Ondřej Kuchař
11. září 2022 • 15:40

Hráč z finále Stanley Cupu v Boleslavi. Aberg ale nikde dlouho nevydrží...

Autor: Ondřej Kuchař, Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahrál si finále Stanley Cupu, dokonce v něm dal překrásný gól. Švédského útočníka Pontuse Aberga předchází pověst velkého šikuly a skvělého střelce. Zároveň je hráčem, který za posledních šest let obleče dres už devátého klubu. V Mladé Boleslavi si od něj přesto hodně slibují. „Udělá přes čtyřicet bodů,“ věští brankář Roman Will, který ho dobře zná ze společného působení v Čeljabinsku.



Během léta představilo vedení Bruslařů hned několik zajímavých posil. Nejzvučnější jméno mezi nimi? Pontus Aberg. O osmadvacetiletého Švéda se přetahovalo několik evropských klubů, ani z Česka nebyla Mladá Boleslav jediným zájemcem. Přesto byla na konci lana nejsilnější, přetahovanou vyhrála.

„Má zkušenosti, má parametry, je šikovný na puku, prim by měl hrát i v přesilovkách. Pro mladý tým, jaký máme my, by to měl být ideální parťák a zároveň tahoun v jedné osobě,“ říká sportovní manažer Václav Nedorost.

Právě hovory s ním a koučem Ladislavem Čihákem prý Aberga přesvědčily k úpisu právě Středočechům. Stane se prvním Švédem v historii klubu.

Co Bruslařům přinese? Jaké jsou jeho hlavní přednosti? „Když to řeknu na plnou pusu, je to hokejista jak kráva! Vynikající hráč s 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud