Pavel Ryšavý
18. září 2021 • 11:11

Kluby chtějí vládnout samy. Jak to bude s penězi, sestupem a televizí?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes dva roky jde od klubů signál, že chtějí extraligu řídit samy. Je cítit jedna zásadní změna, žádné honem, ve stresu a panika, že se brzy zavře soutěž. Měsíce se všechno ladí, aby Asociace profesionálních klubů dokázala stabilně vládnout a měla i svého silného manažera. Pokud do konce prosince dostane svaz oficiální výzvu, od 1. května 2022 se rozhodování nad ligou vrátí zase klubům. Nejvyšší soutěž by se pak zavírat neměla.



Nápad, že kluby chtějí řídit extraligu samy, je v kurzu už nějakou dobu. Až máte pocit, že se zase tak nic moc nového neděje. „Nevergreen?“ Ne, to zase ne. Práce na převzetí soutěže od svazu pokračují, nezamrzly, jen je i trochu zpomalil covid, kluby řešily, jak přežít.

Ladí se licenční řády, právní dokumenty. Asociace profesionálních klubů (APK) se nechce dostat do situace, že svazu oznámí, jak soutěž bere, a pak začne řešit, co vlastně s ní. Už v roce 2019 si kluby odsouhlasily záměr extraligu převzít, na tom se nic nemění.

„Jsou dva termíny, které považujeme za reálné, 1. května 2021 nebo 1. května 2022,“ uvedl před rokem viceprezident APK Prokop Beneš. První je mimo. Druhý je stále reálný a vysoce pravděpodobný.

Aby došlo k akci, musí na svaz do konce kalendářního roku dorazit oficiální dopis, že kluby žádají řízení soutěže zpátky do své moci. Podle informací deníku Sport je tahle alternativa velmi blízko. APK už i jedná se svazem o podmínkách,  řeší se

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud