Michal Koštuřík
26. září 2019 • 04:45

Mlha kolem Čiliaka. Opora Komety sedí, v brance září mladý Vejmelka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuhle šanci čekal. A když přišla, byl dokonale připraven. Třiadvacetiletý Karel Vejmelka ovládl na startu sezony brankoviště ambiciózní Komety, zkušenějšího a nákladnějšího konkurenta Marka Čiliaka (29) nepustil do hry ani na minutu. Je to dlouhodobě udržitelný stav? Kolem slovenského pardála je nejasno. Kdy dostane šanci? Vzal by na rozchytání první ligu? „Není odepsaný. Hodně na sobě pracuje, ráno chodí na stadion dřív. Ale Karel začal dobře,“ říká trenér Petr Fiala. V článku pro iSport Premium najdet i rozhovor s brněnským trenérem brankářů Jaroslavem Odehnalem.



Tohle není interní válka. Jen zdravý konkurenční boj dvou parťáků. Zatím s překvapivým vývojem. V brněnské brance září Karel Vejmelka, ze střídačky to sleduje Marek Čiliak. Čekalo se, že to bude opačně. Jenže mladší z gólmanů vykázal skvělé výkony v přípravě a plynule z ní přešel do extraligy. Máš na to, tak to ukaž, vzkázali mu trenéři a rodáka z Třebíče zahrnuli důvěrou. „Úplně jsme nepočítali s tím, že začne Karel,“ připouští kouč Petr Fiala.

Čtyři zápasy, kompletní porce minut. A Vejmelka chce být v sestavě dál. I zítra ve Vítkovicích. Cítí, že mu jde karta. Jeho inkasované góly v číslech: 1,1, 3,0. „Asi každý gólman vám potvrdí, že je vždycky lepší mít za sebou víc zápasů. Než sedět, pak jednou chytat a zase jít na střídačku,“ cení si pravidelného rytmu. „Nejde jen o to, že dostává málo gólů. Má i vysoké procento úspěšnosti zákroků. Jde to ruku v ruce. Sebevědomí pak stoupá,“ všímá si Fiala.

Nedělní čisté konto proti Spartě bylo zatím vrcholným představením urostlého gólmana, jenž má i pro tento ročník vyřízené střídavé starty v mateřské Třebíči. Nyní je ale plně ukotven na elitní scéně a naprosto oddaný své práci v Brně. Když mluví, cítíte z něj velké odhodlání, sebedůvěru a zároveň pokoru. „Když dostanu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud