Miroslav Horák
19. ledna 2023 • 19:27

Filippi všestranným lídrem extraligy: Musíte si umět poradit. V čem válí?

Autor: Miroslav Horák, Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hoďte mi puk do jízdy a běžte se radovat ke střídačce. Ne, Tomáš Filippi není tenhle typ. Spíš nahoru, dolů, tam a zpátky. S velmi dobrou prospěšností pro vlastní tým na obou stranách bojiště. To je mnohem víc on. Čísla nelžou, podle hodnocení iSport Score je liberecký centr nejužitečnějším ofenzivním hráčem extraligy. „Je fajn, když někdo ocení, že spoluhráče dokážete dostat do šance, byť ji třeba nepromění,“ reaguje 30letý centr.



V nejvyšší domácí soutěži navléká jen liberecký dres, během kariéry střídal severní Čechy se štacemi v Magnitogorsku a Chabarovsku. Ve třiceti letech patří k tahounům Bílých Tygrů. Ti se po studenějším rozjezdu solidně zahřívají, zvyšují otáčky před klíčovou fází sezony. V ní se Filippiho všestranné schopnosti budou hodit.

Jak vám zní, že jste podle pokročilých dat nejkomplexnějším extraligovým útočníkem?
„Za sebe musím říct, že mě těší, a je dobře, že se tyhle věci sledují a hodnocení hráčů nespočívá jenom ve sčítání gólů a asistencí. Je fajn, když někdo ocení, že spoluhráče dokážete dostat do šance, byť ji třeba nepromění. Moje hra do velké míry spočívá právě v připravování gólových příležitostí, v držení puku a vymýšlení akcí. Osobně se asi považuju za komplexního hráče, ale o tom se člověku blbě mluví. Rozhodně mi však nevadí žádná situace na ledě.“

Je v širším spektru práce obsaženo hodně osobního chtění, anebo to vyžadují čím dál větší nároky na útočníky, co se defenzivy týkají?
„Musíte brát automaticky, že z každé situace musíte umět vybruslit co nejlépe, umět s ní správně naložit.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud