21. ledna 2022 • 20:34

SESTŘIHY: Senzační Plekanec! Motor zničil čtyřmi body. Vary - Plzeň 5:4

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Plekanec se pořádně rozparádil! Kapitán kladenských Rytířů řídil cennou výhru 5:3 nad Českými Budějovicemi hattrickem a asistencí. Tým Jaromíra Jágra tak získal náskok 11 bodů na poslední Zlín. Karlovy Vary po dvoutýdenní pauze porazily v divokém západočeském derby Plzeň 5:4. Třinec vyhrál 3:1 nad Olomoucí a upevnil si první místo v tabulce.



Další triumf Ocelářů pečetil Marcinko v čase 59:59

Oba týmy se rychle domluvily na předehrávce, protože jejich soupeři jsou v karanténě a museli si odložit zápas. Třinec nastoupil přesně po týdnu, kdy porazil Zlín i bez téměř poloviny základní sestavy. Oceláři už hráli v kompletním složení.

Olomouc, která měla zápasovou pauzu ještě o pět dní delší, působila v úvodní třetině živějším dojmem a ujala se vedení, byť se štěstím. Strapáč nahazoval puk zleva před branku, kde si jej Dravecký srazil hokejkou do vlastní sítě. Zvýšit mohl třetí hostující útok. Bambula se obtočil kolem Kundrátka a po jeho střele vznikl v brankovišti závar, ale dorážka Navrátila ani Olesze v brance neskončila. Hanáci i dobře bránili, Oceláře nepouštěli do gólových šancí.

Olomouci vyšel draze trest pro příliš mnoho hráčů na ledě a domácí vyrovnali z první přesilové hry v zápase. Už po 13 sekundách zakončil rychlou souhru na jeden dotek kapitán Vrána.

Hostům mohl vrátit vedení vzápětí Klimek, ale zblízka nevyzrál na Mazance. Za Třinec kontroval Růžička a po jeho bekhendovém pokusu ležel puk v brankovišti, ale dobře zasáhl Ondrušek. V podobné situaci se nedostal na druhé k dorážce Knotek. Jeho spoluhráč Káňa se ještě v závěru prostřední části dostal před Mazance, který opět domácí podržel.

Stav 1:1 platil po dvou třetinách v obou předchozích vzájemných zápasech v této sezoně, ale Třinec v poslední části strhl výhru na svou stranu. Tentokrát rozhodl Chmielewski, který měl po přihrávkách bratří Kovařčíkových před Konrádem dost času. Polský útočník rychle zamíchal s pukem a poslal jej nad Konrádovu lapačku.

Olomouc se nevzdala, měla několik slušných akcí, ale ani jednu nedotáhla. Necelou minutu před koncem se připravila o power play, když hrála v sedmi, ale i v oslabení málem v posledních sekundách vyrovnala. Krejčí ale nedosáhl na Švrčkovu přihrávku před prázdnou branku. Vzápětí se prosadil Marcinko střelou od vlastní střídačky v čase 59:59.

SESTŘIH: Třinec - Olomouc 3:1. Chmielewski dokonal obrat Ocelářů nad Hanáky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:05. P. Vrána, 46:59. Chmielewski, 59:59. Marcinko

Hosté: 05:19. Strapáč

Sestavy

Domácí: Marek Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Chmielewski.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Kucsera – Kusko, J. Knotek (A), Klimek – Olesz, Navrátil, Bambula – Strapáč, Nahodil, Michal Kunc – Burian.

Rozhodčí

O. Hejduk, M. Sýkora – Ganger, Klouček

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

1 000 diváků

Plekancova jízda s Jágrem na střídačce

Kladno, v jehož sestavě tentokrát chyběl hrající majitel Jágr, bylo v úvodu mírně aktivnější. Hosté si však v rozmezí 44 sekund vypracovali dvoubrankový náskok a pomohl jim k tomu nejistý Bow.

Kanadskému gólmanovi nejprve prošla mezi betony lehká Karabáčkova střela, poté nedokázal zastavit Ondráčkův pokus. Následně měl Bow, jemuž ze střídačky poprvé kryla záda nová akvizice Rytířů Janus, štěstí při Pechově šanci. Po Percyho střele mu pomohla tyč.

Domácí se oklepali a v přesilové hře snížili. Plekanec připravil ideální přihrávkou Kubíkovi šanci a nejlepší střelec týmu si připsal čtrnáctý gól v sezoně. Ještě v první třetině mělo Kladno několik slibných šancí k vyrovnání, Hrachovina ale chytal spolehlivě.

Ve 22. minutě si gólman Motoru poradil i s Plekancovým brejkem, o pět minut později ho již kladenský kapitán z podobné akce překonal.

Jihočeši, kteří se po karanténě představili v soutěžním zápase poprvé od 11. ledna, se snažili získat vedení zpět na svou stranu, aktivnější ale byli domácí. V 38. minutě byli odměněni, když třiatřicetiletý Kadlec bez větších problémů přebruslil o sedm let mladšího lotyšského obránce Bindulise a prvním extraligovým gólem v kariéře posunul Rytíře do vedení.

Ve 45. minutě mohl domácí přiblížit výhře Kristo, ve velké šanci však ideálně netrefil puk a o několik sekund později toho Středočeši litovali. Po Gulašově přihrávce vyrovnal Vondrka, jenž si připsal jubilejní desátou trefu v sezoně.

Hosté měli v Chomutově problém s vysokým počtem vyloučení a v 56. minutě v oslabení inkasovali počtvrté. Do horního rohu Hrachovinovy branky se trefil nejlepší hráč utkání Plekanec. Bývalý reprezentant nakonec při power play hostů zkompletoval hattrick, když z obranného pásma trefil prázdnou branku Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Kladno): „Odehráli jsme dobré utkání. V první třetině jsme měli výpadek, dostali jsme dva rychlé góly a soupeř měl navíc samostatný nájezd, který Bow chytil. To nám pomohlo. Kdyby dal soupeř na 3:0, bylo by to pro nás hodně složité. Gólem z přesilovky na 2:1 jsme se vrátili a jak už jsem řekl, hráli jsme dobrý hokej, bruslili jsme, dostávali jsme se do šancí, takže se třemi body spokojenost.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Utkání, které jsme měli dobře rozehrané, jsme nezvládli. Udělali jsme pár chyb a Kladno nás potrestalo. Domácí měli výborné přesilové hry a my jsme se úplně zbytečně nechali vylučovat. Dostaneme se do utkání, vyrovnáme na 3:3 a šest minut před koncem zbytečně hloupé vyloučení (za faul) ve střední třetině. A to nás stálo utkání. Blahopřejeme soupeři k výhře, my sklopíme uši a jdeme zase pracovat.“

SESTŘIH: Kladno - České Budějovice 5:3. Skvělý Plekanec 3+1 řídil výhru nad Motorem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:27. A. Kubík, 26:21. Plekanec, 37:59. M. Kadlec, 55:23. Plekanec, 59:32. Plekanec

Hosté: 05:42. Karabáček, 06:26. J. Ondráček, 44:49. Vondrka

Sestavy

Domácí: Bow (Janus) – Kehar, Baránek, K. Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek (A), Funk – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Kadlec, Filip, Martin Procházka – Kristo, M. Indrák, M. Beran.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček (A), Bučko – Vondrka, Pech (A), Z. Doležal – Abdul, J. Novotný, Gulaš (C) – J. Ondráček, Koláček, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček.

Rozhodčí

Šindel, Kika – Lederer, Gerát

Stadion

ROCKNET Aréna, Chomutov

Návštěva

1000 diváků

 Vzteklý Svoboda po čtvrtém gólu zlomil hokejku

Teprve podruhé v novém kalendářním roce a poprvé doma naskočili hráči Karlových Varů do soutěžního zápasu a byli v úvodním dějství aktivnější. Ze hry uplynulo pouhých 12 vteřin a do přečíslení se dostali Rachůnek s Černochem. O chvíli později opakovaně ostřeloval Svobodu v brance Plzně Beránek.

V 6. minutě se Karlovarští radovali. Nenápadné nahození Dlapy od modré čáry do vlastní branky nešťastně tečoval Čerešňák. Vzápětí na druhé straně pozornost Novotného poprvé prověřil Kodýtek. Plzeň mohla vyrovnat v 9. minutě, kdy po vyloučení Hladonika a Černocha dostala příležitost hrát 61 vteřin v pěti proti třem, Čerešňák však pouze nastřelil břevno.

Ve druhém dějství nejdříve ve 23. minutě Osmík orazítkoval tyč, ale ve 27. minutě při vyloučení Plutnara prudkou střelou z kruhu vyrovnal Blomstrand. Po této brance oba soupeři přitvrdili, z čehož pramenila i častá vyloučení. Ve 33. minutě při hře čtyř proti čtyřem projel celým kluziště Beránek a střelou k bližší tyči vrátil domácím vedení.

O tři minuty později Svoboda neudržel Kohoutovu střelu a Koblasa zasunul puk do odkryté branky. Emoce v hledišti i na domácí střídačce zvedla 37. minuta, když puk po střele jednoho z karlovarských hráčů skončil opět za nejistým Svobodou, ale branka nebyla uznána kvůli předčasnému přerušení hry ze strany rozhodčích.

I ve třetí třetině pokračoval útočný atraktivní hokej z obou stran. Hned po 19 sekundách projel hostující Schleiss celé kluziště a střelou zpoza hráče vrátil opět hosty do hry. Dvoubrankové vedení si Karlovy Vary vzaly zpět ve 44. minutě díky aktivitě Hladonika a nedorozumění v brankovišti mezi Svobodou a Graňákem. Frustrovaný Svoboda odjel z branky a nahradil ho Pavlát.

Hráči Energie podráždění tvrdou hrou Plzně se nechali často vylučovat a svou nedisciplinovaností dostali opět hosty do zápasu. Ve 43. minutě obkroužil Suchý útočné pásmo a snížil na jednobrankový rozdíl. O minutu později Bulíř prudkou střelou z mezikruží využil další nabídnutou přesilovku pět na tři.

Po čtvrté brance i domácí trenéři sáhli k výměně gólmanů a Novotného nahradil Habal. Nakonec se radovaly Karlovy Vary poté, co v 54. minutě po akci na jeden dotek vstřelil vítěznou branku Hladonik. Plzni k dalšímu vyrovnání nepomohla ani minutová power play.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Jsme rozhodně rádi, že jsme po dlouhé době mohli odehrát soutěžní utkání. Myslím si, že dnes měl zápas víceméně všechno, co od derby očekáváme. Akorát mu chyběli diváci. Byla vidět naše chuť, dobře jsme do zápasu vstoupili, měli jsme dobrý pohyb a dali jsme první branku. I když soupeř potom vyrovnal, tak jsme byli o něco aktivnější a dokázali jsme odskočit na 3:1. Tam jsme měli ale zachovat trošku chladnější hlavu a nenechat se strhnout tempem a ke zbytečným faulům. Měli jsme hrozně moc vyloučených hráčů a dvě dlouhá oslabení ve třech. První se nám ještě podařilo ubránit, ve druhém jsme však již inkasovali. Kdybychom v dalších zápasech takhle nedisciplinovaně pokračovali , tak by nás to určitě stálo body. Dnes jsme měli i trošku štěstí, že se nám zápas ještě podařil vrátit na naší stranu. Za bojovnost jsem rád, ale bylo to dnes hodně hektické a nepřesné. Bylo dané tou dlouhou pauzou. Věřím, že v dalších utkáních se uklidníme, rozehrajeme, že soutěž už bude pokračovat trochu ve standardnějším tempu.“

Václav Baďouček (Plzeň): „Měli jsme hrozně špatnou první třetinu a vstup byl katastrofální. V první minutě brejk dva na jednoho, další střídání oslabení, následovala další dva a špatně sehraná přesilovka pět na tři. Ve druhé třetině se naše hra trošku zlepšila, byl tam z naší strany tlak do brány. Ten největší tlak z naší strany přišel až v závěrečné třetině, kdy hned na úvod jsme snížili na 2:3, potom zase přišla zbytečná chyba v obraně a brejk domácích na 4:2. Potom jsme sice dokázali vyrovnat, ale bohužel jsme opět soupeři nabídli to, co ho zdobí. Rychlý přechod do protiútoku, brejk a utkání dopadlo tak, jak dopadlo. Mrzí nás to, protože na čtyři góly venku bychom měli nějaké body přivézt.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Plzeň 5:4. Divoké derby na západě Čech rozhodl Hladonik
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:00. Dlapa, 32:09. O. Beránek, 35:34. Koblasa, 43:31. Hladonik, 53:13. Hladonik

Hosté: 26:24. Blomstrand, 40:19. Schleiss, 46:30. F. Suchý, 47:33. Bulíř

Sestavy

Domácí: F. Novotný (48. Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek (A), Černoch, Flek – Hladonik, T. Mikúš, Vondráček (C) – Koblasa, Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, O. Beránek.

Hosté: Miroslav Svoboda (44. Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, L. Kaňák, J. Kindl (C), Kremláček – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, Bulíř, F. Přikryl – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.

Rozhodčí

Jeřábek, Veselý – Pešek, Malý

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

1000 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud