28. září 2019 • 12:07

NHL nevyšla, tak se vrací do Česka. Nestrašil začne sezonu v Třinci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o návratu do nejlepší hokejové ligy světa nevyšel, tak se prozatím vrací domů. Reprezentační útočník Andrej Nestrašil se po nevydařeném comebacku do NHL rozhodl pro pokračování kariéry v Evropě, minimálně do první reprezentační přestávky to bude v Tipsport extralize, kde se dohodl s třineckými Oceláři. Úřadující mistři tak reagují na početnou marodku, ve které ještě dlouho bude setrvávat kanonýr Martin Růžička. Vedle Nestrašila přivedlo vedení slezského klubu před několika dny také obránce Cama Barkera, trojku draftu NHL 2004.



„Doufal jsem, že by mi letos mohl vyjít kemp v NHL, ale nedostal jsem nabídku try outu, takže jsme s agentem začali řešit Evropu a Rusko. Chtěl jsem hlavně co nejdříve hrát, protože herní praxe je pro hokejistu nejdůležitější. Nechtěl jsem sedět na gauči a čekat, jestli se něco objeví anebo ne. No a do toho přišla nabídka z Třince. Je to super tým, který na jaře vyhrál extraligu, má krásné zázemí a jsem opravdu rád, že jsem tady,“ líčil český reprezentant, který v uplynulé sezoně absolvoval s národním týmem také dva turnaje Euro Hockey Tour.

Mezi Oceláři a Nestrašilem existuje příslib, že někdejší účastník dvou světových šampionátů do dvaceti let může odejít za určitých podmínek za lukrativnější nabídkou do zahraničí. „Andrej je na extraligu nadstandardní hráč a on i my se teď nacházíme v období, kdy si můžeme vzájemně pomoct. Proto jsme se také gentlemansky dohodli, že pokud by obdržel nabídku z kategorie, která se neodmítá, nebudeme mu bránit,“ řekl Jan Peterek, sportovní ředitel Třince.

Peterkova slova potvrzuje i Nestrašil, který však setrvání pod Javorovým nevylučuje: „Plán je takový, že bychom si v této chvíli navzájem rádi pomohli a já udělám vše proto, dokud tady budu, aby se týmu co nejvíc dařilo, udělali jsme co nejvíc bodů a byli co nejvýš v tabulce. Neřeším teď, co bude třeba za měsíc. A pokud bych zůstal v Česku, tak je pro mě Třinec top týmem,“ uzavírá osmadvacetiletý rodák z Prahy.

Andrej Nestrašil, pro kterého to bude životní extraligová premiéra v domácí nejvyšší soutěži, je odchovancem pražské Slavie. Od roku 2008 působí v zahraničí, kde nastupoval nejprve tři sezony v QMJHL. V roce 2009 si jej vybral v draftu do NHL ve 3. kole a jako celkové číslo 75 tým Detroit Red Wings, s jehož farmou z Grand Rapids hrající AHL vyhrál v sezoně 2012/2013 Calder Cup.

190 centimetrů vysoký útočník nakouknul premiérově do nejprestižnější ligy světa v roce 2014, kdy si připsal první starty v NHL – nejprve v Detroitu, který jej draftoval, a po následné výměně také v týmu Carolina Hurricanes. Jeho nejlepší ročník v zámoří přišel v sezoně 2015/16. Až do osudného únorového utkání v Torontu, kdy po hitu od Kadriho skončil na mantinelu a vážně si poranil obratle, nasbíral v 55 zápasech 23 bodů (9+14). Do kolotoče NHL se vrátil až v následující sezoně. Celkem absolvoval v barvách Detroitu a Caroliny 128 utkání s bilancí 48 bodů (17+31). Poslední dva roky pak odehrál v dresu Nižněkamsku v KHL.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud