Jaroslav Kalina
5. října 2019 • 20:32

Birner o konci vítězné šňůry: Nemáme dobrou obranu, Jágr nás ztrestal

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezadržitelná vítězná jízda severočeských šelem je u konce. Liberečtí hokejisté, kteří v nynější extraligové sezoně doposud neprohráli, našli v sobotu svého prvního přemožitele na Kladně. Po bitvě s Rytíři padli po šesti triumfech poprvé v ročníku rozdílem 3:5. Podle útočníka Michala Birnera však spíš byla velká shoda náhod, že prohra nepřišla dříve. „Soupeře nemůžeme vždycky přestřílet. Hlavně dobrá obrana na konci sezony vyhrává poháry. My jí v tuto chvíli nemáme,“ přiznal zkušený forvard po bitvě, ve které s týmem inkasoval dva góly od Jaromíra Jágra.



 

Vaše neporazitelnost v novém ročníku se zastavila v sedmém zápase. Proč myslíte, že jste s týmem narazili zrovna proti Kladnu?
„My jsme se o neporazitelnosti nikdy pořádně nebavili. To je… Když k sobě budeme upřímní, tak to byla spíš shoda náhod, že jsme v předchozích zápasech neprohráli vzhledem k tomu, kolik jsme dostali gólů. Kladno od první do poslední minuty bylo mnohem lepším týmem než my. Byli živější, hráli s euforií a s nasazením. Zaslouženě nás u sebe vytrestali. Gratuluju jim, že získali tři body.“

Od konce první třetiny jste přitom vedli 2:1 a dlouhou dobu se zdálo, že tímto výsledkem zápas skončí. Rytíři však v poslední dvacetiminutovce dali čtyři góly během šesti minut. Co se stalo?
„Byla to škoda. Oni se dostali do vedení, dokázali jsme to sice nějakým způsobem vyrovnat, ale pak jsme zase udělali stupidní chybu. Takové chyby děláme od začátku sezony. Bohužel, to nás tady stálo zápas. Každý zápas si říkáme, že se z toho musíme poučit a být lepší. Zatím se to neděje. Uvidíme, co se s námi bude dít v neděli proti Olomouci. Věřím tomu, že doma to bude malinko jiný tým než na Kladně.“

Vyhráli jste šest v zápasů v řadě, to přeci nemohlo být jen zásluhou šťastné shody náhod. Co myslíte?
„Víte co… Ta hrana, kdy se k vám přiklání to štěstí, je strašně tenká. My jsme se o tom bavili už poslední dva tři zápasy, že není možný, abychom neustále dávali pět šest gólů a vyhrávali rozdílem 6:5 nebo 8:7 atd. Tak to prostě v hokeji nefunguje. Dobrá obrana vyhrává poháry na konci sezony. My jí v tuhle chvíli vůbec nemáme. Pracujeme na tom, hodně se díváme na videa, ale bohužel. Zatím tam výsledek není moc vidět. Musíme dál makat. Myslím, že všichni kluci v kabině budou šťastní, když s Olomoucí doma vyhrajeme 1:0 nebo 2:1. Chceme si sami dokázat, že umíme bránit a nespoléhat se jen na ofenzivu.“

SESTŘIH: Kladno - Liberec 5:3. Domácí strhli vítězství na svou stranu v posledních minutách, trefil se i Jágr
Video se připravuje ...

V duelu s Kladnem se vám dvakrát nepovedlo těsně před brankou uhlídat Jaromíra Jágra. Jak jste viděl výkon kladenského matadora?
„Velký klobouk dolů před ním. Dle mého nastoupil proti nám jako nejlepší hráč na ledě. Je to velký faktor pro celý kladenský tým. Jejich lajna měla v zápase několik fantastických střídání, ve kterých nás zamkla v pásmu. Když hraje s velkou motivací a chutí, je na něm vidět, že pořád patří mezi nejlepší hráče v Evropě, suverénně! Nepřijde mi, že nějak extra ztratil něco na své rychlosti. Je neskutečně silný, pořád má svojí střelu a drive do brány. Prostě fantastický hokejista. Ještě jednou smekám klobouk.“

Jágrovi se v mezikruží neuvěřitelně daří ztrácet se obráncům a ohrozit branku. Nejen proti vám, parádně to dokazoval i v předchozích zápasech. Čím to podle vás je?
„To je tak, že on vzhledem ke svému věku malinko změnil svůj styl hokeje. Hodně chodí do brány a tím, jak má ohromnou sílu, nás dokáže přetlačit. Souboj hokejka na hokejku je s ním strašně těžký. Jakmile jakýkoliv hráč chodí do brány, tak dříve či později se k vám puky začnou odrážet a máte z toho šance. On je v bráně pořád a vidíte, jak dává góly z předbrankového prostoru. Deset patnáct let zpátky to bylo u něj běžný. Střelu prostě neztratil, nyní moc dobře ví, že pokud chce dávat góly, musí se pohybovat u brankoviště. Je to Jágrovo velké plus. Potrestal nás.“

V zápase proti Liberci nastoupil i Jakub Valský, tedy formálně stále váš spoluhráč, který je v Kladně na hostování. Jak se vám proti němu hrálo?
„Hrál dobře ostatně jako všichni kladenští kluci. Byl vidět, měl tam spoustu dobrých věcí. Trápil nás. Valdu známe, když má svůj ice time, pohodu a věří si, tak je to rovněž fantastický hokejista. Proti nám to ukázal. Uvidíme, co bude za měsíc dva. Osobně bych byl moc rád, kdybychom ho měli zpátky.“

Před vaším vzájemným zápasem říkal, že bude hrát proti své rodině. Pokud by se stalo, že se k vám vrátí z hostování, vyčiníte mu se spoluhráči nápomoc na vaší první porážce v sezoně?
„Neřekl bych. (přemýšlí) Já jsem hrozně šťastný, že se mu zápas povedl. Jak už jsem říkal, byl vidět a dal nám gól. Dobře pro něj.“ (usmívá se)

Góly

Domácí: 13:11. Jágr, 53:06. Austin, 57:43. Austin, 58:39. Jágr, 59:01. Valský

Hosté: 04:10. Kotvan, 16:05. Marosz, 58:12. Birner

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Smetana, Barinka, Zelingr – Jágr, Stach, Zikmund – Redlich, Machač, J. Strnad – Valský, T. Kaut, O'Donnell – Hajný, Melka, Š. Bláha.

Hosté: Peters (Schwarz) – Graborenko, Šmíd, Kotvan, Knot, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner, Bulíř, Ordoš – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek, M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Šír.

Rozhodčí

R. Svoboda, Úlehla – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Výtečný Jaromír Jágr vstřelil Liberci dvě branky
Výtečný Jaromír Jágr vstřelil Liberci dvě branky

Kladno - Liberec: Domácí jdou do vedení! Austin jako přes kopírák trefuje od modré růžek liberecké branky, 3:2
Video se připravuje ...

Kladno - Liberec: Infarktový závěr! Jágr poslal odražený puk do odkryté liberecké branky, 4:3
Video se připravuje ...

Kladno - Liberec: Domácí se přeci jen dočkali! Austin srovnal nechytatelnou střelou na 2:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud