Květoslav Šimek
18. března 2021 • 16:20

Vítkovice přijdou o střelce! Lakatoš míří do Finska. Hrachovina nevyšel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále koušou zklamání z vyřazení s Kometou Brno v předkole Generali Česká play off. Vítkovice v sérii vedly 2:0 na zápasy, nakonec po vyrovnaném boji padly 2:3 (2:1p, 2:1, 1:2p, 1:2p, 1:3). S jakým kádrem půjdou trenéři Miloš Holaň a Radek Philipp, kteří v klubu nedávno prodloužili smlouvy, do nadcházející sezony? Ostravané s největší pravděpodobností přijdou o Dominika Lakatoše. Třiadvacetiletý útočník má namířeno do Finska.



Podle informací iSport.cz by Dominika Lakatoše chtěl získat Ilves Tampere. Opačným směrem byl jednu chvíli ve hře reprezentační brankář Dominik Hrachovina. Ovšem gólman Tappary je podle všeho nad aktuální možnosti vítkovického klubu.

Lakatoš patřil v základní části k nejproduktivnějším hráčům Tipsport extraligy. Ve 48 zápasech nasbíral 42 bodů (23+19), premiérově se prostřílel do národního týmu. Do předkola naskočil lehce pochroumaný po ošklivém střetu s Ondřejem Vitáskem, hned první duel rozhodl vítěznou trefou v prodloužení. V dalších zápasech proti Kometě přidal už jen jednu asistenci.

V Ostravě odehrál po příchodu z Liberce v létě 2019 dvě sezony. Velmi slušné, byť Vítkovice před rokem bojovaly do poslední chvíle o záchranu. Teď má poprvé v kariéře namířeno do zahraničí. I kvůli rodině (Lakatoš je poměrně čerstvým tátou) padla volba na Finsko.

Pro Vítkovice to podle všeho nebude jediná ztráta. Na odchodu jsou Alexandre Mallet (Kometa), Jan Schleiss (Plzeň) a brankář Miroslav Svoboda (Plzeň). Roční smlouva skončila zkušenému útočníkovi Zbyňkovi Irglovi, který toho kvůli zranění (v základní části) a nemoci (v předkole) mnoho neodehrál. Bude se rozhodovat, co a jak dál.

Nové kontrakty už kromě trenérů podepsali Lukáš Krenželok, Filip Pyrochta, Marek Kalus, Rob Flick a Petr Gewiese. Kapitán Roman Polák má smlouvu ještě na dva roky, chce pokračovat. Z Kladna by se mohl vrátil útočník Rostislav Marosz, který sezonu v Ostravě na hostování rozjížděl.

V Ostravě bude dál chytat i brankář Daniel Dolejš. Šestadvacetiletý rodák z Humpolce je momentálně služebně nejstarším členem kabiny, vítkovický dres obléká od října 2013. Nejenom v předkole ukázal, že se o něho Vítkovice mohou opřít. Tandem by měl vytvořit s  Alešem Stezkou. Čtyřiadvacetiletý gólman, kterého v roce 2015 draftovala Minnesota a má řadu zkušeností z mládežnických reprezentací, se poslední dvě sezony „vychytal“ v prvoligovém Havířově.

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud