Miroslav Horák
3. února 2023 • 11:15

Upřímný Jelínek: Naučil jsem se padat po držce, proto hraju extraligu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Herci některé role přehrávají, občas i sportovci neodhadnou, kdy opustit scénu. Petr Jelínek není ten případ. Spíš mu závidíte vitalitu a energii, s jakou ve 38 letech trápí o patnáct i dvacet let mladší soupeře. Nedávno v libereckém trikotu překonal metu 900 extraligových startů a končit nehodlá. Proč taky? „Ještě bych si chtěl zahrát sezonu, dvě. Minimálně,“ uvažuje útočník z kategorie VIP bojovníků.



Pod Ještědem nejsou hloupí. Ačkoli se hokejovou fabrikou za poslední dekádu prohnala celá brigáda luxusních útočníků, v klubu věděli, komu na dres přišít céčko. Kapitánem či asistentem lídra týmu je Petr Jelínek šestým rokem. Jeho akce nenajdete každý týden v bitvě o Zlatou helmu, ovšem bez hráčů jako on vítězný tým nemáte šanci vytvořit. „Pochopil jsem, že pro setrvání v extralize musím obětovat vlastní ego. Jednoduše proto, abych ji mohl hrát,“ vyznává se majitel extraligového titulu 2015/16 a sedmi medailí (1-2-4) v rozhovoru pro iSport.cz Premium.

Láká vás hodně meta tisíce startů v nejvyšší soutěži?
„Jsou to dvě sezony, spočítal jsem si to… (usmívá se) Jo, bylo by to hezké, samozřejmě. Nejsem ten typ, který by si zápasy počítal. Kdyby mi nedávno nenapsal náš mluvčí Martin Kadlec, že mám odehráno devět stovek zápasů, sám bych na to nepřišel. Tisícovka by určitě byla fajn, na konec kariéry nemyslím. Pokud bude zájem, rád tu práci někde odvedu.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud