Květoslav Šimek
3. května 2023 • 18:05

Buček končí v Třinci! Vyhazov z KHL, pak humbuk. Polská posila překvapila

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přicházel za velikého humbuku, odchází potichu. Když se třinečtí Oceláři v říjnu dohodli na příchodu slovenského útočníka Samuela Bučka, který neuspěl v ruském Nižněkamsku, vyvolalo to obrovskou bouři. Hráč, co šel do KHL i po vyvolání válečného konfliktu na Ukrajině? Nepřijatelné! Znělo i z tábora třineckých fanoušků. Buček v základní části odehrál 36 zápasů (7+3), v play off naskočil do osmi duelů, v nichž nebodoval. Od šestého čtvrtfinále se Spartou zápasy sledoval jen v civilu. Teď se s Oceláři v tichosti loučí, klub u něj opci na další sezonu neuplatnil.



„Od samotného začátku u nás to měl Samuel nesmírně složité,“ vysvětloval na klubovém webu sportovní ředitel Jan Peterek. „Nikdo mu nedal nic zadarmo, o každou minutu na ledě musel bojovat. Nicméně Samuel je prototyp rozdílového hráče, který potřebuje hrát pravidelně a v roli, kterou mu v Třinci nikdy nemůžeme garantovat. Je ochotný na sobě dál pracovat a své místo získat v jiném klubu.“

Kromě Bučka Oceláři potvrdili už dřív avizované odchody Tomáše Marcinka (Kometa), Milana Doudery (České Budějovice), Arona Chielewského (podle všeho Olomouc), Lukáše Kaňáka (Kometa), Jana Zahradníčka a Vladimíra Rotha.

Opačným směrem přicházejí obránci Tomáš Kundrátek z Brna, Patrik Koch z Vítkovic a Richard Nedomlel z Liberce. Útok posílí centři Viliam Čacho z Trenčína a Kamil Walega z Liptovského Mikuláše.

Překvapením je jméno polského reprezentanta. Walega (22) je rodák z polského Těšína, začínal v GKS Jastrzebie. „Jeho výkony jsme už nějakou dobu sledovali, je to šikovný projektový hráč,“ míní Peterek. „V necelých třiadvaceti letech teď patří k oporám polské reprezentace, která bojuje o postup mezi elitu.“ Na šampionátu divize IA má Walega 6 bodů (2+4) ze 4 zápasů.

Obránce Richard Nedomlel dohrával sezonu v Liberci, v hledáčku Ocelářů byl už dřív. „Velký, silný bek s velkým dosahem, kterého jde těžko obejít,“ říká Peterek. „Zároveň umí pomoct týmu body. Dlouhodobě patří mezi největší bojovníky v extralize.“

Podobně Patrik Koch z Vítkovic. U něj je ovšem otázkou, zda ho nepřetáhne klub z NHL. Zájem má Arizona. „Patrik nás svými výkony velmi zaujal a jsem rád, že jsme se dohodli na společné spolupráci. Pokud tedy bude pokračovat v Evropě a nezláká ho případná nabídka z NHL,“ přitakal Peterek.

Dobře známý už v klubu je Tomáš Kundrátek. Jeho návrat byl součástí vyrovnání za Tomáše Marcinka s Kometou. „Špičkový bek, navíc pravák. Získáváme velmi kvalitního hráče do obrany. Navíc člověka, který to tady moc dobře zná.“ Kundrátkova smlouva v Brně skončila, s Oceláři bude podepisovat novou.

Dalším novým reprezentantem je slovenský útočník Viliam Čacho z Trenčína. „Na Viliama jsme dostali skvělé reference. Líbily se nám jeho výkony ve slovenské extralize i v reprezentaci. Je šikovný dopředu a zodpovědný dozadu. Bojuje a neustále se zlepšuje,“ dodal Jan Peterek.

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud