Miroslav Horák
14. září 2022 • 13:23

Spor fanoušků Kladna o cenu lístků. Je 450 korun moc? I tak je vyprodáno

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Kladno hlásí obrovský hlad po extraligovém hokeji. Páteční duel Rytířů proti Pardubicím (18.00) je beznadějně vyprodaný, na zrekonstruovaný ČEZ stadion má dorazit 5200 diváků. Nehledě na to, že příznivci klubu Jaromíra Jágra v minulých dnech na sociálních sítích ostře debatovali nad cenami vstupenek. Ty jsou na kladenské poměry skutečně nezvykle vysoké: nejlepší místo vyšlo na 450 korun, pozice na stání na 250 Kč.



„Není to málo, Antone Pavloviči?“ spustila hodně živou diskuzi na facebookové stránce kladenských Rytířů fanynka Marta Šímová. A rozjela tím vodopád příspěvků, argumentů pro a proti, přičemž emoce u toho nechyběly.

„Jestli ty ceny budou takové pořád, tak k vám nejedu. A mrzí mě to. Ale to je fakt přepal,“ napsal Rob Košek. „450 korun za sezení – nádhera. Klobása bude stát kilo a pivko 50. Úžasný zážitek, kamarádi,“ vzkázal nazlobeně Daniel Vodys Vodák.

Faktem zůstává, že veškeré lístky vydané do prodeje na první mistrák našly svého majitele, tudíž cenotvorba měla své opodstatnění. Není složité odvodit, že vedení klubu vsadilo na touhu fanoušků být na místě při vůbec první možnosti dostat se do útrob zrekonstruovaného stadionu. Jeho přestavba vyšla na půl miliardy korun a v minulém týdnu o ni na iSport.cz vyprávěl sám Jaromír Jágr. Navíc Kladno odehraje premiérový soutěžní zápas před svými diváky po roce a půl – minulý ročník Středočeši strávili v Chomutově.

Cena vstupenek pro 1. extraligové kolo

Kladno-Pardubice (16. 9.)

Kategorie I.    450 Kč (v den utkání 470)
Kategorie II.   400 Kč (420)
Kategorie III.  350 Kč (370)
Kategorie IV. 250 Kč (270)
Sektor hosté   350 Kč (370)   

„Vzhledem k tomu, že se to celé vyprodalo, tak byla cena nastavena nízko. Mohli jsme klubu (který zčásti sám financoval opravdu staďáku) více finančně pomoci,“ napsal na facebbok Jirka Pocarovsky.

„Je to strašně jednoduchý… Nabídka a poptávka. Na otevření stadionu se půjdou podívat mraky lidí. Spousta lidí se půjde konečně po roce podívat na hokej na Kladně. Je logické, že se ceny natáhnou. Pokud vám to přijde hodně, tak si zaplaťte hokejku.tv nebo jakoukoli jinou streamovací platformu a koukejte z domova,“ poradila Kamča Franková.

Rytíři navíc pojali páteční odpoledne jako jeden velký happening s atraktivním programem pro příchozí, a to nejen pro šťastné majitele vstupenek. Kolem 16 hodiny v areálu na pódiu vystoupí živě Olga Lounová, Elizabeth Kopecká a Freddie Mercury Revival, k dispozici bude stiga a air hokej, možnost střelby na branku a další aktivity. Klubový sponzor nabídne bohaté občerstvení a představen bude nový maskot Rytířů.

Cena lístků na další kladenská utkání má být odvislá od atraktivity soupeře, tak jak je zvykem na řadě dalších míst extraligové mapy. Nejdražší sezonní permanentka vyjde nového zákazníka na 6800 korun (261 Kč na zápas), nejlevnější na 3500 korun (135 Kč).

Kladenské vox populi

Souhlasí s cenou vstupenek…

„Teď jsem lístky koupila. Jasně, pro dva důchodce je 900 kč dost, ale prostě u prvního zápasu v nové sezoně a na zrekonstruovaném zimáku, tam musíme být, kdyby na chleba nebylo.“ Dana Sochorová

„Ti, co chtějí jít, tak půjdou, řekl bych, že remcají jen lidi, co tam jdou stejně jednou za rok.“ Tomáš Peroutka

„I kdyby stál 800, tak bych jel. Nic než Kladno.“ Láďa Svoboda

„Tohle brečení, co tu někteří předvádí, je naprosto zbytečné. Ostatně, stejně jako před dvěma lety, bude záležet na týmu, který přijede, protože podle toho se bude měnit cena vstupenky.“ Josef Růžička

„Vzhledem k tomu, že se to celé vyprodalo, tak byla cena nastavena nízko. Mohli jsme klubu (který zčásti sám financoval opravdu staďáku) více finančně pomoci.“ Jirka Pocarovsky

„Je to strašně jednoduchý… Nabídka a poptávka. Na otevření stadionu se půjdou podívat mraky lidí. Spousta lidí se půjde konečně po roce podívat na hokej na Kladně. Je logické, že se ceny natáhnou. Pokud vám to přijde hodně, tak si zaplaťte hokejku.tv nebo jakoukoli jinou streamovací platformu a koukejte z domova.“ Kamča Franková

Nesouhlasí s cenou vstupenek…

„No, tak vysoké ceny jsem nečekal.“ Michal Šilhavý

„Tvl, dobrá raketa. Uvidíme v zimě, až budou lidi bez peněz.“ Tomáš Král

„Pro normálního člověka finančně neúnosné. Aby pak vedení nebrečelo, že lidi nechodí.“ Petr Urban

„Celkem palba.“ Karel Pelcner

„Jestli ty ceny budou takové pořád, tak vám nejedu. A mrzí mě to. Ale to je fakt přepal.“ Rob Košek

„450 korun za sezení – nádhera. Klobása bude stát kilo a pivko 50. Úžasný zážitek, kamarádi.“ Daniel Vodys Vodák

„Ono nejde třeba jen o jednotlivce, chceš jít se synem a vynásob si to počtem domácích zápasů za měsíc… Nepočítám občerstvení a cestu. Ale budu fandit pořád. Ať žije Kladno.“ Jaromír Macoun

Sport Magazín Plus ke startu extraligy v pátečním deníku Sport

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud