21. února 2021 • 20:20

Životní Poláškův sprint. Když má puk Pech? Tak jeď, jeď, jeď!

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Umí dát gól. Adam Polášek má osvědčený způsob, napřáhne a golfákem provrtá díru v síti. Takhle se trefil sparťanský bek už mockrát. Jeho sedmá trefa v sezoně? Velká změna! Padla po životním sprintu. „Tohle mi kluci říkali taky,“ usmíval se po výhře v Hradci 4:1. Vstřelil důležitý třetí branku, která soupeře definitivně uzemnila. A pozor. Ten úprk dopředu přišel ve vlastním oslabení.



V 55. minutě, kdy Hradec při přesilovce zkoušel vypotit nějakou myšlenku a srovnat na 2:2, vyrazil do útoku. A vyšlo mu to. Do branky procpal přihávku Lukáše Pecha. „To se tak naskytne, když chytne Pecháček puk na prknech. Můžete počítat s tím, že on doveze puk do třetiny, udělá šanci. Tohle on umí. Už několikrát klukům předložil tyhle svoje nahrávky až do prázdné. Jakmile přejede modrou, tak vy byste to měli napálit k brance, protože z toho něco bude,“ vysvětloval svůj úmysl.

Plán měl v hlavě jasný: Pech si poradí. Já se nahrnu k brance. Hlavně neodlepím hokejku od ledu. Mrňavý šikula mě prostě najde. „Přesně tak to bylo,“ usmíval se Polášek. „Já v takových situacích úplně tak často nejsem, takže pro mě je to vždycky taky docela překvapení. Hlavně trefit branku, to je hlavní,“ ještě dodal v dobré náladě.

Měl pro ni důvod. Sparta hrála hodně obětavě, dlouho držela vedení 1:0, silnými speciálními týmy zamáčkla soka do ledu. Tady nebylo co řešit. V základní části Mountfield na rudou značku ani jednou neměl. „Byl to super zápas, hodně dlouho vyrovnaný, skoro celý zápas jsme vedli 1:0. Bylo fajn, že jsme si vyzkoušeli, že máme na to, abychom drželi tenhle výsledek delší dobu. Z toho si vezmeme úplně nejvíc,“ vážil si hlavně práce celého týmu.

Sparta hrála výborně dozadu, hodně hradeckých střel ještě zblokovala. „Když je takový výsledek, donutí vás dělat takové věci,“ pokyvoval hlavou zarostlý sparťanský bek. „Skvěle hráli i naši útočníci, Hradec má velmi rychlé mužstvo, oni ho dokázali zpomalovat a my měli třeba extra sekundu navíc, abychom otáčeli puky. Všechno bylo do defenzivy dobruslené skvěle,“ pochvaloval si pracovitost celého týmu.

SESTŘIH: Mountfield HK - Sparta 1:4. Drtivá pasáž hostů v závěru. Hradec padl i počtvrté
Video se připravuje ...

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud