27. června 2019 • 15:05

Další návrat domů. Pardubice posílil Kousal, může odejít do zahraničí

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle téma bylo ve vzduchu prakticky každé léto. Pardubice moc stály o to, aby se vrátil Robert Kousal. Vždycky ho oťukávaly, dopadlo to až teď. V klubu podepsal roční smlouvu s možností odejít do zahraničí. „Po pěti a půl letech v cizině jsem zvažoval víc možností. Rozhodl jsem se vrátit do české nejvyšší soutěže a pomoci klubu, který mě vychoval,“ pronesl osmadvacetiletý útočník po uzavření kontraktu.



Do Pardubic, které extraligovou příslušnost zachránily v baráži, se tak vrací další reprezentant. První byl obránce Jan Kolář, Kousal je další hvězda, která má pomoci nastartovat Dynamo zpátky někam do středu tabulky.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo po comebacku Jana Koláře zrealizovat také návrat Roberta Kousala. Vnímám to i jako další signál pro kluky, kteří v Dynamu vyrostli, působí v zahraničí a uvažují o návratu do extraligy. Robert je v ideálním hokejovém věku, rád by ještě hrál v zahraničí, i proto byla jednání složitá a dlouhá. Výsledkem je roční kontrakt s možností odchodu do ciziny,“ komentoval druhý velký nákup generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Pardubice tak představily druhého centra během jednoho týdne. První byl pětatřicetiletý Kanaďan Corey Locke, který poslední tři sezony nastupoval za Villach a Linec v EBEL.

„Podařilo se nám získat dva opravdu kvalitní střední útočníky, to je obrovské pozitivum pro celý tým. Centři jsou nedostatkovým zbožím na trhu, a pokud Corey splní naše očekávání, tak půjdeme do sezony se dvěma opravdu špičkovými středními útočníky, to je jeden ze základů týmu,“ těší se na novou posilu sportovní manažer Jaromír Kverka.

Locke za mořem platil za skvělého hráče na farmu, kdy sbíral i přes 80 bodů během jedné sezony v AHL. Limitovala ho ovšem hlavně menší postava, měří jenom 175 cm, od klubů NHL nikdy velkou důvěru nedostal.

Kousal ale může být jednou z hlavních hvězd extraligy. Podle informací Sportu o jeho služby usilovala i Sparta, on se ale rozhodl pro Dynamo. „V kontaktu jsme byli od začátku letní přípravy, denně s ním hovořili také kluci z Pardubic. Dalo by se říci, že jsme na tomto úkolu pracovali kolektivně. Jsem rád, že se Robert přiklonil radši k nám než k jiným klubům. Robertova stanoviska si velmi vážíme,“ komentoval jeho příchod Kverka.

Na seznamu posil měl osmadvacetiletého útočníka hodně vysoko: „Měli jsme připravených více variant. Z jednání, jak se vyvíjela, jsem cítil, že to je padesát na padesát. Že se to začíná přiklánět na naši stranu, jsem začal doufat zhruba před dvěma týdny. Robert je Pardubák, byl naší prioritou, to je jasné.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud