Pavel Ryšavý
21. května 2020 • 18:00

Defenziva v Hradci: větší a mladší. Mountfield pomalu přestavuje obranu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsou to změny, po kterých by fanoušci vzali útokem obchod se suvenýry. Asi kvůli příchodům Jérémieho Blaina s Bohumilem Jankem nestoupne počet žádostí o permanentky. Jenže přesně tohle může být detail, který Mountfield HK posune zpátky do šestky, odkud naposledy vycouval. Defenziva omládne. Dostane další variantu na přesilovku i druhého tvrdého hráče k Richardu Nedomlelovi. Navíc se rýsuje prostor pro mladou dvojici Radim Šalda + Michael Gaspar. V zamčené části článku najdete i pohled do hradecké defenzivy. Kdo má jakou šanci na sestavu?



Když máte nějak definovat styl Vladimíra Růžičky, jako první vypálíte, že jeho týmy nedostávají moc gólů. Bývalý reprezentační trenér je kouč, který nemá moc rád divoké přestřelky, kdy se hřiště mění na džungli a vytratí se pravidla. Slavia pod ním extraligu štvala extrémní pracovitostí. Chomutov, než došly peníze a pak i sliby, že peníze budou? To samé. Teď vládne v Hradci už sám, dělá si věci podle sebe. Zkusí zavést svůj řád i tady.

Defenziva Mountfieldu se mění. Tak zaprvé, pryč jsou všichni třicátníci, smlouvy skončily Tomáši Linhartovi, Oscaru Eklundovi i Oskarsi Cibulskisovi. Jádru hradecké defenzivy je 27-28 let. Zadruhé, s nákupy Jérémieho Blaina a Bohumila Janka zase o chlup vyrostla a ztěžkla. „Jsem asi už od dvaceti let stejný, hraju jednoduše, snažím se hrát do těla, blokovat střely,“ ví Jank, co se od něj čeká.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize >>>

Do Hradce se vrací po čtyřech letech. „Bylo pro mě hrozně příjemné, když se klub ozval. Mám odsud paní, narodila se mi tady dcera, vracím se domů,“ vyloudí pod vousy spokojený úsměv.

„Záměr s příchodem Bobbyho Janka je, abychom měli v sestavě víc tvrdosti, vzadu byl od toho už totiž jenom Ríša Nedomlel. Jérémie umí být taky nepříjemný, ale jako vyloženě tvrdého hráče jsme ho sem nebrali. Má jiné přednosti,“ vypálí generální manažer Aleš Kmoníček.

Blain by měl chodit na přesilovky, prodat svoje kombinační schopnosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud