Květoslav Šimek
21. června 2020 • 17:00

„Kolohnát“ Kovář dře na rychlosti i obratnosti. Inženýr bojuje o extraligu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V juniorce získal s Vítkovicemi dva tituly, po své první extraligové sezoně jel jako náhradník na mistrovství světa 2014. Přesto musí takřka dvoumetrový obránce a vystudovaný inženýr Lukáš Kovář (28) znovu a znovu přesvědčovat, že na elitu má. I proto mimo oficiální tréninky tvrdě maká s kondičním trenérem Janem Musilem, bývalým hráčem amerického fotbalu.



Reakční rychlost, obratnost, bleskové změny směru, kondice. Vítkovický obránce Lukáš Kovář dobře ví, že jestli chce při své urostlé figuře stíhat malé a rychlé útočníky, musí na sobě pracovat nad rámec klasických povinností v klubu.

Čtvrtým rokem individuálně trénuje se specialistou Janem Musilem. I díky němu se z první ligy znovu probil do elitní soutěže. S třineckými Oceláři byl Kovář před dvěma lety u extraligového stříbra, v závěru minulé sezony výrazně pomohl Vítkovicím k záchraně. V mateřském klubu si vybojoval nový kontrakt.

„Poslední tři roky pořád musím někoho přesvědčovat, že si místo v extralize zasloužím,“ říká Kovář pro iSport Premium. „Každý trénink, každý zápas. Pořád musím ukazovat, že jsem se posunul, že jsem jiný hráč.“

Zná oba póly hokejového života. Přestože byl s Vítkovicemi u dvou juniorských titulů (2009 a 2013), nechybělo moc a hokeje na vrcholové úrovni ještě před startem seniorské kariéry nechal. „V devatenácti jsem pořád hrál jen juniorku a vůbec to nevypadalo, že bych se mohl živit hokejem,“ popisuje Kovář. „Tak

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud