31. ledna 2022 • 17:02

Srovnání rivalů: Dynamo má mezeru v defenzivě, Hradec zvedají posily

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Mountfield HK a Pardubice, dva nejbližší pronásledovatelé vedoucího Třince. Oba východočeské celky se v aktuální sezoně usadily na špičce Tipsport extraligy, zařadily se mezi adepty na titul. V čem vyčnívají? Kde naopak mají slabiny? Podívali jsme se, jak vyznívá srovnání obou celků podle různých kategorií (brankáři, obrana, útok, trenéři a speciální týmy). Kdo v čem dostal lepší hodnocení? A který z týmů je na tom lépe celkově?

  • Brankáři

    Pardubice: 8

    Dominik Frodl se v sezoně neustále zlepšuje. Pardubice nemají úplně stoprocentní hru dozadu, ale on dovede díry docela dobře zavírat. Má skvělý pohyb, je ve velké pohodě. Milan Klouček od konce prosince spíš hledá formu, výhra v Plzni naznačuje slušný směr. Celkově hodně dobrý pár.

    Mountfield HK: 8

    Když jste si projeli před nedělním kolem statistiky, Frodl měl nejvyšší úspěšnost zákroků ze všech gólmanů a Henri Kiviaho byl hned za ním. Nejlepší byl ale zhruba v listopadu. Štěpán Lukeš měl životní formu na startu sezony. Místo něho Filip Novotný? Velká posila. Hodnocení zvedl o dva body.

  • Obrana

    Pardubice: 7

    Jestli chcete hledat slabinu, tak tady je. Nejde jen o rotu obránců, spíš celkově o defenzivní hru. Děr je pořád dost. A vzadu zkrátka chybí nějaký Musil, Nedomlel... Někdo, kdo dovede vyčistit prostor kolem brány. V rozehrávce se zlepšuje Robertson, ofenzivním esem je jednoznačně Košťálek.

    Mountfield HK: 9

    Lepší defenzivu v Česku nenajdete, hradecká chlouba. Doteď nepochopíte, jak si Sparta nechala utéct Blaina. Povedl se ofenzivní zadák McCormack ze Slovenska, Pavlík hraje vyloženě v reprezentační formě. Tvrďáci Jank a Nedomlel do všeho vyloženě sedí. Luxusně vyladěný stroj.

  • Útok

    Pardubice: 9

    Chlouba Dynama. Kousal hraje nejlépe od chvíle, co se vrátil do klubu, Camara dovede dávat 1-2 góly na zápas. A až se ještě vrátí z marodky Říčka? Dva vyloženě dělové útoky. A kdyby ještě Blümel proměňoval svoje šance? Jde přes 25 gólů. V kostce: velký ofenzivní potenciál, ať se díváte kamkoliv.

    Mountfield HK: 8

    Přichodem Ščerbaka má najednou taky tři extrémně silné formace. Oksanenova bomba by měla děsit celou ligu. Na brankovišti zaparkovaný prudič Smoleňák pořád dovede soka otrávit. A pak ten pohyb! Klímové, Jergl, Perret? Tohle chytat nechcete. Trochu podceňovaný je pořád válečník Pilař.

    Plzeň - Pardubice: Camara druhým gólem rozhodl v prodloužení, 3:4
    Video se připravuje ...

  • Trenéři

    Pardubice: 7

    Richard Král udělal zatím tři velké věci. Svoji neústupností proměnil problém Camara na klenot Camara. Přes velké hledání na začátku sezony se dobře popral s tím, jak v sestavě plné nových jmen najít chemii. A naposledy, když hrály Pardubice v Hradci, byly takticky připravené, jak kdyby četly jeho play book.

    Mountfield HK: 8

    Trenérský štáb se postaral o velkou věc. Poměrně rychle svému týmu do hlav nahustil systém hry. Hradec vysoko napadá, hraje blízko u sebe, prolíná se v řadách. Tohle jde za velitelem Tomášem Martincem. Mountfield je o hodně lepší, než jste před sezonou čekali, dobrá práce jeho týmu.

  • Speciální týmy

    Pardubice: 9

    Třinec je při přesilovkách absolutní fenomén v Česku. Tady je ale taky síla, Pardubice se opírají o produktivní střelce Camaru s Říčkou. Jen vás napadne, že by bylo lepší dostat střílejícího Košťálka blíž k bráně. Problém není ani v oslabení, kde má Dynamo velmi dobrou úspěšnost 85 %.

    Mountfield HK: 9

    Dřív byly přesilovky trápení, pořád se hledal nějaký jejich režisér, jakým byl Jaroslav Bednář. To je pryč. Rychlé kombinace a rány beka Pavlíka z levého kruhu? To píše. Případně se dá využít Oksanen, dobrou střelu má i Lev. Oslabení? Umí je rychlí útočníci, pořád i Koukal a Lev. Klíčový je Nedomlel.

  • Celkem

    Pardubice: 40

    Mountfield HK: 42

    Oba mají reálnou šanci hrát v extralize o titul. Za Třincem se nepohybují jen proto, že by měly kliku, nebo šlo souhru okolností. Pardubice mají silné individuality, dobře je doplňují místní mladší hráči, kterým trenér Král dává docela dost prostoru. Je to hlavně ofenzivní tým, který potřebuje, aby se vrátil po zlomenině čelisti Jan Kolář. Mountfield je tým, který přesně dodržuje systém. Vyznává styl, že se snaží získávat puk už co nejdál od své branky. Dobře vybral zahraniční hráče, kteří zapadli do představ trenéra Martince. Pro play off navíc slušně nadupal gólmanský post. Hodnocení mu zvedly posily Ščerbak s Novotným. Teď se čeká, s čím přijdou Pardubice. Měly by přivést dva hráče ze zahraničí, beka a útočníka.

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud