Miroslav Horák
19. března 2022 • 04:50

Boss Komety po nepovedené sezoně chystá změny: Zajímají mě hráči KHL

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráno, uzavřeno. Žádné rozjímání, kvaltuje se dál. Pro Kometu skončila sezona čtvrtečním odchodem ze scény na liberecké půdě. Libor Zábranský už myslí jen dopředu, finalizuje trenérské seskupení pro nový ročník i klíčovou otázku setrvání snajpra Petera Muellera. Se sestavou opět zatřese, netají značný interes o velká jména z ruské KHL, která kvůli známým okolnostem vykrvácejí. „V předkole končit nemůžeme,“ konstatuje majitel klubu v rozhovoru pro iSport Premium.



Předkolo pro Kometu? Málo, hodně málo. Nehledě na výživný i atraktivní způsob boje s Bílými Tygry očekávejte změny. Zřejmě zásadní. Jak už deník Sport avizoval, předpokládá se nástup nového kouče Martina Pešouta. Což ovšem nutně neznamená odchod Jiřího Kalouse . Řešení je víc.

Už jste rozdýchal konec v předkole play off?
„Je to pryč a musíme se nachystat na novou sezonu… Mně hlavně bylo líto kluků, věděl jsem předem, v jakém stavu jdeme do pátého zápasu. Nechci, aby to vyznělo jako výmluva, jen konstatuju. Mančaft čapla viróza, někteří kluci nebyli fit. Ale nebylo by fér vůči hráčům a realizačnímu týmu Liberce o tom dlouze mluvit. Dostali jsme pytel gólů, hotovo. Sérii jsme si pokazili ve druhém zápase, kdy jsme krátce před koncem inkasovali vyrovnávací gól a prohráli v prodloužení. Jinak Liberec hrál výborně, z obou stran to bylo velmi dobré. Diváci se bavili, akorát že pro nás přišel konec sezony.“

Přepadly vás nyní podobné pocity jako loni? To jste obrátili předkolo proti Vítkovicím, ovšem pak Kometa padla 0:4 s Třincem. Zbyl jen zmar.
„Loni jsme prohrávali s Vítkovicemi taky 0:2, dokázali jsme to otočit. Třinec nás poté jasně přehrál a šel za titulem. Vyhrávat jeden titul za druhým tady neumí nikdo, my se na to v Kometě budeme muset zase nějaký čas chystat. Snažím se o to, aby ta doba byla co nejkratší.“

Dvěma tituly z let 2017 a 2018 jste si na sebe upletli bič a každý vás podle těchto úspěchů poměřuje. Za úspěch u Komety se považuje jen finále. Nedusí tým tahle tíha?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud