Michal Koštuřík
15. července 2019 • 04:30

Bývalý kapitán Komety Čermák a život po kariéře: Nejen svatební salon

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Život po kariéře? Žádná nuda. Na baráku je pořád co dělat. A on se dřiny nikdy neštítil. Na ledě, ani mimo něj. „Teď jsme dělali terasu. Takže beton, obrubníky, sekání, bourání zdí. Tahle hrubá práce mě baví, beru to místo posilovny,“ vypráví útočník Leoš Čermák (41), jenž po sezoně definitivně svlékl dres Komety a stal se development coachem klubu. Bývalý brněnský kapitán má na co vzpomínat. Třeba na historky ze společného působení s Alexandrem Radulovem. Vysvětlí také, proč nezkusil angažmá v zámoří.



Pustil se do rekonstrukce rodinného zázemí v Třebíči, s manželkou provozují svatební salon. Leoš Čermák je pořád v pohybu. Buď má na uchu telefon, nebo v ruce nářadí. K tomu tři caparty na krku. „Lopata je přece podobná hokejce,“ usmívá se útočník, který získal s Brnem dva extraligové tituly a po minulé sezoně ukončil jako kapitán týmu košatou kariéru. Hlavně ze zdravotních důvodů.  

Jak si zvykáte na první týdny po ukončení kariéry?
„Sedět a nic nedělat mě moc nebaví. To dlouho nevydržím. Vysiluje to víc než být aktivní. Při fyzické práci si vyčistíte hlavu. Navíc je po vás něco vidět. Člověka zahřeje, když si něco na baráku udělá sám. Věci, které zvládneme, děláme s tátou sami. Navíc děti vás moc odpočinout nenechají. Mám tři kousky (5,7, 9 let), nedají vám vydechnout. Až večer, když všichni usnou, si sednu, dám si deci vína a trošku si odpočinu.“

S manželkou jste si otevřeli svatební salon. Jak vás to napadlo?
„Manželka se chtěla po mateřské nějak realizovat. Přemýšleli jsme, co by ji bavilo. K oblečení a stylu má vztah, je na to šikovná. Takže jsme hledali něco v oděvním průmyslu. Tohle se nám zdálo fajn. Myslíme, že by to mohlo fungovat. Baví ji to a jsme ve svých prostorách.“

Vy se o něco ve firmě staráte?
„Jsem aktivní ekonomicky a pracovně. Celé jsme to zařizovali, o design se starala hlavně žena. Teď jde o to udělat si dobré jméno, aby byli lidé spokojení. Už to jede zhruba rok. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud