Květoslav Šimek
10. září 2021 • 10:20

Zlatý hattrick, nebo rezavá ocel? Třinci po krachu v LM rostou pochybnosti

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm zápasů, jediné vítězství v základní hrací době. Třinečtí Oceláři, mistrovský tým posledních dvou dohraných sezon, nevypadají před startem extraligy ve zlaté kondici. Rezne snad ocelové soukolí trenéra Václava Varadi? Jak se projeví brutální ztráta ofenzivních opor? Chytí se zvučné posily Andrej Nestrašil, Martin Marinčin, Marko Daňo a Marek Mazanec? Nervozitu a napětí nedávají zástupci klubu najevo. V klidu však rozhodně nejsou.



Navenek úsměvy, pohoda a zdravé natěšení na další ročník extraligy. V kancelářích a trenérské kabině třineckých Ocelářů jsou ovšem všichni na špičkách. Nemůže tomu být jinak, slezský klub chce být znovu nahoře. Ambice neskrývá, znovu bude chtít bojovat o mistrovský pohár. Zlatý hattrick je lákavý, vždyť podobný kousek se naposledy povedl hegemonovi ze Vsetína (1995-99).

Bleskové vyřazení z Ligy mistrů bez jediného vítězství, byť se silnými rivaly ze Švédska a Švýcarska, a nepřesvědčivé výsledky z přípravy nevypovídají o ideální formě před startem soutěže. Pochybnosti o síle a možnostech klubu si v hlavě obrací i prezident klubu Ján Moder.

„Věřím, že se forma ladila víc a víc,“ zůstává navenek v klidu hlavní postava třineckého hokeje. „Třeba proti Fribourgu, který byl asi nejsilnější ve skupině, už jsme hráli hru, za kterou jsme se nemuseli stydět. Dalo se na to dívat. Věřím, že na extraligu připraví trenéři tým ještě lépe.“

Faktem je, že Oceláři po odchodech Matěje Stránského (Davos), Michaela Špačka (Frölunda), Martina Gernáta (Lausanne), Jacka Rodewalda (TPS Turku) a Ralfse Freibergse (Riga), který byl nejproduktivnějším bekem play off, přišli o hodně kvalitní ofenzivní sílu. Na začátku minulé sezony navíc měli k dispozici také útočníky Filipa Zadinu s Lukášem Jaškem a brankáře Josefa Kořenáře, kteří se v extralize chystali na NHL.

OCELÁŘI V LIZE MISTRŮ

soupeř venku/doma

HC Fribourg-Gottéron (Švýc.)            2:6/3:4

Leksands IF (Švéd.)    2:3/1:3

(Pozn.: hrát ještě budou se Slovanem Bratislava)

Moder: Věříme poctivé práci

Na klíčové odchody upozorňuje i Moder. „Sami pamatujeme, že odchody takových hráčů nesou skoro až existenční problémy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud