Pavel Ryšavý
13. dubna 2021 • 04:50

Nabídky pro extraligu: Dědek dává miliony navíc, kam se přikloní kluby?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středa bude pro extraligu velkým dnem. Kluby se rozhodnou, kdo dostane od sezony 2023/24 možnost obchodovat s jejich marketingovými právy. Zůstanou u BPA, nebo půjdou se společností Relmost, kterou zastupuje majitel Pardubic Petr Dědek? Ve výsledku si hokej o hodně polepší, dostane vyšší peníze, než měl dosud. Záleží, na co kývne nadpoloviční většina. Nejvyšší sumu jim slibuje kontrakt na 10 let od Relmostu, pro každého 206 milionů korun, plus bonusy za umístění.



Na konci sezony 2022/23 vyprší kontrakt se společností BPA. Prodává televizní práva pro extraligu i předem danou plochu na dresech, mantinelech a na ledě u všech klubů. Každý za to nyní inkasuje 9,3 milionu korun. A co dál? Jedinou jistotou je, že si kluby polepší a celkem o dost. BPA je tradice, Relmost je nový a agresivní hráč, který nabízí větší peníze. Ve středu se rozhodne, s kým se začnou ladit podmínky.

Deník Sport získal nabídky obou společností. A je v nich vidět zásadní posun oproti současnému stavu. V první řadě, kluby čeká podpisový bonus. Od BPA 4 miliony (14 dní od uzavření smlouvy), od Relmostu 12-15 milionů (na tři části, první za 14 dní od uzavření smlouvy). Pokud kluby zůstanou s BPA a přistoupí na pětiletý kontrakt, obdrží v každém roce 14 milionů. Slušné? Přitom tohle je nejnižší suma, která extralize přiteče. Nejvyšší činí

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud