Michal Koštuřík
15. září 2020 • 12:53

Chytil za Zlín hrát nebude, Rangers mu to zatrhli. Co rekonstrukce stadionu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Zlín svou vysněnou posilu z NHL nezíská. Organizace NY Rangers zatrhla útočníkovi Filipovi Chytilovi (21), aby rozjel sezonu v extralize. „Filip by k nám rád šel, ale Rangers mu to nedoporučili. Dnes už je plnohodnotným hráčem týmu. Mrzí nás, že to nevyjde, na druhou stranu jsme rádi, že se mu tak daří. Třeba se to povede jindy,“ uvedl kouč Beranů Robert Svoboda.



Odchovanec Beranů měl zájem po rychlém vyřazení v play off zájem začít nový ročník v mateřském klubu, jenže narazil na neochotu Rangers. Ti nechtějí riskovat, že by se v Evropě zranil a eventuálně přišel o start sezony NHL.

Zlínu bude navíc delší dobu scházet kapitán Tomáš Žižka, který je po operaci a čeká ho ještě zhruba šestitýdenní pauza. Mimo hru jsou i obránce Martin Novotný a útočník Jan Václavek. Oba by však měli být brzy fit.

Horší je, že dvojnásobnému extraligovému mistrovi akutně hrozí, že prožije sezonu 2022/2023 v azylu kvůli rekonstrukci stadionu Luďka Čajky. To by se stalo v případě kratší varianty opravy stánku a Zlín by se vrátil domů až na podzim 2024.

Možností je ale víc. Pokud se město rozhodne pro delší horizont, proběhnou úpravy za provozu a tým by se nemusel nikam stěhovat. „Vše záleží na ekonomice. Já jsem spíš pro kratší variantu,“ přiznal primátor města Jiří Korec.

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud