Michal Koštuřík
15. října 2019 • 04:50

Málo hokeje, kluby chtějí hrát i v úterý. Jak program extraligy ovlivňuje D1?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To téma řeší na podzim každá kabina. Zatímco kolegové z nižší Chance ligy zápolí o body třikrát týdně, extraliga si po nedělním kole obyčejně dává do dalšího víkendu šlofíka. Chceme hrát víc, shodují se hráči „Mluvili jsme o tom s nimi, jsou naštvaní,“ přiznává trenér Komety Petr Fiala. V placené části článku situaci vysvětluje šéf extraligy Josef Řezníček.



Dohrajete zápas, odfrknete si a nejradši byste hned skočili do dalšího. Znovu prodat fazonu, těšit se z další výhry. Anebo naopak napravit porážku a ulevit psychice. Hlava i tělo jsou nažhaveny. Jenže… Do další bitvy jdete v lepším případě za pět dní. „Je to jako golfový klub,“ vystihl druhý kouč Zlína Martin Hamrlík. Díry v programu klubům, které nehrají Ligu mistrů, vadí.

Vždycky někdo brblá. Když chcete, na všem najdete vady. Nyní v extraligovém prostředí rezonují stížnosti na volné úterky, zápasovou nepravidelnost. Například Kometa chytla víkend, kdy čekala na utkání od neděle až do soboty. Pak vyjela na Hanou a další den ji čekal doma náročný souboj s Libercem. „Naštěstí jsme hráli v Olomouci už od patnácti hodin a byla to nejkratší dojezdová vzdálenost,“ ulevil si druhý kouč Kamil Pokorný.

Další divočina přijde pro Zaťoviče a spol. tento týden. Po Liberci šest dní pauza a v sobotu duel s Plzní. A do akce zase až v úterý v Kladně. Pak se v tom vyznejte…

„Je to pořád dokola. Člověk se

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud