Ondřej Kuchař
20. listopadu 2018 • 04:40

Chybějící lídr, chybující brankář či moc volna? Proč je Sparta v krizi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě na konci října rozdávali úsměvy. Slunili se na špici extraligové tabulky. Uběhly dva týdny a Sparta se ze sebevědomého lídra změnila na otloukánka, do kterého si každý rád kopne. Chybí ofenzivní eso, přišla zranění, přestalo se dařit brankáři. Tři prohry s outsidery jsou vykřičníkem. „Hráči tomu nedávají, kolik by měli. Snaží se, aby je hokej hlavně nebolel,“ myslí si klubová legenda Pavel Richter.



Po reprezentační pauze odehrála Sparta tři zápasy. Všechny se soupeři ode dna tabulky. Vedení možná doufalo v plný bodový zisk, přálo si taky další herní progres. Namísto toho si Mladá Boleslav, Chomutov a pak i Olomouc Pražany namazaly na chleba. Skóre 7:16, kapsa prázdná.

V našlapaném extraligovém pořadí se Sparta propadla na páté místo. Potíž je však v tom, že týmy v jejím okolí mají dvě, ba dokonce i tři utkání k dobru. „Tabulka je neskutečně vyrovnaná, trochu se bojím, aby zase nespadla k desítce a nestrachovala se do posledního kola o play off. Co nejrychleji se z toho musí vymotat, jinak bude mít problém,“ myslí si televizní expert a legenda klubu Pavel Richter.

Nutno přiznat, že i když byla Sparta první, hra tomu zdaleka neodpovídala. Hlavně díky úžasnému Matěji Machovskému v brance dokázala vyhrávat. V posledních kolech si však do té doby neomylný gólman také vybírá slabší chvíle. Dvakrát střídal. I tak je ale jeho podpis načmárán pod většinou z dosavadních 33 uhraných punktů.

Nikdo nechce roli lídra

„Doteď chytal parádně, ale je jasné, že to nejde udržet do nekonečna. Sparta je v krizi, která postihne každé mužstvo. Je ale fakt, že třeba prohrát 0:5 v Chomutově je hodně tristní.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud