25. ledna 2019 • 21:30

SESTŘIHY: Boleslav zničila Hradec 8:5! Gulaš srazil Litvínov hattrickem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Utrápení Severočeši neměli proti západočeské mašině šanci. Hokejisté Litvínova schytali na ledě Plzně výprask 1:7. Hattrickem se na této kanonádě podílel kapitán Milan Gulaš. Gólovou nadílku dopřála svým fanouškům také Mladá Boleslav, která v šíleném zápase přestřílela Hradec králové 8:5. Olomouc porazila Zlín 2:1 a ukončila tak jeho sérii tří vítězství v řadě. Duel mužstvem s nejhorší formou vyhrály Karlovy Vary 4:3 v prodloužení na hřišti Pardubic. Liberečtí Bílí Tygři prohráli ve Vítkovicích 1:2 po nájezdech, druhé místo v tabulce však díky zisku jednoho bodu udrželi.



Bitvu gólmanů vyhrál Bartošák

Zápas začal s neplánovaným třicetiminutovým zpožděním kvůli poruše rolby a ve svižně hraném úvodu jako první udeřili domácí. Hostům v šesté minutě po nevyužité přesilovce ujela patrně nejnebezpečnější dvojka současných Vítkovic, Will vyrazil ránu Stránského jen před Zdráhalovu hůl, která pak puk zblízka zametla do sítě.

Liberec však stále výrazněji dával najevo svou kvalitu a druhá desetiminutovka úvodní části probíhala v jeho režii. Hosté se z tlaku dostali několikrát do šancí, ale Bartošák byl ve vítkovické brance jako skála a pokusy Lence či Filippiho ho nepřekvapily.

Vzhled utkání se příliš neměnil ani ve druhé části. Severočeši se snažili tvořit hru, častěji pobývali v útočném pásmu a soupeř vyčkával na brejkové situace. Vyloženou příležitost k vyrovnání promarnil v 36. minutě Filippi, jehož sólový nájezd zlikvidoval Bartošák. Následně se otevřel prostor pro únik i domácímu Zdráhalovi, který však tváří v tvář Willovi také selhal.

Intenzita liberecké aktivity vzrůstala konstantně s blížícím se koncem. Severočeši trávili ve vítkovickém pásmu celá střídání, Bartošák kryl ránu Kvapila a odolával až do třetí přesilovky hostů. Ve 48. minutě hosté vyšachovali rychlými přihrávkami domácí čtveřici a Kvapil zavěsil do prázdné branky.

Pak se po dlouhé době při hře pět na čtyři usadily v pásmu i Vítkovice, ale Tybor Willa v gólové šanci nepřekonal.

Prodloužení mohl rozseknout znovu Kvapil, po jeho ráně ale domácí ochránila tyč. Vítkovice pak odehrály dvouminutovou přesilovku čtyři na tři sice v tlaku, avšak bez čisté příležitosti. Rozhodla proto až osmá série nájezdů, ve které se parádním blafákem prosadil Roman.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (Vítkovice): "Byl to další ze soupeřů v dlouhé sérii domácích zápasů, ve které jsme tady měli tři kandidáty na titul a jsem rád, že hráči k tomu přistoupili, jak přistoupili. Ani v jednom z těch tří utkání jsme nebyli lepším týmem, ale v kontextu úterního utkání jsem rád, jak mužstvo zareagovalo. Do puntíku plnilo plán. Byly tam i nějaké šance na odskočení, ale celkově musíme být maximálně spokojeni, že jsme uhráli plusový bod."

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme nevstoupili dobře. Asi se na nás podepsal pozdní začátek, což bylo pro obě mužstva stejné. My jsme ale nebyli připraveni a zaslouženě jsme prohrávali. Pak se zápas vyrovnal a čím dále utkání šlo, začali jsme tahat za delší konec. Hráli jsem proti urputné obraně soupeře a jsme rádi, že jsme uhráli bod. Trošku jsme věřili, že Olesz nebo Tybor odvolají jeden z faulů, které na ně byly písknuty. To mě mrzí, a i proto je český hokej tam, kde teď je. V nájezdech jsme měli šanci zápas vyhrát, bohužel se nestalo."

SESTŘIH: Vítkovice - Liberec 2:1 sn. Nelítostný souboj skončil po osmé sérii šťastněji pro domácí
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:24. P. Zdráhal, . O. Roman

Hosté: 47:34. M. Kvapil

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Poletín, Szturc (A) – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal – Baláž.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Stříteský, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Doherty, Maier – Birner, L. Hudáček, Lenc – M. Kvapil, Filippi, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – J. Vlach, Redenbach, M. Zachar.

Rozhodčí

Jeřábek, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 893 diváků


Gulaš show rozstřílela Vervu

Již úvodní část patřila domácím. Ve druhé minutě ještě Kracík neuspěl tváří v tvář proti Janusovi, ale o pět minut později po rychlé kombinaci celého prvního útoku Indiánů překonal litvínovského gólmana z mezikruží Pour. Hosté nestíhali a pomáhali si fauly. Kanonýr Němec ovšem v přesilovce zblízka neuspěl. Litvínovští se směrem dopředu připomněli až v 15. minutě, kdy Trávníček ani opakovanou střelou nepřekonal ležícího gólmana Frodla.

Po pauze opět převzali iniciativu lépe se pohybující domácí. Ve 27. minutě Gulaš svůj únik během početní výhody po hákování Suchánka neproměnil, z následného střílení už ale po úspěšném forhendovém blafáku zvýšil na 2:0. O 50 vteřin později v pokračující přesilové hře přidal třetí branku ranou z voleje od modré čáry Čerešňák.

Viditelně otřesení hosté se dostávali pod drtivý tlak, ale se štěstím přečkali několik gólových šancí. Až Beránkovo vyloučení ve 37. minutě potrestal nechytatelnou bombou bez přípravy z levého kruhu Gulaš. Krátce před druhou sirénou dokázal po šikovné zadovce Trávníčka nekrytý Petružálek alespoň snížit.

Pouhých 25 vteřin po začátku závěrečné třetiny dorazil Čerešňákovu střelu do sítě Gulaš a trefou na 5:1 dokonal hattrick. Vzápětí ještě mohl zdramatizovat zápas Kašpar, v dobré pozici ale napálil pouze brankovou konstrukci. Zbytek hrací doby už znovu ovládali Indiáni, kteří své akce spíše přehrávali.

Agilní Kracík při přečíslení trefil v 50. minutě levou tyč, ale za chvíli během další přesilovky připravil šikovným prostrčením šestý gól Čerešňákovi. Na konečných 7:1 upravil po individuálním průniku v oslabení Kantner.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "Klíčový byl vstup do utkání. Musím pochválit tým za to, že jsme začátek zvládli. Dali jsme z toho gól. Ke konci první třetiny se hra vyrovnala. V kabině jsme si to řekli a začali jsme od druhé třetiny hrát znovu dobře. Byli jsme na puku, byli jsme důrazní a začali jsme dávat góly. Jsme za výsledek rádi, ale nepřeceňujeme to a jsme v klidu. Je to hezké, ale za dva dny je další zápas. Jsme spokojen s tím, že jsme dali tři góly v přesilovce. Dnes jsme to odmakali a zaslouženě jsme vyhráli."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "My jsme dnes nehráli vůbec dobře. Nedařilo se nám tak jako venku v Brně a Liberci. Neměli jsme pohyb a nebyli jsme důrazní. Ve všech atributech hry nás Plzeň od začátku do konce předčila. Výsledek je pak takový, jaký je. Když budeme sedět tak často na trestné lavici, těžko porazíme kohokoli. Chyběla nám tam samozřejmě touha po vítězství. Musím zopakovat, že Plzeň byla lepší nejen v bruslení, ale ve všech herních atributech a zaslouženě vyhrála."

SESTŘIH: Plzeň - Litvínov 7:1. Chemici si odvážejí domů výprask, Gulaš si připsal hattrick
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:37. Pour, 26:32. Gulaš, 27:22. Čerešňák, 36:31. Gulaš, 40:25. Gulaš, 53:11. Čerešňák, 58:39. Kantner

Hosté: 39:07. Petružálek

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Kratěna – Kantner, Preisinger, Indrák (A).

Hosté: Janus (Petrásek) – Ščotka, Trončinský, L. Doudera, Graborenko, Baránek, Suchánek, Šesták – Trávníček (C), Gerhát, Petružálek (A) – Helt, Svoboda, Kašpar – Jurčík, V. Hübl (A), Válek – Jícha, M. Hanzl, M. Havelka.

Rozhodčí

Pešina, Veselý – Jindra, Zíka

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

5432 diváků


Zohorna se uvedl dvěma góly

Gólovou přestřelku v první třetině odstartoval v páté minutě Cibulskis, který za Růžičkova záda pohotově vrátil nepřesnou střelu Rákose. O 45 sekund později brankář Mladé Boleslavi, který nastoupil k prvnímu extraligovému utkání v sezoně, inkasoval podruhé. Od modré čáry se trefil přesně Zámorský.

Domácí však dokázali na branku nejproduktivnějšího obránce soutěže rychle a rázně odpovědět. Nejprve snížil Bernad, o 23 sekund později vyrovnal Skalický, jenž tečoval Kurkovu střelu. A v 10. minutě Středočeši už vedli. Při Rákosově vyloučení se prosadil Kotvan. Vedení však Mladá Boleslav neudržela dlouho, nedůrazu na brankovišti využil Linhart. Za 14 minut hry se tak střelecky prosadilo hned pět beků.

Blízko vedení se Bruslařský klub dostal ve 23. minutě, rozhodčí však Musilův gól neuznali pro hru vysokou hokejkou. Domácí ale nesmutnili dlouho, o 94 sekund později překonal Pavelku střelou k tyči Pabiška. Ve 33. minutě se do slibných příležitostí dostali Kurka a Vondrka, ani jeden z nich neuspěl. Neprosadil se ani na druhé straně Filip Pavlík.

Skóre se opět měnilo až při druhé mladoboleslavské přesilovce, kdy Pláňkovu střelu pohotově dorazil do branky Zohorna a prosadil se tak v premiérovém zápase v dresu BK po výměně z Brna. Duel tím zároveň skončil pro Pavelku, jehož nahradil Maxwell.

Ve třetí třetině se hosté poprvé ubránili při přesilovce domácích a i díky tomu se dokázali vrátit do zápasu. Při Kousalově trestu nejprve snížil Vincour a poté po rychlém protiútoku vyrovnal Paulovič. Ve 48. minutě tak byl stav nerozhodný 5:5.

Domácí ale ztráta vedení nepoznamenala a v 57. minutě rozhodli dvěma góly o své výhře. Nejprve se prosadil Šťastný a 11 sekund po buly Zohorna. A to nebylo vše. Další branku přidal vzápětí Pláněk.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Začali jsme s příliš velkým respektem a nechali jsme Hradci příliš prostoru. Takhle dobrý tým to samozřejmě okamžitě využil. Nakoply nás přesilovky, které jsme využili. Byly tam střely, hráči před brankou. Když dáte osm gólů, tak byla útočná fáze výborná. Defenzivní byla dnes samozřejmě trochu horší a zápas mohl klidně dopadnou i opačně. Rozhodl šestý gól. Hradec se tlačil do útoku a my jsme dali další dvě branky."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Měli jsme výborný vstup do zápasu, rychle jsme šli do vedení 2:0 a nevím, jestli nás to na chviličku uspokojilo. Jak jsme jej rychle získali, tak jsme o něj rychle přišli. Boleslav zápas během chvilky otočila a poté nám přesilovkami odskočila až na 5:3. Ke cti týmu slouží, že jsme zápas dokázali ve třetí třetině srovnat. Co říct k závěru. Z pohledu defenzivní činnosti týmu to byl náš nejhorší zápas. Udělali jsme spoustu individuálních chyb, měli spoustu ztrát. Boleslav odehrála velmi dobrý zápas a zaslouženě vyhrála."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Mountfield HK 8:5. Gólová přestřelka dne skončila šťastně pro domácí tým
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:26. Bernad, 06:49. Skalický, 09:14. Kotvan, 23:59. Pabiška, 36:16. R. Zohorna, 56:27. Šťastný, 56:38. R. Zohorna, 57:23. Pláněk

Hosté: 04:32. Cibulskis, 05:17. Zámorský, 13:54. Linhart, 45:21. Vincour, 47:07. Paulovič

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Němeček, Kotvan, Kurka, Dlapa, Pláněk, Eminger – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

Hosté: J. Pavelka (37. Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Graňák (C), Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – Lessio, Cingel, Vopelka – Miškář, Bičevskis, Paulovič – Bezúch, Rákos (A), Vincour.

Rozhodčí

Šír, Pražák – Gerát, Hynek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 015 diváků


Berany ztrestal v přesilovce Irgl

Opatrný začátek zápasu utnula devátá minuta, kdy Okál ve středním pásmu nešetrně fauloval olomouckého Koloucha. Zápas skončil pro oba. Domácí útočník dostal tret na pět minut a do konce utkání a Kolouch zamířil do nemocnice.

Hanákům se ale dlouhá přesilovka nepovedla. Největší šanci v ní měli paradoxně Berani, Lakatoš ale samostatný únik gólově nezakončil. Olomouc mohla jít do vedení vzápětí, když Kašík nezvládl rozehrávku za brankou, skóre se však neměnilo. Poslední možnost první třetiny měl Honejsek, který z bezprostřední blízkosti minul odkrytou branku.

Prostřední dějství se hrálo dlouho bez sebemenšího náznaku šancí. Skóre otevřeli až ve 34. minutě domácí. Elegantní kličkou na brankovišti uspěl Herman, který přišel do Zlína před sezonou právě z Olomouce. Ještě do pauzy měl možnost zvýšit Lakatoš, ani podruhé v utkání ale samostatný únik proti Lukášovi neproměnil.

S jednogólovým mankem a kupou energie vstoupili Kohouti do třetí třetiny. Hned po dvou minutách slavili vyrovnání, když přesilovku využil Knotek. Olomoučtí měli nadále jednoznačně navrch, Mráz sice ještě ve velké šanci neuspěl, Irgl už ale v 52. minutě při další početní výhodě překonal Kašíka a stanovil stav 2:1 pro hosty.

Domácí frustrovaní průběhem třetí části se následně zcela zbytečně oslabili, dvě minuty za nesportovní chování dostal Lakatoš a diváci zaházeli ledovou plochu lahvemi. Do souvislejšího tlaku už se Berani nedostali a zůstali na desáté pozici. Hanáci poskočili na sedmé místo.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Na jeden gól se nedá vyhrávat, můžeme si za to sami. Byla to hrozná nedisciplinovanost. Začal to zbytečný faul Okála. Hráči k sobě musí mít respekt, toto v našem týmu nechceme. Potom přišla třetí třetina a celá naše první pětka šla postupně ven. Naše přesilovky byly také šílené. Musíme poprosit extraligu, abychom je nedostávali. Fakt je nechceme, děkujeme, protože on je to fakt horor. V zápase nás držel Kašík. Za stavu 1:0 jsme měli nějaké šance na odskočení, ale Olomouc pak využila dvě přesilovky a zaslouženě vyhrála."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo to důležité utkání pro oba týmy. Právě ta důležitost zřejmě poznamenala začátek zápasu, ale my jsme podali zodpovědný a obětavý výkon. Zaslouženě jsme vyhráli. Faul Okála byl nesportovní, nekolegiální a nefér. Kolouch má zlomený nos a jel do nemocnice."

SESTŘIH: Zlín - Olomouc 1:2. Obrat hostů dokonal Irgl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:58. Herman

Hosté: 41:55. J. Knotek, 51:21. Irgl

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Gazda, Valenta, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, E. Kulda – Popelka, Fryšara, Šlahař – Herman, Honejsek, Okál.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Rutar – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Strapáč, Kolouch, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Burian, Handl, V. Tomeček.

Rozhodčí

Hradil, Sýkora – Bryška, Hanzlík

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky


Dynamo skolil dvougólový Gríger

Ačkoliv utkání dlouho scházely góly, diváci v pardubické aréně sledovali jedno z nejpohlednějších představení v sezoně. Karlovy Vary byly z počátku nebezpečnější. Svůj únik neproměnil Beránek, Dynamo odpovědělo šancí Ihnacaka na konci přesilovky. Další brejk poté nevyužil Lapšanský a gólem neskončil ani bekhendový pokus Horkého. V závěru první třetiny udržel Klouček se štěstím puk na brankové čáře, což potvrdil i videorozhodčí.

Další šanci Energie neproměnil v přesilovce na začátku druhé třetiny tečující Flek. Pardubice se v dalším průběhu dostaly dvakrát do nadějného přečíslení, jenže Perret bekhendem minul branku a osamoceného Cardwella vychytal Novotný, který se stihl přesunout.

Na první gól zápasu se v Pardubicích čekalo přes 33 minut. Energie se dostala do vedení po chybě Děrvuka, který při hře čtyři na čtyři nahrál do brejku Lapšanskému a ten parádní střelou pod horní tyč překonal Kloučka. Chvíli poté unikl pardubické obraně Rachůnek, také mířil nad brankářovo rameno, ale o pár centimetrů přestřelil.

Stejný hráč měl velkou šanci i na začátku třetí třetiny, ale Kloučka stejně jako následně Plutnar neprostřelil. A musel litovat, protože Dynamo ve 46. minutě vrátil do hry bekhendovou střelou Machala. Pardubice ožily a další velké šance měli Horký a Perret, který dokonce minul prázdnou branku. Novotný odolával do 50. minuty, kdy ho dorážkou v přesilovce překonal Ihnacak.

Radost domácího týmu trvala ale pouze 42 vteřin. Rychlý vpád do pardubické obrany zakončil zblízka Gríger a bylo znovu vyrovnáno. Od té chvíle si oba týmy dávaly v obraně mnohem větší pozor, šancí tak ubylo. Až minutu před třetí sirénou se před Novotného dostal Cardwell, ale nestihl dobře zakončit.

Zápas dospěl do prodloužení. Pardubice v něm dvě minuty držely puk, ale jen co o něj přišly, zakončil rychlý protiútok střelou k tyči Gríger.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (Pardubice): "Jak nám první formace utkání začala, tak se první polovinu odvíjelo. První třetina byla z naší strany špatná, druhá ještě horší, bylo to od nás mdlé a nedařilo se mi tým probudit. Ve třetí třetině jsme se trochu zvedli, podařilo se nám výsledek otočit, ale krátce poté jsme kvůli nedisciplinovanosti inkasovali na 2:2. V nastavení měl soupeř pět vteřin puk a dal nám gól, takže co více k tomu dodat?"

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pro nás to bylo po té nepříznivé sérii velmi těžké utkání, nenacházeli jsme se v ideálním rozpoložení, což se ukázalo i v neproměňování šancí. Je to pro nás do dalšího vývoje sezony nesmírně cenné vítězství, byť za dva body. Jsem rád, že jsme to týmovým a obětavým výkonem, podpořeným výborným gólmanem, zlomili."

SESTŘIH: Pardubice - Karlovy Vary 2:3 pp. Výhru hostům vystřelil Gríger
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 45:32. Machala, 49:26. Ihnačák

Hosté: 33:09. Lapšanský, 50:08. Gríger, 62:04. Gríger

Sestavy

Domácí: Klouček (Kacetl) – Budík, Eklund, Schaus, Mikuš, Cardwell, Děrvuk, Holland – Hovorka, Poulíček, Rolinek – Machala, Ihnačák, Dušek – L. Horký, Mandát, Perret – Koffer, Marosz, Voženílek.

Hosté: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář, Šenkeřík, M. Rohan – Gríger, Flek, O. Beránek – T. Rachůnek, J. Černý, T. Mikúš – Kohout, Gorčík, Skuhravý – Lapšanský, Balán, R. Vlach.

Rozhodčí

Hribik, Kika – Svoboda, Špringl

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Vítkovice - Liberec: Jakub Valský si odnáší krvavý šrám, když dostal hokejkou do obličeje
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Pardubice - Karlovy Vary: Domácí měli obrovskou šanci na gól, puk skončil na tyčce
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud