ale prohráli 2:3. Špatný vstup do ročníku zažívá i Mladá Boleslav, která po prohře s Litvínovem propadla v Karlových Varech 0:4. Stoprocentní zůstává Litvínov, který porazil Zlín 5:2. Mountfield HK si doma poradil s Chomutovem 3:2.



Vítkovice - Sparta 3:2

Hokejisté Vítkovic porazili ve druhém extraligovém kole Spartu 3:2 a udrželi si stoprocentní bodovou úspěšnost. Největší zásluhu na tom měl útočník Jakub Lev, který vstřelil dvě branky, třetí gól přidal další explzeňský hráč Jan Schleiss. Vítkovičtí proti Spartě zaznamenali už osmou výhru z posledních devíti vzájemných zápasů.

Nebývá zvykem, že už ve druhém kole sezony servírují hráči hokej v takovém tempu a intenzitě, jako Vítkovice i Sparta předvedly hlavně v první části. Úvodní trefu obstaral v páté minutě Lev, který se po rychlém přechodu do ofenzívy zápěstím prosadil z mezikruží.

Odšpuntoval tím gólové hody prvního dějství. Vítkovice v něm byly aktivnější, ale Sparta využívala nabídnuté příležitosti. Jarůšek bleskově využil přesilovku pět na tři, když před Bartošákem tečoval nahození Blaina. Domácí si vzali vedení zpátky také pohotovým sklepnutím puku, o které se ve 14. minutě postaral Schleiss a zapsal si první extraligový gól ve vítkovickém dresu.

SESTŘIH: Vítkovice - Sparta 3:2. Kruppův tým obdržel první porážku
Video se připravuje ...

Jenže Pražanům stačilo pouhých osm sekund na vyrovnání. Bartošák nedojel včas nahozený puk do pásma, Forman byl u kotouče dřív a lehkým dloubnutím ho poslal do branky.

Vítkovice však i do třetice šly do vedení. Také Ostravané dostali výhodu přesilovky pět na tři a tu v 17. minutě zcela nechytatelným příklepem pod břevno proměnil ve svůj druhý gól Lev.

Divoká palba ve druhé části polevila, i šancí bylo méně, byť oba týmy z brejků mohly několikrát skórovat. Největší možnost měl znovu Lev. Košťálkův faul na Zdráhala vyhodnotili sudí jako penaltový, ale domácí kanonýr z trestného střílení svou střelou líznul tyč a propásl tak šanci na hattrick.

Vítkovice byly blíže uklidňující čtvrté trefě, ale převahu ve dvou přesilovkách se jim vyjádřit nepodařilo. Proto to bylo drama až do konce. Sedm minut před koncem se Sparta opět dostala na 104 sekund do hry pět na tři, ale domácí krizovou sekvenci a dlouhý zámek přestáli díky Výtiskově obětavosti i vychýlené mušce sparťanů.

Sparta už potřetí na vedoucí gól soupeře neodpověděla ani v power play a po úvodní výhře nad Hradcem zůstala bez bodů.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): „Ten zápas začal možná trošku divoce. My jsme apelovali na hráče, aby zůstávali mimo trestnou lavici, protože Sparta má kvalitní přesilovky. Ale nám se ten plán nezdařil. Mrzí mě, že ve chvílích, kdy jsme Spartu zatlačili, jsme měli i dost šancí, kdy jsme to mohli více využít. Sparta se pak dostala znovu do hry slepenými přesilovkami ke konci druhé třetiny. Pak jsme začali hrát více defenzivně. Obrovský kredit pro celý náš tým.“
Uwe Krupp (Sparta): „Byl to dobrý zápas s šancemi na obou stranách. Vítkovice měly velmi dobré přesilovky, mají velmi dobrý tým, hrají dobře i defenzivně. My jsme dnes měli bohužel hodně vyloučených a v oslabeních jsme dostali dva góly.“

Góly

Domácí: 04:29. Lev, 13:45. Schleiss, 16:12. Lev

Hosté: 11:11. Jarůšek, 13:53. Forman

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, de la Rose, Šidlík, Trška, Výtisk (A) – Tybor, O. Roman, Szturc (A) – Schleiss, Lev, Olesz (C) – D. Květoň, Mahbod, Dej – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera – Pytlík.

Hosté: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Piskáček (A), Gregorc, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Pšenička, Pech (A), Forman – Buchtele, Klimek, Kudrna.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Bryška, Špírek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 121 diváků


Kometa Brno - Plzeň 3:2

Hokejisté mistrovské Komety Brno porazili ve 2. kole extraligy Plzeň 3:2 a podruhé naplno bodovali. K výhře pomohl gólem a dvěma asistencemi Petr Holík. O výsledku rozhodla Kometa 73 sekund před koncem zápasu využitou přesilovkou a vítězný gól vstřelil Lukáš Nahodil.

Kometa se představila ve stejném složení jako v sobotní vítězné premiéře v Chomutově, v týmu Indiánů trenér Čihák sáhl k jediné změně. Navzdory čistému kontu v utkání s Libercem brankáře Frodla nahradil Bělorus Milčakov, jenž v premiéře v české extralize už ve 4. minutě inkasoval první gól.

SESTŘIH: Kometa Brno - Plzeň 3:2. Kometa sekla Plzeň, vítězství zařídil Nahodil
Video se připravuje ...

Brňané se dostali v úvodu do útočného tlaku a po Holíkově přihrávce doklepl zblízka kotouč do sítě Zaťovič. Nápor domácích brzy ukončila první přesilovka soupeře, která nastartovala Plzeň k ofenzivní hře. Nápor také vynesl Plzni vyrovnání. Ve 12. minutě se Gulaš protáhl od bočního mantinelu před branku a pod chrániči brankáře Langhamera protlačil puk do sítě.

Indiáni trápili protivníka důsledným napadáním v jeho obranném pásmu hned po ztrátě kotouče. Kometa měla s touto taktikou problémy, jen obtížně zakládala útočné akce a její kombinační souhra často končila už ve středním pásmu.

V bojovném duelu se oba týmy jen obtížně dostávaly k přesnějšímu zakončení. Plzeň častěji ohrožovala domácí branku. Největší šanci ke skórování měl při přesilovce ve 31. minutě hostující Kracík, jehož střelecký pokus zlikvidoval brankář Langhamer.

Bojovný duel gradoval v poslední třetině. Po rychlém protiútoku stačil střelu Muellera brankář Malčakov jen lapačkou vyrazit před najíždějícího Holíka, po jehož dorážce získali Brňané zpět jednobrankový náskok. O minutu později ale Denis Kindl střelou k tyči překonal ležícího Langhamera a srovnal skóre.

V závěru zápasu získala Kometa výraznou převahu, kterou zužitkovala při přesilovce díky Nahodilovi. Plzeň se ještě pokusila při hře bez brankáře vyrovnat, Brňané ale těsnou výhru udrželi.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): „Na úvod sezony to byl vynikající zápas. Díky divákům měl i skvělou atmosféru. Z Plzně šel respekt. Na ledě bylo vidět, že hraje velice atraktivní a agresivní hokej. Hodně nám pomohl první gól. Ve druhé třetině jsme se dostali při dvou vyloučeních pod tlak. Soupeř vyrovnal a ve třetí třetině to bylo kdo z koho. Prvních deset minut měla navrch Plzeň. Když jsme dali gól, tak soupeř hned srovnal. V závěrečných deseti minutách nám narostla křídla. Měli jsme spoustu sil a hnali se za vítězstvím. Faul soupeře nám pomohl k tomu, že jsme dotlačili vítězný gól. V kombinaci se zápasem v sobotu v Chomutově nás to stálo spoustu sil.“
Jiří Hanzlík (Plzeň): „Odehráli jsme velice dobré utkání. Není co našim hráčům vytknout. I když chyby se najdou vždycky. Brno si dokáže v závěru vytvořit tlak a otočí výsledek na svou stranu. Není to poprvé v našich vzájemných zápasech, kdy jsme tady ztratili body. Soupeři jsme v závěru k výhře pomohli přesilovkou. Pravděpodobně by při hře pět na pět takový tlak Brna nevznikl a dotáhli bychom utkání do remízy. Kometa má sílu, nemusíme se ale za náš výkon stydět.“

Góly

Domácí: 03:36. Zaťovič, 43:14. P. Holík, 58:47. Nahodil

Hosté: 11:35. Gulaš, 44:30. D. Kindl

Sestavy

Domácí: Langhamer (Vejmelka) – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – R. Zohorna, Hruška, Kašpar – Mallet, Nahodil, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler.

Hosté: Milčakov (Frodl) – J. Kindl, Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Novotný, Gulaš – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

Rozhodčí

Kika, Hradil – Hlavatý, Rampír

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7556 diváků


Litvínov - Zlín 5:2

Hokejisté Litvínova porazili ve 2. kole extraligy Zlín 5:2, i podruhé naplno bodovali a vedou tabulku. Třemi asistencemi pomohl k úspěchu Vervy útočník František Lukeš. Berani naopak nenavázali na úvodní výhru na Třincem (4:2).

Do první velké šance se dostali ve čtvrté minutě domácí, kteří v pátek vyhráli v Mladé Boleslavi (4:3). Mikúš ale v zakončení vysoko přestřelil branku Jakuba Sedláčkovu. O dvě minuty později už se Severočeši radovali. Kubát v první šanci těsně netrefil tři tyče a napodruhé už byl přesnější a pohotově dorazil puk do branky.

SESTŘIH: Litvínov - Zlín 5:2. Severočeši uzmuli druhou výhru v řadě
Video se připravuje ...

V další šanci Lukeš trefil obě tyčky a puk se poté odrazil mimo a ve 14. minutě Hübl švihem z mezikruží trefil břevno. Litvínov se za svou aktivitu dočkal odměny. Jurčík v 16. minutě našel zpoza branky Matouška, který pohotově skóroval.

Druhá část byla ze strany zlínských hráčů o poznání lepší. V 25. minutě Fryšara zblízka prověřil Januse. Poté ostřelovali domácího brankáře od modré čáry postupně Valenta, Žižka a Gazda, ani jeden však úspěšný nebyl. Dočkal se až v 34. minutě Ondráček, který využil přesilovou hru ranou mezi Janusovy betony.

O vyrovnání se vzápětí pokoušel Kulda, jeho rána ovšem mířila přímo doprostřed branky. A tak se z ojedinělé šance na druhé straně radovali domácí. Lukeš pronikl podél mantinelu, naservíroval puk před branku a Hüblovi stačilo pouze nastavit hokejku.

Hosté měli příležitost v první minutě třetí třetiny, ale Janus výtečně zakročil proti Werbikovi. V 52. minutě mohl přidat pojistku Myšák, ovšem ani nadvakrát se mu skórovat nepodařilo. Zlínští se přeci jen radovali z kontaktní branky. V 55. minutě využil početní výhodu Šlahař a vykřesal hostům naději na bodový zisk.

Ta se ovšem rozplynula za pouhých 49 vteřin a pohotovou bekhendovou střelou zvýšil na 4:2 Mikúš. V závěru ještě přidal pojistku do prázdné branky Tůma.

Ohlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): „Hodnocení utkání bude pozitivní. Zlín se předvedl velmi dobrou defenzívní hrou. Nám pomohla na začátku přesilová hra. Při hře pět na pět to bylo velmi vyrovnané. Musím vyzvednout trenéra hostí, že v závěru odvolali brankáře a snížili. Naštěstí jsme ihned odpověděli čtvrtým gólem. To byl zlomový moment utkání. V závěru jsme přidali pojistku do prázdné.“
Robert Svoboda (Zlín): „Domácím jsme umožnili vlastní nedisciplinovaností lehčí vstup do utkání. Při hře v pěti jsme určitě nebyli horší. Měli jsme dostatek příležitostí se zápasem něco udělat. Rozhodl čtvrtý gól, který neměl být. Pět minut do konce bylo stále o co hrát. Byli jsme spokojeni s tím, co hráči hráli. Chtělo by to jen více disciplíny. Věřím, že v dalších zápasech přijde.“

Góly

Domácí: 05:41. Kubát, 15:28. Matoušek, 36:27. V. Hübl, 55:37. J. Mikúš, 58:15. D. Tůma

Hosté: 33:17. J. Ondráček, 54:42. Šlahař

Sestavy

Domácí: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Baránek, Sörvik, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Šesták – Petružálek, J. Mikúš, J. Černý (A) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.

Hosté: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), Valenta, Řezníček, Gazda – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – E. Kulda, Werbik, Poletín – Šlahař, Fryšara, Herman – Popelka, P. Sedláček, Karafiát.

Rozhodčí

Pavlovič, Pražák – Pešek, Špringl

Stadion

Zimní stadion Ivan Hlinky, Litvínov

Návštěva

5 725 diváků


Mountfield HK - Chomutov 3:2

Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 2. kole extraligy Chomutov 3:2 a po úvodní porážce na ledě Sparty (0:4) si připsali první body v sezoně. Nový kouč Monutfieldu Tomáš Martinec si tak odbyl úspěšnou premiéru v domácím prostředí.

V první třetině Hradec pokračoval ve výkonu, který předváděl v Lize mistrů i v pátek na Spartě. Jen ho vylepšil o zásadní věc. Opět měl výraznou střeleckou převahu, na bránu pálil devětkrát, zatímco hosté jen třikrát. Na rozdíl od duelu v Praze však Východočeši skórovali.

A to hned dvakrát. V obou případech měl prsty v brance důrazný útočník Berger. Ve 12. minutě se neukvapil, podržel puk za bránou, poté ji objel a poslal přihrávku do brankoviště. Tam se po několika odrazech nejpohotověji zorientoval Bezúch. Slovenský útočník dal stejně jako v Lize mistrů první gól Mountfieldu v soutěži.

SESTŘIH: Mountfield HK - Chomutov 3:2. První výhru Mountfieldu vystřelil Vincour
Video se připravuje ...

O tři minuty později opět Berger vyvezl puk zpoza branky a poslal ho na modrou čáru Linhartovi. Protřelý obránce nahodil kotouč do chumlu před brankářem Stezkou a jeho pokus prolétl až do sítě.

Hosté mohli snížit ještě před koncem první třetiny, ale rozhodčí zásah neuznali pro vysokou hůl. Co se Pirátům nepovedlo v tu chvíli, zvládli ve druhé části. V ní se viditelně změnil obraz hry. Chomutovští byli aktivnější mnohem častěji stříleli, navíc jim pomohl gólman Stezka, který vychytal matadora Graňáka.

Snaha se hostům vyplatila, ve 33. minutě dostali velkou možnost - a to přesilovku pěti proti třem. Zkušená sestava Chomutova Hradec zamkla před gólmanem Maxwellem a velký tlak proměnil střelou do prázdné brány kapitán Huml.

Ve třetí třetině se Chomutov snažil srovnat, ale Hradec byl nebezpečnější. Svoji první šanci však nevyužil, Lotyš Bičevskis totiž vyřešil přečíslení dva na jednoho střelou, již Stezka zlikvidoval. Mnohem lépe si vedl ve 43. minutě Vincour, posila z Komety Brno. Zkušený útočník si v přesilovce vyjel od levého mantinelu a z kruhu překonal perfektní střelou Stezku.

Stejně jako Bezúch i Linhart tak slavil první extraligovou trefu v hradeckém dresu. Poté se Mountfiled soustředil na udržení vedení. Hosté sice v 54. minutě snížili, Knot využil clonu před gólmanem Maxwellem, ale Hradec udržel vedení i při power play Pirátů.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Připravovali jsme se na těžký zápas. Věděli jsme, že soupeř má hodně pracovité mužstvo, hraje fyzický hokej a chodí výborně do brány. Ale myslím, že náš tým šel od začátku za vítězstvím. Kluky musíme pochválit za velkou bojovnost, pracovitost a obětavost v zápase. Vysoký kredit musíme dát hráčům, kteří chodili na oslabení. Zablokovali spoustu střel při bránění přesilovek soupeře. Jsme šťastní, že jsme zápas zvládli.“
Jan Šťastný (Chomutov): „Musím říct, že jsme do utkání vstoupili, jak jsme chtěli, drželi jsme se herního plánu, který jsme si řekli ráno. Dostali jsme ale dvě branky po takové lajdáckosti v předbrankovém prostoru. Poté jsme mohli dát kontaktní gól při přesilovce, mohli jsme domácí zatlačit, ale sehráli jsme ji špatně a mohli jsme dokonce inkasovat. To byl důležitá moment, proč jsme prohrávali po první třetině 0:2. Ve druhé části jsme sehráli přesilovku parádně a měli jsme šance na vyrovnání. Ve třetí třetině se projevila kvalita Hradce rozdílovou brankou na 3:1. Snížili jsme, ale nestačilo to. Prohráli jsme, zbraně však neskládáme. Bojujeme, je tam odhodlání, jen musíme do zápasů přenést klid z tréninku.“

Góly

Domácí: 11:31. Bezúch, 14:04. Linhart, 42:55. Vincour

Hosté: 33:08. Huml, 53:20. Knot

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Cibulskis, Graňák (A), Piché, Rosandić, Š. Havránek, F. Pavlík – Paulovič, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Cingel, Bezúch – Berger, Bičevskis, Miškář – Kukumberg, R. Pilař.

Hosté: Stezka (Š. Lukeš) – Valach, Jank, Knot, Štich, Blaha, Dietz, Trefný – Klhůfek, V. Růžička (A), Sklenář – Skokan, Huml (A), Tomica (C) – J. Stránský, Vantuch, Koblasa – Chlouba, Šťovíček, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Úlehla, Pešina – Frodl, Polák

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4268 diváků


Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:0

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 2. kole extraligy Mladou Boleslav 4:0 a získali první body v sezoně. O branky nováčka se postarali obránci Lukáš Vágner, Petr Šenkeřík a útočníci Václav Skuhravý a Adam Lapšanský. Brankář Filip Novotný vychytal díky 37 úspěšným zákrokům své první čisté konto v sezoně. Bruslařský klub zůstává po dvou duelech bez bodu.

Po první příležitosti karlovarského Beránka byli v úvodu aktivnější a nebezpečnější Středočeši, nájezdy Procházky a Klepiše však zlikvidoval pozorný Novotný. V 16. minutě se radovali domácí, když se po přihrávce kapitána Skuhravého trefil z levého kruhu Vágner. Za 65 vteřin zvýšil Šenkeřík, který úspěšně zakončil svůj průnik.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:0. Nováček přejel Bruslaře a slaví tři body
Video se připravuje ...

Ve druhé dvacetiminutovce začali opět aktivněji hosté. Větší příležitost si ale Mladá Boleslav nevytvořila ani při vyloučení Lapšanského. Energie zavřela své obranné pásmo a vyrážela do protiútoků. Ve 32. minutě donutil dotírající Gorčík chybovat hostujícího Kotvana, puku se zmocnil Skuhravý a z bezprostřední blízkosti potřetí překonal slovinského gólmana.

Po další obdržené brance reagoval mladoboleslavský trenér Kýhos na nepříznivý vývoj zápasu odvoláním Krošelje, kterého nahradil Kantor. Po zbytek druhé části Energie už hosty do větší šance nepustila a střely, které prošly za karlovarskou obranu, zneškodnil spolehlivý Novotný.

Hosté mohli ve třetím dějství ještě zápas zdramatizovat, ale Šťastný ani Skalický ze samostatných úniků výborného Novotného nepřekonali. Ve chvíli, kdy už byl karlovarský gólman bezmocný, netrefil Žejdl zcela odkrytou branku. Ze strany Západočechů zamotala ve 47. minutě nejvíce hlavu hostující obraně dvojice Gríger a Beránek, ale Kantor zasáhl. Výsledek dovršil pět vteřin před koncem ve vlastním oslabení Lapšanský.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Dnešní výsledek vypadá jednoznačně, ale zápas rozhodně jednoduchý nebyl. Prvních deset minut byli hosté jednoznačně lepší. Kdyby nás Filip Novotný nepodržel výbornými zákroky, mohl být zápas úplně o něčem jiném. Potom se nám podařilo dát nějaké branky, uklidnili jsme se a hra z naší strany už měla velmi dobré parametry. Dnes jsme zápas ubojovali výborným týmovým výkonem. Byli jsem obětaví a mnohem pevnější v obraně než v Olomouci. V závěrečné třetině hokej asi moc krásy nepobral, soustředili jsme se už na obranu, protože ze začátku soutěže se hraje o velmi důležité body. Všechny týmy mají neskutečnou sílu. Jsem také rád za velmi pěknou návštěvu, která dnes přišla. Doufám, že ve stejném počtu dorazí i příště.“
Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): „Dnes jsme dostali lekci z bojovnosti. Věřím tomu, že kdybychom hráli jako ve třetí třetině nebo prvních deset minut, tak by byl výsledek jiný. To je však jenom kdyby. Pokud se z toho nepoučíme, tak se budeme trápit i nadále.“

Góly

Domácí: 15:14. O. Beránek, 16:19. Šenkeřík, 31:35. Skuhravý, 59:55. Lapšanský

Hosté:

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – L. Vágner, Krejčí, Podlipnik, M. Rohan (A), Kovačevič, Šenkeřík, Šafář – T. Rachůnek (A), Balán, T. Havránek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – T. Mikúš, Kverka, Stloukal.

Hosté: Krošelj (32. Kantor) – Hanzlík (C), Bernad, Němeček, Pláněk, Kotvan, Dlapa, Kurka – Klepiš, P. Musil, Šťastný – Látal, Žejdl (A), Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský (A) – P. Kousal, Najman, Martin Procházka.

Rozhodčí

Hribik, Svoboda – Jelínek, Brejcha

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3841 diváků


Třinec - Olomouc 2:3

Hokejisté Olomouce zvítězili v 2. kole extraligy na ledě Třince 3:2, přestože prohrávali už 0:2. Hanáci tak mají po dvou zápasech na kontě plný počet bodů. Oceláři naopak na první zisk čekají. Hosté prohrávali s úřadujícím vicemistrem o dvě branky už ve 14. minutě, ale v prostřední třetině i díky chybné rozehrávce brankáře Petera Hamerlíka vyrovnali. Obrat dokonal v 51. minutě Bruno Mráz.

Zatímco Olomouc nechala vítěznou sestavu z úvodního zápasu beze změn, Třinec překopal složení všech čtyř útočných formací a do branky postavil Hamerlíka místo Hrubce. Rošády přinesly efekt a Oceláři rychle vedli 2:0. První gól připravil Bukarts, když z rohu kluziště našel pěkným pasem skórujícího Krajíčka. Zanedlouho zvýšil Cienciala tečí Gernátovy střely od modré čáry. A to ještě Michal Kovařčík trefil tyč.

SESTŘIH Třinec - Olomouc 2:3. Hanáci dokonali obrat a vyloupili Werk arénu
Video se připravuje ...

Olomouc zahrozila až v závěru úvodní třetiny, ale osamocený Laš neprocedil puk mezi betony Hamerlíka, který vzápětí zastavil semaforem střelu Staňka. Hosté pokračovali v tlaku i po přestávce. Nejdříve trefili tyč, ale z další akci udeřili. Kolouch dobruslil kotouč, nahodil ho před branku, do které si ji srazil domácí obránce Matyáš. Při dalším střídání mohlo být vyrovnáno. Jergl ale řešil přečíslení dva na jednoho střelou a trefil Hamerlíka.

Třinec poté přidal, dvoubrankový náskok mu mohl vrátit agilní Hladonik. V největší šanci ale Bukarts ani nevystřelil, protože mu v tom zabránil vracející se Knotek. Centr první olomoucké řadě zařídil navíc vyrovnání. U zadního mantinelu vystihl špatnou rozehrávku Hamerlíka, puk poslal před branku a Káňa zakončoval do prázdné branky.

Třetí třetina se nesla v duchu domácí snahy o strhnutí vedení na svou stranu. Do gólových šancí se ale dostávali ztuha a hosté je zmrazili třetím gólem, když Tomečkův bekhendový pokus dorazil Mráz. Definitivně mohl rozhodnout Irgl, ale neuspěl v úniku v tísni s bekhendovým blafákem. Třinec v závěru dohrával téměř dvě minuty ve hře šesti proti čtyřem a ostřeloval Konrádovu branku, ale srdnatě bojující Olomouc odolala.

Ohlasy trenérů:

Jiří Raszka (Třinec): „Začali jsme dobře a dodržovali jsme věci, které jsme si říkali. To znamená hodně střílet od modré čáry a chodit do brány. Chtěli jsme také vstřelit první branku a nejlépe dvě, protože Olomouc je bojující mužstvo. Povedlo se nám to, ale bohužel jsme vedení neudrželi. Oba góly byly smolné, Olomouc dostaly trošku na koně. Druhá třetina nebyla z naší strany optimální, ale začínalo se od nuly a ve třetí jsme na tom byli opticky lépe. Ale Olomouc hrála v obranném pásmu výborně, velice obětavě a hodně střel nám zblokovala. Těžko jsme se přes ni dostávali do předbrankového prostoru. Potom nám ujeli z rohu a z dorážky skórovali potřetí. Určitě jsme takhle nechtěli odstartovat sezonu, nicméně je to pořád teprve začátek. Teď máme před sebou pět utkání venku, musíme hrát každý zápas na sto procent a urvat nějaké body.“
Jan Tomajko (Olomouc): „První třetinu jsme nezačali optimálně. Ne že by to bylo vyloženě špatné, ale museli jsme dohánět manko 0:2. To jsme nechtěli. Věděli jsme, že Třinec na nás vlítne, přesto dal dva góly a nevypadalo to s námi v té chvíli moc růžově. Hodně nás nakopnul první gól a od druhé třetiny jsme lépe napadali a lépe bruslili. Potom se k nám přiklonilo i trochu štěstíčka a třetím gólem jsme urvali zápas na naši stranu.“

Góly

Domácí: 11:07. Krajíček, 13:11. Cienciala

Hosté: 25:20. Kolouch, 39:19. J. Káňa, 50:21. Mráz

Sestavy

Domácí: Hamerlík (Hrubec) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Gernát, Haman, Adámek – Chmielewski, Marcinko, O. Kovařčík – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Roberts Bukarts, M. Kovařčík, Hrňa – Hladonik, Viedenský, Dravecký (A).

Hosté: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Staněk, Jaroměřský, Švrček – Laš, J. Knotek (A), J. Káňa – Burian, Kolouch, Irgl – Holec, Skladaný, Jergl – Ostřížek, Mráz, V. Tomeček.

Rozhodčí

Lukáš Bejček, Antonín Jeřábek – Jiří Gebauer, Vít Lederer

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)


Liberec - Pardubice 0:2

Hokejisté Liberce podlehli ve 2. kole extraligy doma Pardubicím 0:2, ani ve druhém utkání sezony tak neskórovali a nebodovali. Dynamo naopak dosáhlo na první zisk. Vítěznou branku vstřelil v 11. minutě ruský obránce Daniil Miromanov a v závěru pečetil výsledek při power play kanonýr Petr Sýkora. Brankář Ondřej Kacetl si díky 35 úspěšným zákroků připsal první nulu v ročníku.

Úvod utkání patřil domácím, kteří v úvodním kole podlehli v pátek v Plzni 0:4. Ve slibných příležitostech se dvakrát ocitl Ordoš. Pak byl ale v páté minutě vyloučen liberecký obránce Havlín a hosté se dostali do zápasu. Přesilovku sice nevyužili, ale jejich aktivita se zvýšila a v liberecké obraně se začala objevovat okénka.

V sedmé minutě Will zlikvidoval Hrabalovu střelu i následné dorážky hostujících hráčů. Domácí se mohli dostat do tempa při Sýkorově vyloučení, ale jejich přesilovku trochu kuriózně ukončil Ševc, který přistrčil po ledě hokejku svému spoluhráči, což je v rozporu s pravidly.

SESTŘIH Liberec - Pardubice 0:2. Bílí Tygři doma nestačili na Dynamo
Video se připravuje ...

Po rovnovážné hře čtyři na čtyři následovala krátká přesilovka hostí. Rolinek zavezl puk do útočné třetiny a před brankou našel Miromanova, který svým premiérovým gólem v české extralize otevřel skóre. Domácí se snažili odpovědět, ale na pozorného Kacetla si nepřišli Ševc, Krenželok, ani Derner. V závěru třetiny zlikvidoval Kacetl i Kvapilův pokus.

Do druhé třetiny zamíchal domácí trenér Pešán sestavou a Bílí Tygři začali opět aktivněji. Kacetla vyzkoušel Valský a neuspěl ani Bulíř s dorážkou. O chvíli později se dostal sám před Kacetla Hudáček, ale puk mu v rozhodujícím momentu sjel z čepele. Hosté kontrovali šancí Rolinka a následnou dorážkou Sýkory, ale Will svůj tým podržel.

Na druhé straně se stejně zaskvěl Kacetl při dorážce Valského. V polovině třetiny se blýskl krásnou individuální akcí sedmnáctiletý liberecký útočník Teplý, v lepším zakončení mu po sólu zabránil až Čáslavův faul. Ve 34. minutě domácí přežili oslabení ve třech proti čtyřem a následně i proti pěti. V závěru druhé části snahu Jelínka zlikvidoval Kacetl.

Třetí třetinu začali domácí Ordošovou šancí, hosté ihned odpověděli příležitostí Miromanova. Pak neuspěl proti Kacetlovi Kvapil. Bílí Tygři byli ale neustále v tlaku, jejich snaha však končila na Kacetlovi. V polovině třetiny se před Willem Perret, ale vedení Dynama nezvýšil.

Na Kacetla pak nevyzrál ani Hudáček a šance domácích na bodový zisk se zmenšovala. Více než dvě minuty před koncem třetiny tak liberečtí odvolali Willa z branky a začala dlouhá power play. Po chybě Dernera ale Sýkora definitivně pojistil vítězství Pardubic.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): „V celém utkání se nám nedařily přesilové hry. Hrajeme složitý hokej, který jsme předváděli i v Plzni. Takový zpočátku sezony nemá šanci na úspěch. Doufám, že dva zápasy stačily k tomu, abychom si uvědomili, že v jednoduchosti je síla. Bez bojovnosti a nasazení ani s dobrým týmem, který máme v kabině, nemáme šanci vyhrát jakýkoliv zápas.“
Miloš Holaň (Pardubice): „Porážka s Vítkovicemi na nás nezanechala stopy a přijeli jsme sem s čistou hlavou. Založili jsme to na poctivé obraně a výborném systému. I když nás v některých fázích možná Liberec zatlačil, podržel nás vynikající Kacetl. V první třetině, kdy jsme byli pod tlakem, nám stačila jedna šance, abychom šli do vedení. Možná trošku zklamáním jsou pro mě přesilové hry, kdy jsme mohli vedení navýšit, na druhou stranu jsme dobře odpracovali oslabení a týmovým duchem jsme utkání dobojovali do vítězného konce. Takovým výkonem jsme se prezentovali i loni od konce sezony, takže doufám, že i naši noví hráči pochopili, o co nám jde. Jedině taková cesta vede k vítězství.“

Góly

Domácí:

Hosté: 10:13. Miromanov, 58:04. P. Sýkora

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd (A), Havlín, Ševc, T. Hanousek – Lenc, P. Jelínek (C), Ordoš – Bulíř (A), L. Hudáček, M. Kvapil – Valský, Redenbach, Lakatoš – Teplý, J. Vlach, L. Krenželok.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Čáslava, Hrabal, Budík, Miromanov, Wishart, Holland – P. Sýkora (A), Marosz, Rolinek (C) – T. Svoboda, Bubela, Treille (A) – Mandát, Poulíček, Perret – M. Kratochvíl, Dušek, Vondráček.

Rozhodčí

Hejduk, Veselý – Komárek, Lučan

Stadion

Home Credit Aréna

Návštěva

5 762 diváků

Martin Zaťovič se při závěrečné děkovačce s fanoušky fotil i s mladým hráčem Komety
Martin Zaťovič se při závěrečné děkovačce s fanoušky fotil i s mladým hráčem Komety

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud