30. dubna 2021 • 16:52

Liberec dotáhl Klepišův příchod! Přijde i talentovaný Slovák?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co nevidět extraligové kluby ohlásí své nové přírůstky pro příští sezony. A letos to bude celkem slušná palba, byť řadu přestupových taháků iSport.cz či deník Sport v předstihu uveřejnily. Ovšem některé transakce se do poslední chvíle pečlivě tají s tím, že kluby jejich příchod oznámí houfně v sobotu 1. května, jak je ostatně takovým českým specifikem.



Tedy druhý den poté, co hráčům vyprší staré kontrakty. Poslední horkou zákulisní novinkou je dotažení transferu Jakuba Klepiše pod Ještěd. Informace iSport.cz hovoří jasnou řečí. Zanedlouho 37letý mazák s úctyhodnou mezinárodní kariérou uzavřel kontrakt s Bílými Tygry, odkud se to odchody klíčových útočníků jen hemží. Jak už dříve vyšlo najevo, libereckou hokejovou fabriku opouští Michal Bulíř (Plzeň), smlouvy končí Radanu Lencovi a Adamu Musilovi, přičemž oba by se také měli přesunout jinam.

O Lence je celkem silná poptávka v zahraničí, Musil se může těšit na lukrativní podmínky u domácí konkurence, nejvíc aktivní mají být Pardubice.

Mistr světa z roku 2010 Jakub Klepiš by měl pomoci ofenzivní kráter zacelit. Produktivitou, zkušenostmi, mentorstvím směrem k mladším hráčům. Poslední ročník strávil v Kometě, kde ve 48 utkáních dlouhodobé fáze pobral 10 gólů a 20 asistencí. V play off pak v devíti utkáních zapsal dvě trefy a přidal jednu gólovou nahrávku.

Klepiš jistě nebude jedinou ofenzivní posilou. Zdroje iSport.cz hovoří o tom, že sportovní manažer a kouč pracoval na příchodu hráče jménem Martin Faško-Rudáš. Dvacetileté křídlo z Banské Bystrice uvízlo na radaru řady klubů, platí za velký talent s výrazným potenciálem. Faško-Rudáš je pravák, hrál tři roky zámořskou WHL, na loňském MS dvacítek v osmi zápasech za Slovensko vstřelil dva góly a na stejný počet jich připravil.

iSport podcast po třineckém titulu: Kacetl jako Binnington? Vránův návrat rozhodl
Video se připravuje ...

Zklamaní hráči Liberce po posledním zápase sezony
Zklamaní hráči Liberce po posledním zápase sezony

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud