29. března 2019 • 13:13

Hrobaři! Fanoušci Pardubic bojují s vedením, vylepili varovné billboardy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skupina fanoušků hokejových Pardubic se bezprostředně před pátečním začátkem baráže o účast v extralize rozhodla pomocí billboardů upozornit na svou dlouhodobou nespokojenost s vedením klubu. Dynamo je v baráži podruhé za poslední tři sezony. "K této akci nás vede dlouhodobá nespokojenost s tím, jak je hokejový klub veden. Nejde pouze o sportovní nezdary, ale zejména o morální úpadek, nekomunikaci s fanoušky a nulovou sebereflexi lidí ve vedení," uvedli fanoušci v prohlášení zaslaném ČTK.



Na jednom z billboardů se fanoušci přetahují o koně, maskota klubu, s manažery. Zatímco oni se jej snaží přetáhnout do extraligy, funkcionáři míří do první ligy. Na druhém billboardu je autobus s nápisem hrobaři, který míří z kopce s cedulí Mistři 2012 do první ligy.

"Před několika měsíci byl vydán otevřený dopis, který podepsalo takřka 2500 fanoušků. Od té doby se nezměnilo k lepšímu vůbec nic, naopak další problémy se nabalily," uvedli fanoušci a poukázali na skutečnost, že se proti vedení bouřili již v listopadu.

INSIDER PŘED BARÁŽÍ: Pardubice to nezvládnou. A bude Plekanec klíčovým faktorem?
Video se připravuje ...

Následně klub angažoval trenéra Ladislava Lubinu, při jehož autonehodě v roce 2008 zemřel otec bývalého fotbalového reprezentanta Vratislava Lokvence. V lednu zase trenér brankářů Adam Svoboda způsobil nehodu pod vlivem alkoholu.

Zástupci fanoušků uvedli, že v baráži budou hráče maximálně podporovat. "Chceme ukázat, že budeme vždy stát za naším milovaným hokejovým klubem a ozveme se, kdykoliv bude v ohrožení. V minulosti jsme se nenechali opít Rohlíkem a nenecháme se opít ani koblihou," napsali s odkazem na působení generálního manažera Pavla Rohlíka v Dynamu a skutečnost, že vrcholné funkce v klubu momentálně zastávají osoby spojené s hnutím ANO.

"Za hráči stojíme a mohou počítat s naší podporou v baráži. Za vedením však nestojíme a po této sezoně musí odejít, ať už baráž dopadne jakkoliv," žádají fanoušci.

Skupina nespokojených fanoušků hokejového Dynama nechala 29. března 2019 vylepit po Pardubicích několik billboardů, na kterých kritizují stav klubu
Skupina nespokojených fanoušků hokejového Dynama nechala 29. března 2019 vylepit po Pardubicích několik billboardů, na kterých kritizují stav klubu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud