Květoslav Šimek
4. května 2022 • 11:56

Vítkovice na Slovensku loví dravé Američany. Do obrany i do útoku

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovice do týmu pro nadcházející sezonu pumpují americkou dravost a sebevědomí. Do obrany získali Willieho Raskoba (27), do útoku Petera Kriegera (28). Oba v mládežnických kategoriích úspěšně prošli univerzitním programem, oba už mají zkušenosti z evropských kolbišť. V uplynulé sezoně hrávali na Slovensku. Raskob získal stříbro v Nitře, Krieger byl produktivní ve Zvolenu.



Vítkovický trenér Miloš Holaň má přesně takové typy hráčů rád. Zdravé sebevědomí, přímočarost. Spolehlivost směrem dozadu, i solidní podpora ofenzivy. „Peter Krieger měl vynikající sezonu ve Zvolenu, byl velmi produktivní, typický centr,“ pochvaloval si Holaň na klubovém webu. „Na Raskoba jsme dostali velice dobrý tip a také jsme si jej sami proskautovali,“ doplil sportovní ředitel Roman Šimíček. „Zkušený obránce, který ale umí dobře podpořit útočnou fázi hry. Nejen na Slovensku v minulé sezoně, ale i v dalších letech sbíral pravidelně body.“

Obránce Raskob (182 cm/ 88 kg) je pravák. Pochází z Hastingsu v Minnesotě, v univerzitním týmu Minnesota-Duluth slavil titul v NCAA (2016/17), hrával i ECHL. Draftovaný nebyl, zkušenost má z kempu New York Islanders. V Evropě už nastupoval za dánský Rungsted Seier Capital (2019/20, 48 zápasů/ 7+23), se kterým se ukázal i v Champions Hockey League (6 zápasů/ 0+3).

V Nitře byl nejproduktivnějším obránce slovenské extraligy. Z 50 zápasů v základní části nasbíral 39 bodů (8+31). Dalších 9 bodů (4+5) přidal ve stříbrném tažení v play off. „Věříme, že nám pomůže nejen na defenzivní straně, ale že bude platný i směrem dopředu,“ říká Šimíček.

Také levoruký Krieger (184 cm/ 88 kg) odehrál uplynulou sezonu na Slovensku. Za Zvolen nasbíral v 41 zápasech základní části 38 bodů (19+19), v play off měl 12 bodů (5+7) z 11 zápasů. Rodák z Oakdale v Minnesotě je dvojnásobným mistrem NCAA (2018 a 2019). V sezoně 2019/20 hrál druhou švédskou ligu za Västerviks.

„Máme radost, že zvolil angažmá ve Vítkovicích, přestože měl z Česka více nabídek,“ dodal Roman Šimíček.

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud