28. prosince 2021 • 11:10

Jankův trest spustil bouři. Přehnaný, nebo akorát? Ujčík popsal rozhodování

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za čelní náraz osm zápasů. Takový trest vyměřila extraligová disciplinárka obránci Bohumilu Jankovi za zákrok na Ondřeje Machalu z utkání předvánočního 33. kola, kdy se královéhradecký Mountfield v Chomutově střetl s Kladnem. A k tomu přijde ještě o deset procent z platu. Tvrdý rozsudek rozpoutal bouři. Nejen východočeský klub ho považuje za nepřiměřený, hráč proti němu podal odpor. Odvolací řízení má proběhnout do konce týdne. V zamčené části článku najdete vyjádření šéfa disciplinárky Viktora Ujčíka a výši trestu řeší i polemika redaktorů deníku Sport.



Nešetrný zákrok předvedl Bohumil Jank ve druhé třetině utkání za jednoznačného stavu 7:1 pro Mountfield. Rozjetému kladenskému útočníkovi ve středním pásmu zahradil cestu jak sošný smrk a ramenem ho uzemnil. Ondřej Machala zůstal bezvládně ležet, na pomoc musel přispěchat lékař. Led opouštěl třiadvacetiletý útočník na nosítkách, po srážce utrpěl otřes mozku.

Jank dostal za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku od rozhodčích trest na pět minut a do konce utkání. Vzhledem ke způsobu, jakým byl zákrok veden, zařadila disciplinárka výpad do kategorie závažných přestupků. Podle ní jednal bez snahy hrát kotouč, zaměřil se na soupeře, který se po odehrání puku nacházel ve zranitelné pozici. Aniž by se chtěl vyhnout, přenesl veškerou váhu na pravou stranu a tím zasáhl soupeře se značnou razancí ramenem do hlavy.

„Hráč podal proti verdiktu odpor, my jsme mu v tom pomáhali.“ potvrdil Sportu generální manažer Aleš Kmoníček. „Shromáždili jsme videozáznamy, které ukazují zákroky, které byly podstatně horší a byly oceněny menším trestem, a

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud