Pavel Bárta
3. října 2023 • 16:38

Finský novinář: Jalonen má rád Česko. Ale co dál? Modrý debaty odmítá

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech kolech měla hokejová Kometa nula bodů, ale vzchopila se. V neděli jako první tým v sezoně porazila Spartu. Ještě minulý týden její majitel Libor Zábranský tvrdil, že kolem trenéra je ve hře několik variant. Spekulovalo se o Karim Jalonenovi. „Líbil se mu život v Praze, už když vedl Lev Praha v KHL, stejně tak tentokrát. A přestože musel skončit u české reprezentace, nemyslím, že by to v Česku přestal mít rád,“ tvrdí finský novinář Vesa Rantanen. Jalonenův návrat se však jeví spíš jako zbožné přání. Momentálně práci neshání.



Padala různá jména. Josefa Jandače podle informací Sportu nikdo z Brna neoslovil. Peter Draisaitl dělá sportovního manažera v Krefeldu a je spokojený. Ján Pardavý sotva skončil ve Slovanu Bratislava. Dosavadní šéf pro hráčské operace Oto Haščák dělal dlouho skauta pro NHL, ale nikdy netrénoval. Kari Jalonen se stáhl do ústraní poté, co byl vypoklonkován z pozice kouče české reprezentace. Chuť trénovat však má pořád. Otázkou zůstává, zda by to po nedávných zkušenostech mělo být zrovna v českém prostředí.

Ve Finsku o jeho případném návratu neslyšeli. Média jen citovala české zdroje jako deník Sport a spíš řešila, kdo převezme finský národní tým po Jukkovi Jalonenovi, jemuž skončil mandát. „Spekulovalo se o něm jako o jednom z kandidátů na pozici trenéra Finska. Vybrali Anttiho Pennanena. Několikrát jsem se zkoušel s Karim spojit, volal mu a psal, ale 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud