2. října 2022 • 19:59

SESTŘIHY: Dynamo smetlo Motor 6:1, sedmá remíza Tygrů. Litvínov vyhrál!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pěti pádech se konečně dočkali. Hokejisté Litvínova zvítězili v domácím utkání 7. kola Tipsport extraligy 3:2 nad Hradcem Králové a připsali si první vítězství v sezoně. Sparta prohrála v divokém zápase s Karlovými Vary 4:5 v prodloužení a schytala první domácí prohru sezony. Mladá Boleslav vynulovala Kladno 4:0. Brněnská Kometa vybojovala vítězství 4:3 v prodloužení na hřišti Plzně. Liberec si zahrál rekordní 7. prodloužení v řadě, ve kterém porazil Třinec 4:3. Oceláři stále čekají na první domácí triumf. Pardubice doma rozdrtily České Budějovice 6:1. Vítkovice padly v Olomouci 4:5 po nájezdech.



Divočina v O2 areně pro Energii

Pražané hrající ve stejné sestavě jako v pátek proti Pardubicím měli v rozmezí čtvrté a páté minuty hned několik slibných šancí, Habala v karlovarské brance ale překonat nedokázali. Kováře na druhé straně prověřil ve 13. minutě z brejku Redlich, ani on ale nedokázal otevřít skóre.

Bezbrankový stav se změnil až v 15. minutě, kdy více prostoru na ledě při hře čtyři na čtyři využili Kaše s Němečkem a domácí po zakončení sparťanského beka do prázdné branky vedli.

Němeček si tak vynahradil situaci z poloviny první třetiny, kdy se jeho střela otřela o brankovou konstrukci. Těsně před odchodem do kabin byl v přesilovce blízko druhého gólu Přibyl, ale přestřelil.

Ve druhé třetině dokázali Západočeši v rozmezí 60 sekund stav zápasu otočit. Nejprve sice sehráli bídně úvodní početní výhodu, ve druhé ale překonal Kováře tečí Beránek. O minutu později poté skončila v brance Sparty střela Havlína.

Pražané po dvou inkasovaných gólech přidali a zásluhou kapitána Řepíka se jim podařilo srovnat. Ve třetí části se ale Energie opět dostala do vedení. Beránek při Jandusově vyloučení ještě zakončit nedokázal, ve 46. minutě ale zůstal před Kovářem volný Černoch a proti svému bývalému klubu nezaváhal.

Sparta poté přežila další oslabení a bezprostředně po jeho skončení udeřila. I s Formanem vracejícím se z trestné lavice se dostala do přečíslení tři na jednoho a Němeček svým druhým gólem v zápase srovnal. Defenzivní hra domácích měla ale dnes k dokonalosti daleko a Rachůnek v 54. minutě opět vrátil hostům vedení.

První výhru v základní hrací době na Spartě po deseti letech ale Karlovy Vary neudržely. Při power play domácích srovnal Krejčík. Zásluhou Koblasy, jenž duel rozhodl v prodloužení, ale nakonec získaly alespoň dva body.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Sparta): „Od začátku zápasu, i když jsme vedli 1:0, tak to nebylo ono. Vary hrály výborně, výborně bruslily a my jsme nebyli my. Sice jsme se několikrát vrátili do zápasu, ale Vary nám vždy odskočily. Jsme rádi, že jsme v power play vyrovnali, ale myslím si, že hosté získali dva body zaslouženě. Šli si za tím více než my. Nehráli jsme poctivou hru, kterou bychom si představovali a Vary nás potrestaly.“

Jakub Grof (Karlovy Vary): „Jsme samozřejmě spokojeni. Za prvé s bodovým ziskem, který mohl být za tři body, ale jsme spokojeni i s tím, že jsme uhráli dva (body). Jsou to pro nás hrozně důležité body. Teď jsme ztratili dva dobře rozehrané zápasy a ještě nám dva odpadly, což byl trošku problém. Tým nebyl v tempu, v jakém měl být. Dnes jsme se ale nachystali výborně a možná jsme využili toho, že Sparta měla v pátek těžký zápas. Podle mého jsme předvedli zajímavý výkon, který byl ohodnocený dvěma body.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Karlovy Vary 4:5p. Energie loupila v hlavním městě. Rozhodl Koblasa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:20. Němeček, 31:20. Řepík, 50:59. Němeček, 59:29. Krejčík

Hosté: 25:34. O. Beránek, 26:34. Havlín, 45:02. Černoch, 53:22. Rachůnek, 62:05. Koblasa

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Mikliš, Němeček, Jandus, Jurčina – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – D. Simon, G. Thorell, E. Thorell – Forman, Vitouch, Přibyl.

Hosté: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar (A), Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Redlich – Jiskra, Vondráček (C).

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Svoboda, Špůr

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

7 345 diváků

Marná snaha Rytířů, zářil kapitán Bruslařů

Úvodní dějství bylo tak trochu hrou kočky s myší a Kladenští mohli být rádi, že po jeho skončení měli pouze jednobrankové manko. Domácí nápor otupil v šesté minutě faulem Stříteský, přesilovku hostů ale zkrátil Dotchinův prohřešek, byť se zdálo, že domácího hráče poslal místo něho nechtěně k zemi jeden z rozhodčích. Pouhé dvě sekundy před vypršením trestu kanadského beka otevřel skóre Kousal.

Nedlouho poté měli Bruslaři ideální možnost k navýšení náskoku, když hráli 45 sekund přesilovku pět na tři. Hosty však držel nad vodou výborně chytající Brízgala a když už byl v pokračující klasické přesilovce překonaný, zastoupila ho branková konstrukce, na níž zazvonil tečující Lunter. Brízgala si jen za první dvacetiminutovku připsal hned 19 úspěšných zásahů, jeho protějšek Novotný čtyři.

Ve 25. minutě mohlo být zčistajasna vyrovnáno, když Procházka obral v blízkosti domácí branky o kotouč Jeřábka, ale Novotný spoluhráčovu chybu napravil dobrým zákrokem. Před polovinou utkání dostal do ideálního prostoru nabito Fořt a nezaváhal - 2:0. Právě autor gólu pak ve 35. minutě ujel spolu s Lunterem v oslabení do přečíslení dvou na jednoho, oba se dostali do velkých šancí k zakončení, ale Brízgala si vysloužil potlesk kladenských fanoušků.

Přestože Kladenští pokračovali i ve třetím dějství ve zlepšeném výkonu, žádné ovoce jim to nepřineslo. A když se ve 45. minutě prosadil Kantner, bylo zřejmé, že s jeho gólem prakticky definitivně uhasly i jakékoliv naděje Rytířů na zvrat. V závěru vše potvrdil gólem do prázdné branky Stránský.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Věděli jsme, že Kladno hrálo dobré zápasy a že nás čeká kvalitní soupeř. Do utkání jsme vstoupili s velkým respektem, ale s tím správným respektem. Pomohli jsme si přesilovou hrou, byli jsme v tlaku a jsme rádi, že jsme z toho mála, co Kladno mělo, za ty první dvě třetiny neinkasovali, protože tam bylo pořád nebezpečné kolem branky. Byl to výborný týmový výkon a my jsme si zasloužili vyhrát. Musím pochválit defenzívu a brankáře.“

Otakar Vejvoda ml. (Kladno): „Výsledek zní 4:0, soupeř vyhrál zcela zaslouženě. Byl to vlastně první zápas v sezoně, kdy soupeř byl lepší, rychlejší a aktivnější. A to je tak všechno.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Kladno 4:0. Góly stříleli jen domácí Bruslaři
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:55. P. Kousal, 28:19. Fořt, 44:46. Kantner, 59:48. J. Stránský

Hosté:

Sestavy

Domácí: Novotný (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Štich – Šťastný, Lantoši, Åberg – Kotala, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, O. Najman (A), P. Kousal – Lunter, Bičevskis, Eberle.

Hosté: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Kehar, Cibulskis, Veber, Babka – Procházka, Plekanec (C), Kubík – Klepiš, Brodecki, Beran – Zikmund (A), Filip, Melka – Indrák, Bláha.

Rozhodčí

Pražák, Pilný – Frodl, Kajínek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Vyrovnanou bitvu rozhodl až Koblížek

Začátek vyšel lépe hostům a vyloučení Blomstranda potrestal ve třetí minutě přesnou střelou z levého kruhu Holík. O pouhých 37 vteřin později ovšem z první vážnější akce domácích vyrovnal pokusem z otočky Mertl na 1:1.

Aktivnější Kometa přesto díky další početní výhodě pokračovala v náporu, gólman Svoboda si ale poradil s dorážkou nekrytého Fleka a z přečíslení dvou na jednoho ho po vybídnutí Šalého trefil Holland. Naopak během první přesilovky Indiánů necelé tři minuty před první pauzou dokonal obrat ranou bez přípravy pod horní tyčku Rekonen.

V úvodu prostřední části se akce přelévaly na obě strany dlouho bez šancí. Až ve 29. minutě potrestal faul Schleisse vyrovnáním na 2:2 Vincour, když zužitkoval ideální Horkého nabídku před odkrytou branku.

Ve svižném tempu se na další vzruch čekalo až do 37. minuty, kdy po chytré Holíkově zadovce vrátil hostům vedení pohodlnou trefou Flek. Uběhlo však pouze 62 vteřin a po vyhraném buly dorazil střelu Baránka do sítě na 3:3 Hrabík.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí. Průnik Adamce i Mertlovu dorážku ovšem gólman Čiliak přestál a na druhé straně v dobré pozici Koblížek vypálil nad. Iniciativu následně znovu převzali Indiáni.

Pokus Schleisse z pravého kruhu ovšem Čiliak v 54. minutě vyrazil a pomohl svému týmu přečkat i vyloučení Formana. V nastaveném čase rozhodl o bonusovém bodu pro Kometu Koblížek, který se prosadil po krásné individuální akci.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „První třetinu jsme sice vyhráli 2:1, ale z naší strany to nebylo dobré. Bohužel jsme byli dvakrát na začátku vyloučeni, přestože jsme se chtěli faulů vyvarovat. Od druhé třetiny se to malinko zlepšilo. Pořád ale děláme stejné chyby. Neustále si musíme opakovat systém, který hrajeme. Kluci jsou rozlítaní a dáváme tím soupeři spoustu prostoru. Podařilo se nám naštěstí gólem na 3:3 zareagovat na obrat Komety. Třetí třetina byla vabank. Bohužel jsme nevyužili přesilovku tři minuty před koncem a prodloužení už je loterie.“

Martin Pešout (Kometa): „Měli jsme v nohách těžký zápas z Hradce. Přijeli jsme s tím, že chceme zamezit tlaku domácích v první třetině. Chtěli jsme být naopak aktivní a rozjezdit tím dnešní cestu. Paradoxně jsme jí prohráli, přestože jsme hráli výborně. Domácí byli produktivní a potrestali nás dvěma situacemi, které pro nás byly nešťastné. Ve druhé třetině jsme se trochu uklidnili a zápas otočili. Ve třetí třetině to byl taktický boj. Nikdo nechtěl prohrát a bylo to nervózní. Se štěstím jsme ulehali přesilovku domácích a v prodloužení jsme byli šťastnější. Jsme rádi, že si vezeme dva body.“

SESTŘIH: Plzeň - Kometa Brno 3:4p. Vyrovnané utkání zlomil v prodloužení Koblížek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:37. Mertl, 17:03. Rekonen, 37:06. Hrabík

Hosté: 03:00. Holík, 28:25. Zaťovič, 36:04. Flek, 62:47. Koblížek

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Baránek, Kvasnička, Budík, Vitaloš – Kodýtek (A), Schleiss (C), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Meyer, Mertl (A), Adamec – Lang, Malát, Sedlák.

Hosté: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas, Fajmon – Flek, Holík, Horký – Zaťovič, Sallinen (C), Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour.

Rozhodčí

Hejduk, Vrba – Brejcha, Malý

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Dynamo rozbilo Motor a je první

První souboj Dynama a Motoru od čtvrtfinálové série v předchozím ročníku začal lépe pro hosty z jihu Čech. Již po 102 vteřinách se ujali vedení, když obránce Hovorka vracel před pardubickou branku puk, který se odrazil od domácího hráče za brankáře Willa.

Potom Východočeši ustáli oslabení a vzápětí se radovali z vyrovnání. Střelu Zohorny ještě zastavila tyčka, ale s pohotovou dorážkou přispěchal Kousal. Ještě v první třetině nevyzrál na Hrachovinu Říčka, na straně Motoru zase dvakrát nebezpečně zakončoval Valský.

Ve druhém dějství si vypracovali náskok pardubičtí hokejisté, kteří svou aktivitu vyjádřili střeleckou převahou. Ve 28. minutě přihrál Poulíček do jízdy Paulovičovi a ten z prostoru kruhu prostřelil Hrachovinu.

Po minutě a půl a dalším pardubickém závaru pak vystřelil od modré čáry Dvořák a opět překonal brankáře Jihočechů. To byl signál pro výměnu brankářů a Hrachovinu nahradil Strmeň. Snížit mohl Pech, ale Willa zblízka nepřekonal. Na opačné straně se samostatnou akcí blýskl Radil, chybělo jen gólové zakončení.

Další góly přidali Pardubičtí ve třetí třetině, hned v úvodu se ujala střela Zohorny. Ve 46. minutě potom dojel za pukem Kousal a předložil před branku ideální nahrávku pro Radila, který vstřelil svůj první gól po návratu do české extraligy. V 54. minutě si najel mezi kruhy Poulíček a vstřelil šestou branku Pardubic.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Pardubice): „Chtěli jsme do utkání vstoupit lépe, ale dostali jsme po zmatcích v naší třetině vlastní gól. Bylo důležité, že jsme hned vyrovnali. Když jsme ve druhé třetině odskočili, tak jsme se uklidnili. Potom jsme už byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Měli jsme slušný vstup do utkání a dali jsme šťastný gól, kdy se puk odrazil od brusle obránce. Paradoxně jsme si říkali, že to bude hratelné, ale domácí přidávali. Nestíhali jsme, dělali jsme hodně chyb a byli všude pozdě. Prohrávali jsme osobní souboje, nepodali jsme dobrý výkon.“

SESTŘIH: Pardubice - České Budějovice 6:1. Dynamo přejelo Motor, ve třetí třetině si udělalo svou exhibici
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:30. R. Kousal, 27:09. Paulovič, 28:40. T. Dvořák, 40:43. Zohorna, 45:21. Radil, 53:05. Poulíček

Hosté: 01:42. Hovorka

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála – Radil, Zohorna, R. Kousal – Cienciala, A. Musil, Říčka – Paulovič, Poulíček, Koffer – Matýs, Rákos, Urban – Rouha.

Hosté: Hrachovina (29. Strmeň) – Vráblík, Štencel, Hovorka, Marcel, Kachyňa, Bindulis, Šedivý – Gulaš, Pech, Dzierkals – Valský, Hanzl, Strnad – Tomeček, Toman, Doležal – Karabáček, Koláček, Přikryl.

Rozhodčí

Jan Hribik, Tomáš Horák – David Klouček, Milan Kis

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

8061 diváků

Oceláři dál marně čekají na domácí výhru

Liberec ubránil v úvodních minutách oslabení a poté byl nebezpečnější. Faško-Rudáš, který hrál v elitním útoku, a Rosandič ještě zblízka Mazance nepřekonali, ale ve 13. minutě se radoval z gólu Filippiho v přesilové hře. ale jen dočasně. Třinec si vzal trenérskou výzvu a rozhodčí po rozboru u videa rozhodnutí změnili kvůli přihrávce rukou před vstřelením gólu. Čas se vrátil zhruba o půl minuty.

A tak udeřilo na druhé straně, rychlou kombinaci zakončil v početní převaze z mezikruží Daňo a připsal si už pátý gól sezony. Zvýšit mohl vzápětí z přečíslení dva na jednoho Voženílek, ale proti byla Neužilova vyrážečka. Hosté ještě v úvodní třetině vyrovnali, ztrátu puku ve středním pásmu potrestal Vlach.

Liberec začal i druhou třetinu v oslabení a domácí tentokrát v početní převaze skórovali. Po křížném pasu Daňa zpoza branky se prosadil z levého kruhu Růžička. Třinec byl aktivnějším týmem, ale hosté se štěstím vyrovnali. Od brusle Faška-Rudáše se puk odrazil do branky a rozhodčí u videa po kontrole, zda nešlo o úmyslné kopnutí, gól posvětil. Vzápětí hostující Bulíř trefil v početní výhodě tyč.

Na začátku třetí třetiny už domácí v oslabení neodolali, když Frolík tečoval střelu Balinskise od modré čáry. Třinec poté zachránil Mazanec při šanci Rychlovského. Domácí hráli následně dvě přesilové hry, ve druhé Neužil vychytal Nestrašila, ale v dohrávané akci byl už krátký na bekhend Romana. Prodloužení netrvalo dlouho. Oceláři ve vlastním pásmu ztratili puk a Melancon procedil puk mezi betony Mazance. Liberec tak zvítězil po třech předchozích prohrách.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Hrálo se vyrovnané utkání. Oba soupeři jsou kvalitní a hokej tomu odpovídal. Bohužel jsme udělali fatální chyby, za které jsme byli potrestání. Dostaneme i gól (od hráče) zády k brance, ale i takové padají, a to hráčům zdůrazňujeme, že tam stačí puk poslat a ono se to od někoho odrazí. To není ani smůla, to je ten tlak do brány. Když šel soupeř do vedení (3:2), vytvořili jsme si přesilové hry a v jedné byli úspěšní a ještě na konci základní hrací doby jsme měli poměrně dost šancí. Musíme tomu jít více naproti a budeme za to někdy odměněni. Dneska ještě ne.“

Patrik Augusta (Liberec): „Podali jsme zodpovědný výkon. Při hře pět na pět jsme si vytvořili kvalitní šance a ve třetí třetině jsme mohli odskočit. Soupeř zahrál fantasticky přesilové hry, ve kterých dal tři góly, my jen jeden, ale nastřelili jsme v ní i tyčku, další byl neuznaný. Byl to vyrovnaný zápas, v závěru nás Třinec zatlačil a trošku se štěstím jsme to ubránili. Výhry si velice vážíme, protože Třinec je velmi kvalitní mužstvo.“

SESTŘIH: Třinec - Liberec 3:4p. Tygři opět museli do prodloužení! V něm byli úspěšnější
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:11. Daňo, 20:30. M. Růžička, 54:25. Roman

Hosté: 17:52. Vlach, 35:17. Faško-Rudáš, 40:28. Frolík, 61:21. Melancon

Sestavy

Domácí: Mazanec (Daneček) – J. Jeřábek, M. Doudera, Adámek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Hrehorčák, Roman, Nestrašil – Svačina, Hudáček, Daňo – Kurovský, Dravecký (A), Chmielewski – Doktor.

Hosté: Neužil (Kváča) – Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandić – Faško-Rudáš, Bulíř (C), Birner (A) – Frolík, Filippi, Flynn – Rychlovský, A. Najman, Vlach – Šír, Jelínek (A), Čederle.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Hlavatý, Axman

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

3 642 diváků

Nahodil v dlouhých nájezdech sesadil lídra z čela

Po pěti minutách prověřil Konráda obránce Kovář, domácí brankář kotouč zastavil betonem. od modré čáry to pak zkusil Dej a nenápadnou střelou zápěstím trefil pravou tyč olomoucké branky. Z pravého křídla zase zahrozil kapitán hostů Lakatoš, Konrád si ale dokázal poradit.

V deváté minutě otevřela skóre Olomouc. Při ponechané výhodě nahrál před branku Švrček a Klimek zblízka dorazil puk do sítě. Během vyloučení Kocha našel Káňa na zadní tyči Orsavu, ten však padajícího Stezku nepřekonal. Zakončení Káni už při hře v pěti na obou stranách zlikvidoval vítkovický brankář ramenem.

Domácí se podruhé prosadili ve 23. minutě a po Rutarově přihrávce z pravé strany uspěl se střelou na Stezkovu vyrážečku osamocený Bambula. Vítkovice snížily v přesilovce, kterou ranou z levého kruhu využil lotyšský útočník Bukarts.

Nedovolený zákrok Fridricha poté nepotrestal Orsava a Ostravané si opět pomohli početní převahou. Ve 36. minutě vyrovnal střelou do horního rohu domácí brány Lakatoš. Olomouc se vrátila do vedení v čase 38:23 při hře čtyři na čtyři. Pokus Menšíka doklepl za Stezku kapitán Hanáků Ondrušek.

Odpovědět mohl ve třetí třetině Chlán, po střele Kocha ale mířil pouze do Konrádova betonu. Domácí brankář zasáhl také proti přízemnímu zakončení Deje. Hosté srovnali z trestného střílení po faulu na Fridricha, Bukarts blafákem do bekhendu zaznamenal druhý gól v zápase.

Šest minut před koncem pak Vítkovice otočily skóre díky třetí využité přesilovce. Střelu Kaluse Konrád vyrazil pouze před sebe a dojíždějící Krieger poslal puk do branky. Domácí srovnali v 58. minutě při hře bez brankáře, ze skrumáže před Stezkou rozvlnil síť Orsava.

V prodloužení neprostřelil Konráda Lakatoš, na druhé straně Stezka zasáhl proti Strapáčovi nebo Kuncovi. Vítězství Olomouce trefil v desáté sérii samostatných nájezdů střelou o horní tyč Nahodil.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (Olomouc): „Zápas se vyvíjel v náš prospěch, dobře jsme hráli na kotouči. Soupeř ale potom ukázal svou sílu. Dvakrát dokázal vyrovnat a nakonec zápas otočit. Byli jsme šťastnější. I s ohledem na to, co jsme předváděli v oslabení nebo při hře pět na pět. Kluci hráli neskutečně obětavě, pomohl nám i výborný výkon brankáře (Branislav Konrád). Začátek sezony je pro nás důležitý, každý bod bude dobrý. Uděláme maximum, abychom takto pokračovali.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Nebylo to jednoduché utkání, určitě zajímavé pro fanoušky. V zápase jsme nejprve tahali za kratší konec, prohrávali jsme o dva góly. Moc si vážím toho, že mužstvo dokázalo srovnat. Pak jsme znovu prohrávali, klíčovým momentem bylo vyrovnání z trestného střílení. Poté jsme vedli, ale inkasovali jsme při soupeřově power play. Bod podle průběhu zápasu asi bereme. Je škoda, že jsme podruhé prohráli nájezdy. Máme kluky, kteří je umí rozhodnout.“

SESTŘIH: Olomouc - Vítkovice 5:4sn. Mora sesadila Ostravany z prvního místa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:02. Klimek, 22:18. Bambula, 38:23. Ondrušek, 57:04. Orsava, . Nahodil

Hosté: 26:17. Bukarts, 35:34. Lakatoš, 46:53. Bukarts, 53:56. Krieger

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Dujsík, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – J. Káňa (A), P. Musil, Orsava (A) – Klimek, Nahodil, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Kusko, Anděl, Strapáč.

Hosté: Stezka (Klimeš) – Mikuš (A), Prčík, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Kalus, Marosz, Lakatoš (C) – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Bukarts, Krieger, Dej – Lednický, Chlán, Maciaś.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Zbyněk Kubičík – Vít Lederer, Vladimír Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Skvělá třetí třetina ukončila čekání Vervy

Hned v první minutě se ocitl v dobré příležitosti hostující Kalina, jenže před Zajíčkovým brankovištěm nedokázal zakončit přesně. V deváté minutě byl Kevin Klíma o poznání přesnější, ale ani to nestačilo hostům k vedení, neboť jeho pokus skončil na tyčce.

Šanci Estephana v 11. minutě při hře ve čtyřech na obou stranách zlikvidoval gólman Kiviaho. Chvilku nato se otřel o brankovou konstrukci Zdráhalův pokus. Do vedení šli nakonec přece jen o poznání aktivnější hosté, v jejichž dresu oslavil první extraligový zásah slovenský útočník Okuliar.

Podobný obraz hry nabídlo i druhé dějství. Brzy po přestávce mohl zvýšit McCormack, také on ale zazvonil pouze na tyčku. Ve 28. minutě hráli Východočeši přesilovku a jen Zajíčkův skvělý zásah zabránil ve skórování Cingeľovi. Krátce po polovině základní doby hosté přidali druhý zásah, když Smoleňák usměrnil dokonalou Blainovu nahrávku.

Hned ve 32. minutě se mohli Severočeši dostat zpátky na dostřel, když unikajícího Berku fauloval Piegl a sudí nařídili trestné střílení. K němu se postavil Estephan, jenže na Kiviaha recept nenašel. Hosté pak nevyužili další šance k navýšení náskoku, Litvínov držel nad vodou Zajíček.

Po 14 sekundách třetí třetiny už finský gólman v brance Hradce inkasoval. Nahozený puk se od zadního mantinelu odrazil k volnému Kudrnovi, který nezaváhal. V čase 43:02 při Jankově vyloučení proměnil Estephanovu přihrávku opět Kudrna a připsal si už šestou branku v sezoně.

Při následném Okuliarově trestu se Mountfield ubránil, ale při Nedomlelově pobytu na trestné lavici rozhodl Stránský, před něhož se odrazil puk po Zileho střele od stínícího Sukeľa. Litvínov náskok uhájil při Gutově vyloučení i při závěrečné power play.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Litvínov): „Hradec hrál velice dobře. První a druhou třetinu nás přehrávali, my nic neměli. Až potom trestné střílení, mohli jsme se vrátit do zápasu, bohužel jsme gól nedali. Ve třetí třetině jsme do toho šli, že nemáme co ztratit a že hru musíme malinko změnit. Povedlo se nám snad za 14 vteřin dát gól na 1:2, ožili jsme a viděl jsem na hráčích, že mají najednou lepší pohyb, lehkost. Dvě třetiny jsme hráli hrozně ustrašeně. Byl to další zápas, kdy nás Zajda (brankář Šimon Zajíček) drží. Je to úleva, je začátek ligy a není možné, abychom takhle hráli a furt jsme prohrávali. Věřím, že se teď hráči malinko zklidní.“

Petr Svoboda (Mountfield HK): „Bohužel se trápíme střelecky. Mít trošku lepší vstup do první třetiny co se týče zakončení, zápas by vypadal úplně jinak. Už v první minutě jsme měli dvě tutové šance. Dvě třetiny jsme hráli slušný hokej, držel nás i gólman (Henri Kiviaho). Chytil trestné střílení. Pomohli jsme si přesilovkou. Bohužel vstup do třetí třetiny byl katastrofální, hned první střídání jsme dostali gól a přišlo mi, že jsme se sesypali. Byli jsme totálně bez pohybu. Až když jsme prohrávali 2:3, vrátili jsme se k naší hře. Trápí nás produktivita a hra v oslabení, dostáváme až laciné góly.“

SESTŘIH: Litvínov - Mountfield HK 3:2. Poslední Verva poprvé vyhrála! Proti Hradci předvedla velký obrat
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 40:14. Kudrna, 43:02. Kudrna, 50:25. Š. Stránský

Hosté: 15:19. Okuliar, 30:15. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Zajíček (Godla) – Jaks, Strejček, Wesley, Zile, Freibergs, Demel (A), Šalda – Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Š. Stránský, Sukeľ, Chalupa – Hlava, Gut, Straka (C) – Fronk, Berka, Zygmunt.

Hosté: Kiviaho (J. Růžička) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.

Rozhodčí

Petr Úlehla, Jakub Šindel – Miroslav Lhotský, Stanislav Hnát

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

3017 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud