Pavel Bárta
10. května 2021 • 11:40

Řezníček: Vítězství je, že se sezona dohrála. Jaké změny extraliga chystá?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga si na dnešním galavečeru připomene nejlepší muže a týmy sezony. Jejím největším vítězstvím však není triumf třineckých Ocelářů, nýbrž fakt, že se podařilo ji dokončit. „To je velké plus, i když to bylo velmi kostrbaté,“ připouští její ředitel Josef Řezníček. Po ročním výpadku, kdy se soutěž musela po předkole play off předčasně ukončit, mohla opět korunovat své vládce. Jindy běžná věc, za současného stavu pádný důvod si to připomenout. V rozhovoru pro iSport Premium mluví také o možné profesionalizaci disciplinární komise, předčasném oznamování přestupů i změnách do příští sezony.



V sezoně karantén, odstávek, měnících se opatření a nejistoty se podařilo zvládnout celý extraligový rozpis. Za cenu krutě napěchovaného programu, ale víceméně bez dalších zádrhelů a v plné palbě, což v jiných hokejových zemích nebyla samozřejmost. Nyní už se chystá na věci příští. Předznamenal to soubor novinek, včetně ukončení hry na schovávanou kolem hráčských transferů. O nich i dalších záležitostech hovořil pro iSport Premium šéf nejvyšší soutěže Josef Řezníček.

Před koncem základní části byly obavy, že extraliga půjde opět do odstávky a třeba se nedokončí jako před rokem. Byly tyhle starosti oprávněné?
„Tehdy přišla nová hlavní hygienička a ministr zdravotnictví. Kolem nás kroužily debaty, jestli se to nezavře, ale díky bohu se tak nestalo. Všechno proběhlo v nějakém režimu, všichni byli zdraví, až na dvě výjimky, ale tam šlo o hráče, kteří si nákazu přivezli ze Švédských her.“

Už se nezavíralo plošně. Dá se říct, že se kluby naučily ve zvláštním režimu víc chodit?
„Ze začátku se karanténa za jednotlivce házela na celé mužstvo. Po jednáních a za podmínky pravidelného testování se přešlo na to, že byl nakažený jedinec izolován od ostatních. Pokud došlo k dalšímu případu, vyřadili ho taky. Tam se to teprve začalo srovnávat, ukazovalo se, že mužstvo je jinak imunní, zdravé a může postupovat sezonou dál.“

Všude to takhle nebylo, viďte?
„Neustále komunikujeme s dalšími evropskými soutěžemi. Třeba ve Finsku

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud