Ondřej Kuchař
21. prosince 2018 • 12:07

Chomutov odstavil hvězdu Humla. Proč se nedohodl, co s ním bude?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Chomutově si přál dohrát kariéru, teď ale Ivan Huml ví, že se mu tužba nesplní. „Jsem zklamaný, takhle jsem si konec v klubu nepředstavoval,“ říká zkušený 37letý útočník. Poslední zápas za Piráty odehrál počátkem listopadu. Od té doby nic. Trénuje s juniory, kouč a manažer Vladimír Růžička ho odstavil. Důvod? Humlova výkonnost a fakt, že odmítl slevit ze své výplaty. V placené části článku zkušený útočník popisuje jednání o jeho konci v klubu, naleznete tam i pohled redaktora Ondřeje Kuchaře na celou situaci.



Patřil k miláčkům chomutovského publika. Ve fantastické jízdě play off 2016 byl Ivan Huml jedním z pilířů semifinálové pohádky. Další ročník se mu však nepovedl, do toho současného taky nevstoupil dobře. Stejně jako celý klub upadl i protřelý forvard do výkonnostní šedi. „Nejsem zapšklý ani uražený. Tak to prostě chodí,“ praví smířeně.

Jak aktuálně vypadá vaše situace?
„Od začátku prosince trénuju s juniorkou. Stalo se tak po rozhovoru s panem Růžičkou. V té době už jsem nějaký čas nehrál, místo v kádru jsem neměl. Na trénincích jsem v podstatě jen stál a koukal, jak ostatní makají. Dohodli jsme se, že budu na led chodit s mladými.“

Můžete potvrdit, že za to můžou finance? Údajně vám bylo nabídnuto snížení platu, na které jste však odmítl přistoupit.
„Takhle to začalo. Všechno to samozřejmě závisí na výkonech na ledě, mých i týmových. Ani jedny ale nebyly podle představ. Probíhaly o tom rozhovory, vždycky šlo o výkonnost. Pan Růžička mi to vysvětlil, on má zodpovědnost za výsledky áčka. Neviděl mě v sestavě, proto to dopadlo takhle.“

Z toho mi jako logické východisko vyplývá výměna nebo hostování.
„To mně taky. Několikrát byl obchod blízko, jednu dobu už jsem měl prakticky sbalenou tašku. Bohužel to nakonec vždycky ztroskotalo na finanční domluvě mezi kluby.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud