Pavel Ryšavý
10. května 2022 • 11:45

Pardubice potvrdily sedm hvězdných posil! Hned čtyři přichází z KHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, potvrzeno. Z Pardubic se stává extraligový Real Madrid. Deník Sport už po konci ve čtvrtfinále play off avizoval, že do klubu míří česká jednotka z Čeljabinsku, ve hře je návrat Lukáše Radila nebo podpisy defenzivních bouráků Davida Musila a Petera Čerešňáka. V úterý klub vše oficiálně potvrdil na svém webu. „Cílem Dynama je medaile a tomu odpovídají i posily, které jsme získali,“ uvedl majitel Petr Dědek. A je to už všechno?



Nadupaly soupisku od obrany po útok. Pardubice měly medailové ambice už v minulých dvou sezonách, teď ale naplnily kádr velkými jmény. „Po větší analýze a hodnocení dvou uplynulých sezon jsme si řekli, co je dobře a co by se dalo zlepšit. Všichni vnímají, že touha po úspěchu je v Pardubicích velká a my si na něj chceme sáhnout,“ řekl sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

Pokud jste čekali, že s nástupem Romana Willa odejde Dominik Frodl, je to špatný tip. Branku si musí rozdělit a do toho ještě bude chtít chytat i Milan Klouček. „V brankovišti máme skvělé tři gólmany. Tento post jsme posílili i s ohledem na to, kdyby přišlo nějaké zranění, jelikož sezona je dlouhá a náročná. Budeme se snažit, aby všichni tři brankáři měli vytížení a byli připraveni kdykoliv zasáhnout do hry,“ poznamenal Salfický.

Defenziva má být tvrdší a větší díky Tomáši Dvořákovi s Davidem Musilem. „Dívali jsme se po obráncích, kteří by zvýšili důraz hlavně v našem obranném pásmu, kde jsme měli možná menší slabinu. Proto jsme přivedli kluky, kteří dominují v těchto herních činnostech, věříme, že výrazně vyztuží naši obranu a zvýší důraz před bránou,“ přidal sportovní ředitel klubu.

A jak se porovnají dva ofenzivní zadáci Peter Čerešňák s Janem Košťálkem, když první řídil přesilovku Plzně a druhý Pardubic? Musí. „Věřím, že i podpora ofenzivní činnosti od obránců půjde nahoru,“ řekl Salfický.

10

Před tolika lety Pardubice naposledy slavily extraligový titul.

Tři jména pak představil v útoku. Lukáš Radil, Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák jsou borci s potenciálem 50 bodů +. „Přivádíme opravdu tři top hráče, kteří byli velice produktivní v nejlepších ligách na světě. Věříme, že pomohou klukům, kteří se prosazovali v poslední sezoně, a naše ofenzivní síla se ještě výrazně zvedne,“ přeje si Salfický. Sedlák pak přidal, jak se těší na první sezonu v extralize: „Očekávání mám jen ty nejvyšší. Vždy se snažím být pro všechny v kabině dobrým spoluhráčem. S Tomášem (Hykou) jsme chtěli hrát pohromadě, takže jsme rozhodli pro Pardubice a věřím, že to bude přínosné jak pro nás, tak pro celý tým.“

Navíc se spekulovalo, že klub ještě zkusí dostat zpátky Martina Kauta, který hraje na farmě Colorada a do sestavy Avalanche se ne a ne probít. Pokud by k tomu došlo, Pardubice by se musely nějak domluvit se zámořským klubem, protože útočník má ještě na rok platný kontrakt.

Z Pardubic uslyšíte, logicky, k podobě kádru ty nejvyšší cíle. „Čeká nás sezona oslav 100 let pardubického hokeje. Cílem Dynama je medaile a tomu odpovídají i posily, které jsme získali. Přicházejí hráči na všechny posty. Fanoušci se mají na co těšit,“ uvedl majitel Petr Dědek. Podle informací deníku Sport by Dynamo mělo mít jen na platy rozpočet převyšující 90 milionů korun.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud