18. června 2019 • 10:58

Řepík se po roce vrací do Sparty. Mám být jedním z lídrů, těší se útočník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Michal Řepík se po roce vrací do pražské Sparty. V uplynulé sezoně působil v KHL ve Slovanu Bratislava a Podolsku. „Těšíme se spolu s rodinou zpátky domů. Jsem připravený na to, že mám být jedním z lídrů týmu, a věřím, že společně dosáhneme v nové sezoně úspěchu,“ řekl třicetiletý forvard pro klubové stránky Sparty.



Hokejový útočník Michal Řepík se po roce vrací do pražské Sparty. Třicetiletý účastník čtyř mistrovství světa i loňských olympijských her v Pchjongčchangu v uplynulé sezoně působil v KHL ve Slovanu Bratislava a Podolsku. Řepík se stal pátou letní posilou Pražanů.

"Jsem moc ráda, že mohu ve Spartě přivítat Michala Řepíka, který byl letos důležitou součástí hokejové reprezentace. Je to jasný signál, že Sparta může přivádět do svého kádru opravdu prvotřídní hráče," řekla klubovému webu generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Řepík za poslední dvě sezony působil ve Spartě jen v krátkém období od konce ledna 2018 do konce ročníku po příchodu ze Slovanu Bratislava. O sezonu dříve její dres oblékl od konce prosince, kdy doléčil zraněné rameno z angažmá v Čeljabinsku v KHL.

Michal Řepík před domácím stadionem HC Sparta Praha.Foto Vladimír Koča, HC Sparta Praha

"Oslovil jsem ho ihned po nástupu do funkce ve Spartě, ač nerad podobné věci řeším před mistrovstvím světa," přiznává sportovní ředitel Sparty Petr Ton, který tuto pozici zaujal před šesti týdny poté, co klub od bývalého brankáře Petra Břízy koupila investiční skupina Kaprain finančníka Karla Pražáka.

"Michal si tehdy vážil naší nabídky, ale chtěl ještě rok pokračovat v zahraničí. Po příchodu Jardy Hlinky (do funkce sportovního manažera) se ale šance na spolupráci otevřela znovu a nakonec jsme se dohodli. Dobře se spolu znají, hráli spolu v jedné lajně," popsal Ton Hlinkovu pomoc v úspěšném jednání. "Je to skvělý hráč, který navíc ve Spartě už působil, je náš odchovanec a k tomu reprezentant. Chceme, aby se k nám vraceli bývalí sparťané."

Řepík v extralize působil i v Liberci, s kterým v roce 2016 získal mistrovský titul. Na kontě má v domácí nejvyšší soutěži 90 utkání a 75 bodů za 39 branek a 36 asistencí.

"Těšíme se spolu s rodinou zpátky domů. Jsem připravený na to, že mám být jedním z lídrů týmu, a věřím, že společně dosáhneme v nové sezoně úspěchu," uvedl Řepík.

V KHL, kde nastupoval i v barvách Lva Praha, má na kontě 242 utkání včetně play off a 88 bodů za 44 gólů a 44 přihrávek. Před návratem do Evropy v roce 2012 stihl i 72 duelů a 20 bodů (9+11) v NHL za Floridu, která rodáka z Vlašimi a sparťanského odchovance draftovala v roce 2007 ve druhém kole na 40. místě.

Michal Řepík před domácím stadionem HC Sparta Praha.
Michal Řepík před domácím stadionem HC Sparta Praha.

Sparta - Mladá Boleslav: Hattrick v O2 areně! Trefil se Michal Řepík, 6:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud