Michal Koštuřík
24. listopadu 2019 • 12:50

Nová hala Komety: Zábranský se inspiroval v zámoří, reálné je i MS

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na bouchání šampaňského to ještě není. Ovšem natěšení je na místě. Výstavba multifunkční arény v Brně, v níž by se mohly hrát zápasy mistrovství světa 2024, se zásadně pohnula kupředu. „Odvedl se obrovský kus práce. Když proběhnou schvalovací procesy na úřadech tak, jak mají, mohlo by se město ucházet o skupinu B šampionátu,“ uvedl pro Nedělní Sport majitel Komety Libor Zábranský, jenž nové hale věnuje moře času a energie. Inspiraci sbíral i v zámoří. 



Zajel se podívat, jak to funguje v Americe a v Kanadě. Prošel si moderní ledové paláce, kde se hraje NHL. Montreal, Minneapolis, Winnipeg. Omrknul zápasy nejlepší ligy, juniorky i tréninky mládeže. „Moc se mi líbila aréna v Minneapolisu. To je obrovský kolos, bylo tam skoro dvacet tisíc lidí,“ vyzdvihl Libor Zábranský stánek Minnesoty Wild. Zaujala ho také hala v Berlíně. I tyto zkušenosti chce využít pro výstavbu nového brněnského chrámu.    

Do současného domova Komety se vejde 7700 diváků. Není v něm prostor na dostatečný počet skyboxů, které generují výrazné zisky. „Dokážou pokrýt nemalou část rozpočtu, ale my nemáme co nabízet,“ povzdechne si Zábranský. „Je o ně obrovský zájem, nemáme šanci všechny uspokojit.“

DRFG aréna se přifouknout nedá, v jejím okolí je navíc zásadní problém s parkováním. Permanentních vstupenek prodal klub přes pět tisíc. A zájemců je jednou tolik.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud