Ondřej Kuchař
5. září 2019 • 20:39

Vypjatá generálka Sparty! Žádný gól, Pech po hitu od Ševce v nemocnici

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka 0:3? Tu vzal čert. Sparta v generálce na start extraligy v Mladé Boleslavi neuspěla, mnohem víc ale Pražany bolí ztráta lídra Lukáše Pecha. Toho ve druhé třetině u mantinelu ostře trefil řízný bek domácích bruslařů Martin Ševc. „Věříme, že bude Pecháček v pohodě. Byla by to pro nás velká rána,“ ví útočník a parťák z lajny Robert Říčka.



Stačila chvilka nepozornosti. Otočka u mantinelu, lehké škobrtnutí, snížení těžiště a… prásk! Martin Ševc ostře sundal Lukáše Pecha. Jednu schytal ramenem, druhou pak o mantinel. Jako když do vás narazí nákladní vlak. Několik minut pak ležel 35letý útočník schoulený na ledě. V akci byli doktoři z obou střídaček, povolána byla dokonce i záchranná služba, té ale nakonec naštěstí nebylo potřeba.

Na střídačku se Pech dobelhal za pomoci spoluhráčů, okamžitě ale zamířil do kabiny. A nakonec také do nemocnice. Nejcitelněji byla zasažena oblast kolem krční páteře.

„Nešťastně se otáčel a on ho trefil na hlavu. Je strašně smolné, že se tohle stane v posledním zápase přípravy. Všichni doufáme, že bude v pořádku. Je to jeden z našich stěžejních hráčů. Tvořivý centr, který dělá celou lajnu. Byla by obrovská škoda, kdyby musel start sezony vynechat,“ říká Pechův kolega z útoku Robert Říčka.

Nejstarší hráč Mladé Boleslavi sestřelil nejstaršího hráče Sparty. Ševc za tvrdý zákrok nebyl rozhodčími potrestán, když Pech v doprovodu spoluhráčů odcházel do šatny, exliberecký tvrďák se mu omluvil.

Ve vyhecovaném duelu, který se hrál ve velkém tempu, nakonec došlo i na čistokrevný pěstní souboj, kdy si to bez rukavic rozdali Jan Stránský a Jiří Smejkal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud