Květoslav Šimek
7. března 2021 • 15:50

Lupič puků na prahu NHL? Bek Gernát může napodobit legendu Sekeráše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezidentský pohár pro vítěze základní části Tipsport extraligy třineckým Ocelářům ve finiši utekl. V těžkých časech po rodinné tragédii kapitána Petra Vrány šel sport stranou, body a rekordy ztratily na významu. Dvě osobní výzvy jsou ale stále ve hře. Útočník Martin Růžička svádí boj s Peterem Muellerem o vítěze bodování a obránce Martin Gernát má pořád teoretickou šanci překonat klubové maximum Ľubomíra Sekeráše. Mohl by třineckou legendu časem napodobit v cestě do NHL? V placené části článku iSport Premium se dočtete o příběhu slovenského beka i pohled samotného Sekeráše na krajana, který by ho ve slezském klubu mohl překonat.



Třinečtí Oceláři hrají extraligu 26. sezonu. A přestože vždy patřili k nejofenzivnějším týmům, stalo se pouze dvakrát v historii, že by některý z třineckých obránců dosáhl v základní části na čtyřicet kanadských bodů. Rekordní zápis drží slovenská legenda Ľubomír Sekeráš. V sezóně 1997/98 nasbíral 44 bodů. Jako druhý se v pátek na čtyřicetibodovou hranici vyškrábal Martin Gernát.

Sedmadvacetiletý košický rodák je aktuálně suverénně nejproduktivnějším bekem extraligy. V celkovém pořadí je na dvanáctém místě. Jan Peterek, sportovní ředitel třineckého klubu, byl dlouho přesvědčený, že by právě Gernát mohl Sekeráše v klubovém žebříčku překonat. Před posledním kolem ztrácí čtyři body...

Hubení a kreativní

„Přál jsem mu to," řekl Peterek. „Luba mám taky rád, ale hranice a rekordy se mají posunovat. A taky vím, že by mu nevadilo, kdyby ho Martin přeskočil, nebazíruje na prvním místě. Oba jsou výjimeční obránci a navíc si jsou i docela podobní. Herně i somatotypem - takoví hubení, kreativní, inteligentní a ofenzivní. Seko pak šel do NHL, v Třinci zahrál fakt parádně."

A napodobí Gernát svého předchůdce i v cestě do zámoří? „Martin by na NHL měl," prohlásil Peterek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud