13. září 2019 • 16:11

Kvapil na operaci. Posila Sparty se zranila při střídání, které skončilo krosčekem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník hokejové Sparty Marek Kvapil má utržený prsní sval a čeká ho operace, po které si velká letní posila Pražanů minimálně na dva měsíce nezahraje. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 se zranil hned v prvním extraligovém utkání nové sezony ve čtvrtek s Plzní, není ale jasné, zda za jeho zranění může krosček extraligového debutanta Michala Houdka.



Kvapil, který má být po příchodu z Liberce jedním z tahounů Sparty, stihl v předehrávce proti Škodě parádní asistenci u gólu Michala Řepíka na 3:3 zkraje druhé třetiny, ale utkání nedohrál. Ve 32. minutě ho zezadu srazil Houdek, čímž vyvolal hromadnou potyčku a Kvapil následně zamířil na střídačku s bolestivou grimasou. Podle oficiálního zápisu o utkání nedohrál kvůli zranění prsního svalu.

To dnes potvrdilo podrobnější lékařské vyšetření. "Bohužel je to špatné. Marek má utržený prsní sval a minimálně dva měsíce si nezahraje. Není jisté, ve kterém okamžiku ke zranění došlo, víme, že se stalo během Houdkova střídání. Jeho krosček zezadu Markovi rozhodně nepomohl," řekl dnes serveru Sport.cz tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský.

Houdek, jehož extraligový debut se tak smrskl na pouhých 20 vteřin, obdržel včetně trestu do konce zápasu 39 trestných minut. Dnes od šéfa disciplinární komise Viktora Ujčíka obdržel ještě dvouzápasový distanc.

"Trest dvou utkání přijímám a vezmu si z toho ponaučení. Mrzí mě, že jsem zákrok vedl takovou silou. Sehnal jsem si telefonní číslo na Marka Kvapila a napsal jsem mu zprávu s přáním, ať je brzy fit. Marek mi odpověděl obratem s tím, že děkuje a že jsem ho nezranil já. Nicméně moje přání jeho brzkého zotavení stále platí," uvedl Houdek na webových stránkách plzeňského klubu.

V pořádku by měl být sparťanský bek Jan Piskáček, který byl Houdkovým sokem v tvrdé bitce a odnesl si z ní krvavé zranění v obličeji. Podezření na otřes mozku se ale nepotvrdilo.

Sparta - Plzeň: Tvrdá bitka! Forman se pustil do Kantnera
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: A další bitka! Piskáček dostal naloženo od Houdka
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud