Adam Lacek
24. října 2019 • 19:05

Motorové myši! Boleslavi rostou nové hvězdy. Navážou na památný útok?

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když přeskočí mantinel, fanoušci zbystří. Je to tady, zase rozjedou kolotoč! Za historicky nejlepším vstupem Mladé Boleslavi do extraligové sezony stojí i výborné výkony útoku mladíků - Oscara Flynna, Ondřeje Najmana a Pavla Kousala. V minulém ročníku nasázeli jen tři góly, teď jich mají už osm za dvanáct kol. Nelze se tak divit, že čtvrtá formace už začíná být přirovnávána k útoku „HyMuLe", který řádění v dresu Bruslařů rovněž započal před pěti lety až ve spodních formacích. V placené části článku najdete i vzpomínkový rozhovor s Pavlem Musilem.



Jsou mladí, jsou rychlí, jsou šikovní a soupeře dokonale dráždí pohybem. Přesně takhle začal extraligu udivovat útok Tomáš Hyka - Pavel Musil - Radan Lenc, kterému se začalo přezdívat „HyMuLe“ podle počátečních písmen jejich jmen. Pod tehdejším trenérem Františkem Výborným se postupně ze čtvrté formace vyšvihli mezi klíčové hráče týmu. Až se nakonec společně dostali do národního týmu.

Střih. Je tu rok 2019 a Mladá Boleslav zažívá déja vu. Oscar Flynn, Ondřej Najman a Pavel Kousal nastupovali společně už v minulé sezoně. Většinu zápasů odehráli velmi slušně, už tehdy udivovali mladickou dravostí, jenže selhávali ve finální fázi. To se od září změnilo. „Možná jsme se trochu uklidnili, nejsme tolik zbrklí, když máme šanci,“ říká centr Najman. „Dostáváme i víc prostoru, víc si věříme na puku,“ dodává Kousal, který se v létě objevil na srazu reprezentace.

Sem tam dostanou společně příležitost při přesilové hře, Kousal s Najmanem chodí i na oslabení. Jeden z nejmenších a nejlehčích hráčů v soutěži Flynn (174 cm/71 kg) je ohromně šikovný na puku, štírek, který se dokáže dostat souperům pořádně pod kůži. Dokonce i provokovat. „A my ho pak musíme bránit,“ rozesměje všechny Najman.

V extralize není zvykem, aby trenéři poskládali celý útok z mladíků. Navíc teď s velkým strašákem v podobě přímého sestupu. Ten v Mladé Boleslavi aktuálně řešit nemusí, a díky sportovnímu řediteli Radimu Vrbatovi dostávají příležitost

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud