23. února 2019 • 15:50

Erat vypnul exspoluhráče, má otřes mozku. Mrzí mě to, omlouval se

Autor: Matěj Setíkovský, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Erat se většinou neprosazuje surovou hrou, ale tentokrát to s tvrdostí přehnal. V souboji v rámci 47. kola hokejové extraligy mezi Karlovými Vary a Kometou Brno (0:3) sestřelil Tomáše Havránka, který skončil s otřesem mozku v nemocnici. Brněnský útočník za svůj zákrok vyfasoval pětiminutový trest a automatický konec v zápase. Domácí tak netrápila jen prohra 0:3, ale i zdravotní stav 20letého útočníka. Pikantní navíc je, že Havránek je kmenovým hráčem brněnské Komety.



Hrála se 29. minuta a Kometa vedla 2:0, když se Martin Erat rozjel a na útočné modré nepříjemně ramenem trefil Tomáše Havránka. Ten se jen těžce sbíral a s viditelně krvavou stopou v obličeji za pomoci lékaře opustil hrací plochu. To platilo i pro Martina Erata, který okamžitě inkasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Karlovy Vary - Kometa Brno: Zbláznil se? Erat předvedl neuvěřitelný blikanec, sestřelil Havránka
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Knockautovaný Tomáš Havránek je na tom hodně špatně, byl převezen do nemocnice a čeká ho další vyšetření. Byl úplně mimo, nevěděl vůbec, co se stalo a myslím si, že pro něj sezona skončila," řekl po zápase asistent trenéra karlovarské Energie Tomáš Mariška.

Podle informací na klubovém Facebooku je mimo vážnější nebezpečí, ale s těžkým otřesem strávil noc v nemocnici. Naštěstí se hráčův stav zlepšil a během soboty by měl být propuštěný do domácí léčby.

„Srážka vypadala hrozivě, naštěstí to nedopadlo tak, jak to vypadalo. Rozhodně v tom nebyl úmysl zranit hráče. Bohužel Tomáš je drobnější postavy a ten souboj dopadl takto. Kdyby se takto srazil Martin s Vencou Skuhravým, tak k žádnému zranění by nedošlo. Za Tomášem jsem byl dopoledne v nemocnici a měli by ho propustit ještě dnes domů. Tomášovi jsem řekl, že jsme mu plně k dispozici a já věřím, že bude v brzké době v pořádku. Martina Erata to samozřejmě mrzí. Všichni víme, jaký má postoj k mladým hráčům," vyjádřil se na klubových stránkách majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

Poté přidal omluvu i samotný Erat. „Celá ta nešťastná souhra v daný moment hry mě mrzí. Hráli jsme v oslabení, navíc v dresu Varů kmenový hráč Komety... Nikdy bych nechtěl úmyslně někoho zranit. Tomáš má jít dnes z nemocnice domů a pevně věřím, že bude brzy zpět na ledě,“ uvedl zkušený útočník.

Pikantní na celé situaci je, že Havránek je kmenovým hráčem Komety Brno. Do Karlových Varů zamířil před touto sezonou na roční hostování, protože se nevešel do našlapaného kádru úřadujícího mistra.

„Je našim hráčem, kterého jsme poslali do Karlových Varů, aby nasbíral zkušenosti. Je to pro všechny nepříjemná a nešťastná událost. Martin dostal trest do konce utkání a o tom jaká bude výše trestu, rozhodne disciplinární komise a její šéf Viktor Ujčík," dodává Libor Zábranský.

6 zápasů pro Erata! Co si o tom myslí redaktoři Sportu?
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Karlovy Vary - Kometa Brno 0:3. Hosté vyhráli i bez Erata, který dostal trest do konce zápasu
Video se připravuje ...

Tomáš Havránek skončil po šíleném zkratu bývalého reprezentačního kapitána Martina Erata
Tomáš Havránek skončil po šíleném zkratu bývalého reprezentačního kapitána Martina Erata

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud