30. srpna 2022 • 18:25

Úleva v Kladně. Zimák po rekonstrukci prošel kolaudací, zatím chybí skyboxy

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až nepříjemně dlouhé čekání se chýlí ke konci. Kladenští hokejisté, ale i fanoušci už se brzy vrátí domů. V úterý 30. srpna totiž ČEZ stadion po rozsáhlé a takřka rok a půl trvající rekonstrukci prošel úspěšně kolaudací. Některé práce na chrámu Rytířů ještě nejsou zcela u konce, klubové vedení ale ujišťuje, že nijak nenaruší fungování haly. Očekává se, že první extraligové kolo, které Středočeši odehrají 16. září s Pardubicemi, proběhne doma. Vyloučen není ani přípravný duel s Libercem 7. září, který by také mohl být odehrán v Kladně.



Na vlastním hřišti si Kladno zahrálo naposledy 29. dubna 2021. Rytíři zrovna porazili Jihlavu (5:2) v nevyzpytatelném zápase č. 7 play off první ligy a zpečetili svůj rychlý návrat mezi elitu.

Už tehdy se však velice dobře vědělo, že potrvá dlouho, než se do ČEZ stadionu znovu vrátí. Prakticky ihned po dohrání zápasu s Duklou se rozjela velká rekonstrukce, která mužstvo Jaromíra Jágra vyhnala do chomutovského azylu. Nikdo pořádně netušil, kdy se bude „doma“ znovu hrát.

Nyní, jak uvádí vedení Rytířů, už rozsáhlé stavební dílo, ze kterého se město Kladno jako majitel stadionu pořádně zapotilo, vidí „pomyslné světlo na konci tunelu“. Kladenský zimák, jehož rekonstrukce stále necelých 470 milionů korun, byl totiž pro velkou úlevu Středočechů zdařile zkolaudován. „Úspěšná kolaudace je důležitý krok k tomu, abychom 16. září začali extraligu zase doma,“ řekl tiskový mluvčí Lukáš Jůdl pro klubový web.

Zrekonstruovaný kladenský zimní stadion úspěšně prošel kolaudací
Zrekonstruovaný kladenský zimní stadion úspěšně prošel kolaudací

Rytíři ubezpečují fanoušky, že pokud někdo z nich bude porovnávat původ podobu ČEZ stadionu s nově zmodernizovanou halou, uvidí velký rozdíl.

Nicméně úplně hotová ještě rekonstrukce není. Stále se usilovně pracuje v okolí zimáku, kde se frézuje chodník a stará dlažba. Dokončeno není ani třetí patro, kde má být administrativní zázemí, skyboxy či VIP zóna pro fanoušky. „Práce ovšem nenaruší fungování stadionu ve smyslu organizace zápasů a tréninků,“ ujistil Jůdl.

Mnohem přívětivější pohled je bezpochyby na seznam již zrekonstruovaných částí kladenské haly. Zcela dokončená je střecha a s ní spojená nová vzduchotechnika, opláštění, zateplení i fasáda. Došlo na výměnu oken, ale na některých místech i k osazování dveří. Dokončená je rovněž kabina Rytířů, nové tiskové centrum pro novináře, pokladny a také fanshop.

Kladno - Jihlava: Hotovo! Setrvání Rytířů mezi elitou zpečetil do prázdné branky Kubík, 6:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud