23. ledna 2019 • 11:23

Plekanec na Spartě nechápal kuriózní vyloučení. Kdy se objeví v Kladně?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každá výhra dobrá, ale když přijde proti rivalovi na jeho ledě a ještě před vynikající diváckou kulisou, tak chutná přece jen o trochu lépe. Tomáš Plekanec si v barvách Komety Brno takový zápas užil včera. Z ledu pražské Sparty pomohl po výhře 4:1 odvézt všechny body a navíc přispěl jednou nahrávkou. „Chtěli jsme hlavně utnout sérii porážek," řekl po utkání, ve kterém zažil i hodně kuriózní vyloučení, když vyfasoval dvě minuty za to, že po odpískání nahodil puk na ochrannou síť.



Spartě se na domácím ledě poslední dobou moc nedaří a z devíti posledních bitev dokázala vyhrát jedinou! Kometa byla v úterý moc silným oříškem a pražský tým se znovu trápil.

Když se pak ve 46. minutě trenér Uwe Krupp rozhodl pro riskantní krok a za stavu 6 na 3 odvolal brankáře, inkasovala Sparta branku na 4:1 a bylo hotovo. „Není to úplně obvyklé, ale na druhou stranu proč to nezkusit. Naštěstí jsme ten gól dokázali dát my," řekl Plekanec.

Plekanec: Dávat góly není snadné nikde. Kdy se objeví v Kladně?
Video se připravuje ...

Veterán na první extraligovou trefu v barvách Komety stále čeká, zatím má na kontě sedm nahrávek ve dvanácti zápasech. „Nikde není snadné dávat góly, ale snažím se na ledě dělat i jiné věci a snad mi to tam padne až to bude potřeba a bude to důležité," vysvětloval po utkání.

Branky už nicméně v tomto ročníku nějaké dal. Jednu v dresu Montrealu v NHL a dalši čtyři přidal v Chance lize v barvách Kladna. „Uvidíme, kdy se tam zase objevím. Vypadá to na půlku února," dodal.

Góly

Domácí: 33:57. Pech

Hosté: 05:22. Dočekal, 37:09. Dočekal, 43:26. Štencel, 46:02. M. Erat

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Blain, Kalina, Piskáček (A), Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, de la Rose – Buchtele, Klimek, Forman – Klíma, P. Vrána (C), Kudrna – Jarůšek, Pech (A), Rousek – Smejkal, Sill, Beran.

Hosté: Vejmelka (Dostál) – Baranka, O. Němec, Gulaši (A), Štencel, Barinka, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Plekanec, M. Erat – Orsava, Hruška, Mallet – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.

Rozhodčí

Pražák, Hradil – Jelínek, Brejcha

Stadion

O2 arena

Návštěva

13 413 diváků

Tomáš Plekanec v zápase proti pražské Spartě
Tomáš Plekanec v zápase proti pražské Spartě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud