Ondřej Kuchař
10. února 2023 • 04:50

TOP potvrzené přestupy: Motor zbrojí, Káňa i odchod, co nebude po chuti

Autor: Ondřej Kuchař, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Ještě ani nezačalo extraligové play off a již se řeší nadcházející sezona a několik již potvrzených zajímavých přestupů hráčůJeště ani nezačalo extraligové play off a již se řeší nadcházející sezona a několik již potvrzených zajímavých přestupů hráčůFOTO: koláž iSport.cz

    Byť se sezona hokejové Tipsport extraligy teprve blíží ke svému vyvrcholení v podobě play off, ve velkém se již řeší i následující ročník. Konkrétně ze zákulisí proklouzávají informace o ligových hráčích, kteří před létem změní adresu. Byť řada transferů ještě není dotažená, u některých zvučných jmen je posezonní stěhování bráno za hotovou věc. Hodně aktivní jsou například České Budějovice. V článku iSport.cz se podívejte na největší již potvrzené přestupy před příštím ročníkem.

  • Roberts Bukarts

    32 let, útočník

    Vítkovice → Kometa

    v sezoně
    zápasy 45
    body    43 (21+22)

    Tenhle odchod nebude po chuti ostravským fanouškům. Elitního lotyšského střelce z Vítkovic přivábí Kometa. Roberts Bukarts si po Zlínu, Třinci a Spartě zahraje za další velkoklub. Ve své druhé sezoně v dresu s rytířem Vítkem zatím prožívá nejlepší ročník. Teprve podruhé se dostal přes hranici dvaceti branek. Úderné duo by mohl vytvořit s Petrem Holíkem, s nímž už dříve válel ve Zlíně. Pro Kometu bude Bukarts dalším zkušeným hráčem do kádru.

    Olomouc - Vítkovice: Po Raskobově pasu zvýšil při samostatném úniku Bukarts na 0:3
    Video se připravuje ...

  • David Kaše

    26 let, útočník

    Sparta → Litvínov

    v sezoně
    zápasy 18
    body    10 (3+7)

    Většinu sezony jste ho mohli na tribuně O2 areny vidět, jak pajdá s berlemi. Když je ale David Kaše fit, dovede na ledě skvělé věci. Není střelec, umí ale vykreslit geniální přihrávky. Hokej vidí, má ho v sobě. Od nové sezony bude chtít rozdávat radost v Litvínově. Smlouva je podepsána. Teď se čeká na bonus. Tím by mohl být bratr Ondřej, který po řadě zranění opustí NHL. Mohl by jinak, ale láká ho spolupráce s bráchou. Potkají se spolu v černožlutém?

  • Adam Kubík

    24 let, útočník

    Kladno → České Budějovice

    v sezoně
    zápasy 37
    body    30 (16+14)

    Čekalo se, jestli dokáže navázat na skvělou sezonu 2021/22, v níž se dostal až na dvaadvacet nastřílených gólů. A Adam Kubík to zvládl. Taky tentokrát bude atakovat dvacítku, zaútočí na své bodové maximum. Z Kladna prchne. Upsal se Motoru. Nejde ani tak za penězi, podle informací Sportu by se jeho gáže měla pohybovat kolem 200 tisíc korun měsíčně. Nic, co by nebylo v silách Kladna na svého top hráče sehnat. Jenže Jaromír Jágr začal jednat pozdě.

    Mountfield HK - Kladno: Znovu srovnáno! V přesilovce se trefil Kubík, 2:2
    Video se připravuje ...

  • Jan Káňa

    31 let, útočník

    Olomouc → Vítkovice

    v sezoně
    zápasy 37
    body    30 (11+19)

    Před rokem na prahu třicítky finišoval sezonu s životními čísly. K top ročníku Janu Káňovi pomohl David Krejčí. Čekalo se, jak moc odchod elitního centra ovlivní Káňovy výkony. Výrazný propad nepřišel. Hbitý útočník si od letní přípravy drží konstantní formu. Pravidelně boduje. Dostat by se mohl na 35 bodů, před rokem jich měl 41. Stál o něj Motor i Kometa. Nakonec ale přetahovanou vyhrály Vítkovice. Nahradit by mohl odcházejícího Bukartse.

    Olomouc - Karlovy Vary: Káňa se z levého kruhu trefil přesně pod horní tyčku, 3:2
    Video se připravuje ...

  • Milan Doudera

    30 let, obránce

    Třinec → České Budějovice

    v sezoně
    zápasy 40
    body    11 (2+9)

    A ještě jeden přestup do Českých Budějovic. Zadní řady Motoru pro nový ročník vyztuží trojnásobný extraligový šampion Milan Doudera. Zkušený bek po devíti letech opustí Třinec. Za skvělých podmínek se upsal Jihočechům. Zájem o jeho služby byl taky na dalších adresách soutěže, žádná nabídka však nemohla konkurovat té motorácké. Doudera by mohl nahradit Stuarta Percyho, o kterého je napříč extraligou velký zájem. Stojí o něj top kluby.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud