20. října 2023 • 21:00

Kašovi řídili 11. výhru v řadě, dál vede Dynamo. Moses dal hattrick!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězná jízda podkrušnohorské mašiny nekončí. Hokejisté Litvínova ve 12. kole Tipsport extraligy zvítězili 6:3 nad Vítkovicemi a připsali si již. 11. výhru v řadě. Pardubice porazily Třinec 4:3 v prodloužení a udržely vedení. Liberec ztratil v Brně dvoubrankové vedení a prohrál 2:5. Hattrickem se v dresu Komety zaskvěl útočník Steve Moses. Kladno vyhrálo bitvu s Českými Budějovicemi (3:2p) a slaví první domácí výhru v sezoně. Plzeň zabrala proti Hradci Králové, který porazila 3:2. Utrápená Mladá Boleslav vyhrála 3:2 v Olomouci a ukončila sérii šesti proher za sebou.



Bratři Kašovi řídili litvínovskou smršť

V brance domácích dostal podruhé v sezoně šanci Zajíček, který inkasoval již po 88 sekundách, kdy jej překvapil nahozením Lakatoš a připsal si pátý gól v sezoně. Severočechy rychlý gól nepoznamenal, pokračovali v aktivitě a v páté minutě se jim podařilo vyrovnat, když se prosadil dobře forčekující Ondřej Kaše.

Na sedmou branku nejlepšího střelce Litvínova navázal v první přesilové hře Koblasa, jenž potrestal faul Grmana. Hosté poté přežili druhé oslabení a v 18. minutě je od další inkasované branky ochránil Percy, jenž stihl zaskočit za již překonaného Klimeše. I díky tomu mohly Vítkovice deset sekund před koncem první třetiny vyrovnat, když na brankovišti osamocený Krieger využil početní výhodu.

Zatímco v úvodní dvacetiminutovce měl výrazně více práce Klimeš, na začátku druhé části museli své umění předvést oba brankáři. Zajíček i jeho protějšek předvedli několik výborných zákroků, ve 31. minutě ale Klimeš zaváhal při pokusu kapitána Vervy Sukeľa a domácí odstartovali rozhodující pasáž zápasu.

O 27 sekund později přidal čtvrtý gól Litvínova David Kaše a ve 33. minutě zakončil hororový úsek hostů stejný hráč, který překonal Klimeše v signalizované početní výhodě střelou od modré čáry. Do vítkovické branky si následně stoupl Machovský, který sice hned v úvodu přežil přečíslení domácích a šanci Ondřeje Kašeho, v 36. minutě jej ale pokořil Kirk.

Na začátku třetí třetiny potrestal litvínovskou chybu v rozehrávce Lakatoš a snížil na 3:6, žádné drama se ale nekonalo. Domácí v klidu utkání dovedli do vítězného konce, i když hosté potvrzovali zlepšené výkony oproti úvodu sezony a několikrát prověřili Zajíčka.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Litvínov): „Utkání rozhodl úsek asi pěti minut, ve kterém padly čtyři branky. Před poslední třetinou jsme na hráče apelovali, že soupeř nemá co ztratit a určitě bude aktivní, možná trochu otevře hru. Trošku nás mrzí úvod třetí třetiny, kdy jsme to nezahráli dobře. Za tři body jsme ale rádi, i proto, že jsme teď ukončili šňůru domácích utkání.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Začali jsme dobře, aktivně, dali jsme šťastný gól, ale pak jsme nabídli soupeři lehký gól na 1:1. Vzápětí vyloučení, gól na 2:1, ale nemyslím si, že bychom první třetinu hráli špatně, což nemůžu říct o druhé třetině. Poté, co jsme dostali gól na 3:2, tak se mužstvo složilo a za minutu a půl bylo prakticky po výsledku. Takhle se ale nehraje, takhle se nebojuje. Bylo tam spoustu dalších šancí. Já dnes mohu z naší strany hodnotit jen první a třetí třetinu, kterou jsme vyhráli. I naše nedisciplinovanost v závěru ale mohla s výsledkem zamávat. Není příjemné zápas hodnotit, šest (inkasovaných) gólů je strašně moc.“

Góly

Domácí: 04:19. O. Kaše, 13:39. Koblasa, 30:51. Sukeľ, 31:18. D. Kaše, 32:24. D. Kaše, 35:18. Kirk

Hosté: 01:28. Lakatoš, 19:50. Krieger, 41:04. Lakatoš

Sestavy

Domácí: Zajíček (M. Tomek) – Demel (A), Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ (C), Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Gut, Jurčík.

Hosté: Klimeš (33. Machovský) – Grman, Percy, Raskob, Mikuš, Prčík, Gewiese – Mueller (A), Krieger, Bukarts – Lakatoš (C), Chlán, Zdráhal – Kalus, Claireaux, Kotala – Krejsa, Dej (A), Fridrich – Lednický.

Rozhodčí

Kika, Květoň – Ondráček, Thuma

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5025 diváků

Indiáni se zvedají, hosté stíhali pozdě

Po takticky svázaném úvodu pomohl v sedmé minutě chybnou rozehrávkou Hrabík do šance Miškářovi, jenže ten osamocený mezi kruhy netrefil plzeňskou branku. Jinak se lépe pohybující hosté přes důraznou obranu domácích dlouho neprosazovali a naopak v 15. minutě Rekonen díky pohotové teči překonal gólmana hostů Bartošáka.

Hosté mohli rychle zareagovat, ale z přečíslení v dobré pozici nastřelil Okuliar pouze dobře vyjetého Hlavaje. V 19. minutě se gólman Indiánů blýskl skvělým zákrokem proti zakončení Radovana Pavlíka z bezprostřední blízkosti, kterému předcházela ideální přihrávka Miškáře. Krátce před první sirénou ještě Hlavaj nadvakrát zneškodnil výjezd Šťastného zpoza branky.

Nápor Východočechů pokračoval také po pauze, Indiáni však odolávali a ve 29. minutě z protiútoku po přihrávce Holešinského Malák povedeným bekhendovým blafákem zvýšil na 2:0. Hosté ve snaze zkorigovat výsledek přidali, Pilař ale po polovině utkání dorážkou minul odkrytou branku a Radovan Pavlík zblízka nepřehodil levý beton klečícího Hlavaje.

Slovenský gólman ve 36. minutě včasným výjezdem překazil i únik Jergla a v závěru druhé dvacetiminutovky během vůbec první přesilové hry utkání ho nepřekonal z pravého kruhu ani nekrytý Pavelka.

Střelecká převaha hostů pokračovala také ve třetí třetině. Pasivní domácí zradila nedisciplinovanost. Ve 45. minutě během oslabení se ještě Hlavaj stačil skvěle přesunout proti ráně Jergla bez přípravy z levého kruhu, ale při následné přesilovce pět na tři už Okuliar dorážkou snížil na 1:2.

Tlak Východočechů sice zesílil, jenže ve 49. minutě Söderlund vybojoval kotouč v obranném pásmu a rozjetý Holešinský tváří v tvář Bartošákovi povedeným forhendovým blafákem zvýšil na 3:1. Navíc v 56. minutě při vyloučení Kaliny mohli navýšit plzeňský náskok tečující Lev a Holešinský z otočky. Hosté oslabení přestáli a zkusili hru bez brankáře. Tu znásobilo vyloučení Lva a 86 sekund před koncem vstřelil ranou bez přípravy z pravého kruhu kontaktní gól Pavelka. Více už ale hráči Mountfieldu nestihli, i proto čekají na plný bodový zisk již šest zápasů.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Hradec potvrdil pověst dobře bruslícího týmu. V první třetině se nám sice podařilo vstřelit gól, přesto jsme tam několikrát zbytečně propadli. Soupeř tam měl spoustu šancí a my musíme pochválit našeho gólmana Hlavaje. Místy byl tlak soupeře v celém utkání enormní, ale kluci to ustáli. Naše obětavost byla příkladná. Závěr jsme si zbytečně zkomplikovali vyloučením a soupeř snížil na rozdíl jediného gólu. Bylo to pak hektické do poslední vteřiny, museli jsme si ty tři body vybojovat. V naší situaci je moc důležité pro sebevědomí hráčů, že jsme to urvali. Věříme, že budeme bodovat i v dalších zápasech.“

Tomáš Hamara (Mountfield HK): „Jsme zklamaní z výsledku. Utkání se přitom podobně jako mnohá předešlá vyvíjelo hodně v náš prospěch. Sráží nás ale nízká produktivita a proměňování šancí. V tom nám Plzeň dnes uštědřila lekci a své vyložené příležitosti proměnila. My jsme je nedokázali využít, chyběl nám tam navíc důraz v předbrankovém prostoru. Z toho množství střel musíme dát více gólů, ne se prosazovat jen z přesilových her. Můžeme jen pogratulovat soupeři k výhře.“

Góly

Domácí: 14:27. Rekonen, 28:56. Malák, 48:47. Holešinský

Hosté: 45:02. Okuliar, 58:34. Pavelka

Sestavy

Domácí: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Kvasnička, Jiříček, Piskáček (A) – Holešinský, Mertl, Söderlund – Schleiss (C), Lev (A), Matýs – Pour, Indrák, Rekonen – Straka, Jansa, Hrabík.

Hosté: Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Jasper, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Okuliar – Zachar, Pilař, Šťastný.

Rozhodčí

Šír, Cabák – Brejcha, Zíka

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

4534 diváků

Ztrátu vedení 2:0 napravil nájezdník Sideroff

Jihočeši byli v úvodní části aktivnější, na střely předčili Rytíře 12:7, ale velké šance neměli a Brízgala si se všemi pokusy včetně Gulašovy rány z pravého kruhu poradil. Příležitosti měli naopak domácí. Ve 12. minutě nepřekonal Hrachovinu z úniku Strnad, v přečíslení s Klepišem zvolil Jarůšek místo přihrávky zakončení, ale hostující gólman opět svůj tým podržel.

V čase 17:59 už se Kladenští radovali. Po Veberově střele od pravého mantinelu zamířil z dorážky do odkryté branky Smoleňák, který si vylepšil svou bilanci po příchodu z Hradce Králové na čtyři trefy ze čtyř utkání.

Ve druhé třetině si nejdříve Brízgala poradil s Kondelíkovou tečí, na druhé straně po průniku nepřekonal Hrachovinu Pytlík a za Jihočechy zase neuspěl v přečíslení Harris. Kladenský gólman zneškodnil i Kubíkovu ránu z pravého kruhu a neuspěl ani Ordoš. V 29. minutě se naopak radovali ze zvýšení náskoku Rytíři. Strnad získal puk a po Pytlíkově přihrávce překonal Hrachovinu bekhendem Bláha.

Vzápětí mohl Motor snížit, ale po střele Valského pomohla kladenskému gólmanovi tyč. V čase 31:24 už Brízgala o čistý štít přišel. V oslabení při Vopelkově vyloučení jej překonal střelou z pravého kruhu Ordoš. Domácí se pak ubránili při trestu Kusého a sami se neprosadili při Beránkově vyloučení. Právě Beránek měl příležitost vyrovnat v poslední sekundě druhé části, ale u levé tyče zblízka neuspěl.

V úvodu třetí třetiny Kladno odolalo při Tralmaksově pobytu na trestné lavici. V 47. minutě při Harrisově vyloučení měl nejdříve možnost v oslabení Hovorka a z protiútoku se dral před Hrachovinu Smoleňák, obhodil si Štencla, ale po Ordošově ataku skončil na ledě. V 50. minutě při Klepišově trestu vyrovnal střelou z levého kruhu Harris.

V závěru základní hrací doby se domácí ubránili při Procházkově trestu. V nastavení pak fauloval Kondelík Sideroffa, který z nařízeného trestného střílení blafákem do forhendu rozhodl.

Ohlasy trenérů

Pavel Skrbek (Kladno): „My jsme zápas neodehráli vůbec dobře. Až na pár světlých okamžiků jsme byli všude pomalejší. Soupeř byl agresivnější, vytvářel si šance. Za stavu 2:0, když máme zápas ukončit a dát na 3:0, tak se postavíme k přesilovce, jako bychom stáli na autobusové zastávce. Úplně bez zájmu. Dostali jsme na 2:1, od té doby jsme se tam v tom mleli. Já na tom zápase vidím jen dvě pozitivní věci. To je výkon Adama Brízgaly, který nás v zápase podržel, a potom dva body. Jinak nic.“

Jiří Hanzlík (České Budějovice): „Domácí byli bojovní a obětaví, pak za to byli po zásluze odměněni výsledkem. My jsme byli zranitelní v obranném pásmu. Dlouho jsme honili výsledek, nakonec jsme vyrovnali. Vypracovali jsme si pár dalších šancí. Máme zkušené hráče a já bych čekal, že se ta zkušenost projeví víc, než se na našich výkonech projevuje. Nejsem spokojený. Přijeli jsme sem vyhrát. Máme za sebou sérii, kdy to herně není úplně propadák, ale neuhráváme body.“

Góly

Domácí: 17:59. Smoleňák, 28:04. Bláha, 63:04. Sideroff

Hosté: 31:24. Ordoš, 49:34. Harris

Sestavy

Domácí: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Hejda, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček, Babka – Jarůšek, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Frolík, Kusý – Strnad (A), Pytlík, Bláha – Smoleňák (C), Melka, M. Procházka.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Doudera (A), Pýcha, Hovorka, Štencel, Vráblík, Štich – Ordoš, Harris, Kubík – M. Beránek, Kondelík, Gulaš (C) – D. Simon, Hanzl, F. Přikryl – Chlubna, Vopelka, Valský.

Rozhodčí

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Skvělou otočku vedl americký snajpr

Kometa vstoupila do zápasu aktivně a zasypala libereckého gólmana několika nebezpečnými střelami, které ovšem k brance nevedly. Bílí Tygři nevyužili přesilovku, byť blízko otevření skóre byl Hawryluk, jehož střelu z mezikruží zlikvidoval Furch. Přesto šli hosté do vedení, ke dvěma podobným trefám jim stačilo necelých sto vteřin a jeden střelec. Vlach nejprve prostřelil Furcha z osy hřiště a chvíli poté po vyhraném buly Filippiho.

Brňany inkasované branky nedeprimovaly a nadále se snažili o zteč liberecké branky. Daniel Král však pochytal dvě Zbořilovy trefy i Holíkův pokus.

Domácí tým brzdila nepřesná rozehrávka, což nahrávalo dobré obraně Liberce, stále podporované stabilním výkonem Krále. Kometu nakopla až přesilovka. Nejprve mohl skórovat při svém 800. startu Zaťovič, ale prosadil se až Moses, na jehož dělovku byl Král krátký.

Tlak Brna gradoval a vyrovnání přišlo opět z přesilové hry. Dvouminutový pobyt v obranném pásmu Liberce zakončil další dělovkou od modré Moses a potvrdil dominanci svého týmu ve druhém dějství.

Ve druhé minutě třetí třetiny dal vedoucí gól Brna Vincour, ale radost domácích netrvala dlouho. Liberecký kouč Pešán si vzal trenérskou výzvu a kvůli vysoké holi Zbořila, která trefě předcházela, uspěl a branka byla odvolána.

Už bez jakýchkoliv problémů se Kometa prosadila v 45. minutě. Marcinko vyhrál bully, Zbořil přiťukl puk Kučeříkovi a obránce překlopil svým první gólem v sezoně vedení na stranu domácích.

Bílí Tygři pak nevyužili přesilovku. O vyrovnání se snažili i v závěru, ale jistý Furch s obětavou obranou nápor tým podrželi. Vydřenou výhru Komety potvrdil po brejku po levém křídle Moses, který dal první hattrick v extralize. Do prázdné branky pak ještě zpečetil vítězství Adam Zbořil.

Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík (Kometa Brno): „Jsme velice rádi, že se nám podařilo otočit nepříznivý stav po první třetině. Kluci začali dobře bruslit, zvýšili aktivitu, využili jsme dvě přesilovky, které jsme po delší době sehráli velmi dobře. Klíčovým momentem byl třetí gól poté, co nám sudí neuznal Vincourův gól. Nepoložili jsme se, dali jsme třetí branku. Zápas jsme perfektně odbojovali. Kaňkou je zranění Ďalogy, který v polovině zápasu odstoupil, nedohrál ani Kučeřík. Flek hrál po nemoci bez tréninku, ale celý tým to odbojoval a podpořil to Furch v bráně.“

Jiří Kudrna (Liberec): „Do zápasu jsme dobře vstoupili, odehráli jsme výbornou první třetinu a hráli jsme takový hokej, jaký jsme chtěli. Zachytávali jsme protiútoky domácích, byli jsme produktivní. Od druhé třetiny jsme se dostali do potíží, dvakrát jsme inkasovali v oslabení, což nám ukázalo, na čem musíme zapracovat. Za stavu 2:2 to bylo o třetím gólu, ten dala Kometa a už si s vývojem poradila. Domácí si po zlepšeném výkonu ve druhé polovině utkání došli pro zasloužené vítězství.“

Góly

Domácí: 28:18. Moses, 37:12. Moses, 45:03. Kučeřík, 57:07. Moses, 58:34. Zbořil

Hosté: 06:18. Vlach, 07:40. Vlach

Sestavy

Domácí: Furch (Kavan) – Ščotka (A), Kaňák, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda – Okál, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Jenyš, Vincour, Boltvan – Horváth.

Hosté: D. Král (Hrenák) – Melancon, Ivan, Knot, Galvas, Budík, J. Dvořák, Derner – Faško-Rudáš, Filippi (C), Vlach (A) – Flynn, A. Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř (A), Pérez – Klíma, Šír, Pekař.

Rozhodčí

Hribik, Pilný – Hnát, Lhotský

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

6433 diváků

Bruslaři ožili, pomohly přesilovky

V první velké šanci se objevil volný Navrátil, mezeru mezi Novotného betony se mu však najít nepodařilo. Daleko od gólu nebyl ani hostující Aaltonen, z ostrého úhlu trefil tyčku olomoucké brány. V přesilovce pálil bez přípravy Káňa, Novotný se ale stačil přemístit.

Oba týmy v první třetině trápily chyby v obranném pásmu. Po zaváhání domácích projel puk před prázdnou brankou skrz brankoviště. Špatnou rozehrávku Bernada zase nepotrestal najetý Káňa. I proto diváci během úvodního dějství gól neviděli.

Mladá Boleslav si ve druhé části zahrála dlouhou přesilovku pět na tři. Aaltonen ještě Sedláčka nepřekonal, zanedlouho ale hosté potrestali oba olomoucké prohřešky. Nejprve využil Sedláčkova zakrytého výhledu Lantoši a poté zamířil pod horní tyč Osburn.

Domácí snížili přesně s koncem klasické početní výhody, kterou poté sami měli, kotouč za Novotného dorazil Knotek. Ve 35. minutě se pak během Osburnova vyloučení prosadil z první Káňa a vyrovnal. Útočník, který se do Olomouce vrátil z Vítkovic, skóroval poprvé v sezoně. Obrat mohl z trestného střílení dokonat Navrátil, Novotný jej ale betony vychytal.

Ve třetím dějství se sám před brankou ocitl Dvořáček, Sedláček mu ale puk dokázal vypíchnout. Proti domácímu brankáři neuspěl ani unikající Skalický. Mladé Boleslavi vrátil vedení až Aaltonen, jenž střelou do horní části branky využil přesilovku. Vzápětí zakončoval Stránský a trefil horní tyčku olomoucké branky.

Hanáci se snažili znovu srovnat. Sirota těsně minul horní roh branky a Rašnerovu možnost zblízka zneškodnil Novotný. Olomouci už nepomohla ani závěrečná hra se šesti hráči v poli.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Začali jsme nervózně, měli jsme hodně ztrát a Boleslav si z toho vytvořila šance. Pak se hra srovnala, dnes byly klíčové přesilovky. Rozhodl náš faul v útočném pásmu ve třetí třetině.“

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Začali jsme dobře, prvních dvanáct minut jsme soupeře zamkli a měli jsme i šance. Pak jsme začali dělat chyby vzadu a domácí se zvedli. Ve druhé třetině jsme dvakrát využili přesilovku, ale pak jsme prakticky dvakrát inkasovali při oslabení. Zaplaťpánbůh za třetí gól v přesilovce, vítězství po šesti prohrách je pro nás velmi důležité. Doufám, že se od něj odpíchneme.“

Góly

Domácí: 29:16. Knotek, 34:56. Káňa

Hosté: 25:31. Lantoši, 26:16. Osburn, 47:55. Aaltonen

Sestavy

Domácí: Sedláček (Konrád) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Rašner, Švrček, Mareš – Navrátil, Knotek (A), Bambula – P. Musil, Macuh, Klimek – Orsava, Nahodil (A), Káňa – Kunc, Anděl, Menšík.

Hosté: F. Novotný (J. Růžička) – Pláněk, Pyrochta (A), Osburn, Jánošík (C), R. Jeřábek, Bernad, Čech – Aaltonen (A), Järvinen, Rohdin – Skalický, Suchý, Lantoši – Malát, O. Roman, Gardoň – Dvořáček, Závora, Stránský.

Rozhodčí

Ondráček, Jaroš – Lederer, Axman

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4 275 diváků

Skvělý návrat mistra, ale zazářil Radil

Dvoubrankový náskok získali Pardubičtí už v první třetině, v níž dvakrát skórovali. Ve čtvrté minutě se dostali k puku v útočném pásmu a po střele Kousala a zákroku Kacetla nakonec dopravil puk do branky Radil. O druhý zásah se v 15. minutě postaral obránce Vála, jenž se po přihrávce Kousala trefil přesně od modré čáry.

Vzápětí mohl snížit třinecký Vrána, ale v přímém souboji měl navrch brankář Will. Těsně před přestávkou se v další šanci domácích objevil Vondráček, částečně odkrytou branku však minul.

Dynamo nastoupilo do druhé třetiny s dvougólovým náskokem, který však vydržel pouze 38 sekund. Obránce Polášek našel před brankou Růžičku, jenž dotlačil puk za gólmana Willa. Ve 28. minutě následovala využitá přesilovka Pardubic, při které do horního roku třinecké branky pálil Čerešňák. Při početní výhodě Třince se hosté neprosadili, střelu Růžičky kryl Will.

Pardubický gólman zaváhal ve 43. minutě za brankou s rozehrávkou, hosté se dostali k puku a Pánik bez problémů zakončil do prázdné branky. Za dalších 50 sekund už bylo vyrovnáno. Smithovu střelu tečoval Kurovský, celou situaci rozhodčí kontrolovali u videa kvůli případné hře vysokou holí, ale branku uznali.

Vyrovnaná bitva pokračovala mimo jiné pardubickou nevyužitou přesilovkou či závěrečným náporem Dynama. Stav 3:3 se už ale nezměnil, a tak následovalo prodloužení. V něm mohly rozhodnout oba celky, nakonec v 64. minutě udeřil přesnou střelou Poulíček. Pardubice oslavily desátou výhru, nadále platí, že od začátku ročníku ještě nevyšly ani jednou naprázdno.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Pardubice): „Mně se líbila naše první třetina, kdy jsme vstřelili dva góly a mohli dát na 3:0, když jsme prohodili kotouč místo do prázdné branky do rohu. Ve druhé třetině jsme inkasovali lacinou branku, což se dá říct o všech gólech. Ty jsme dnes soupeři darovali. Celkově jsme ale zápas odmakali, je těžké hrát proti soupeři, který je dlouho pospolu a ví, co obnáší vyhrávat. Jsme rádi za dva body, které nám podle mě patří. Věřím tomu, že jsme byli lepší. Je to ponaučení, že se musí hrát šedesát minut nadoraz, bez toho se body nebudou kumulovat. Souhlasím, že se hrálo ve výborné atmosféře, oba týmy se vydaly a chtěly vyhrát.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Myslím, že to byl zápas hodný úřadujícího mistra a aktuálního lídra tabulky, navíc v kvalitní divácké kulise. První třetina nám moc nevyšla, byli jsme všude později a prohrávali osobní souboje. Druhá třetina byla o něco lepší, bohužel jsme tam měli situace v našem oslabení. Výborně jsme pak vstoupili do třetí části, dali jsme dva góly a měli ještě šance, které jsme neproměnili. V posledních minutách se nám podařilo ubránit přesilovou hru soupeře a závěrečný tlak. Prodloužení se mi hodnotí těžce, protože jsme neproměnili jednoznačnou šanci a sami inkasovali, když jsme ztratili puk dva metry za modrou čárou. To by se nám nemělo stávat, domácím gratuluji k bodu navíc.“

Góly

Domácí: 03:53. Radil, 14:12. Vála, 27:35. Čerešňák, 63:31. Poulíček

Hosté: 20:38. M. Růžička, 42:58. Pánik, 43:48. Kurovský

Sestavy

Domácí: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Kolář – Kaut, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Cienciala, Pochobradský – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Polášek, J. Jeřábek, Nedomlel, Adámek, Kundrátek – Pánik, Voženílek, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Walega – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský.

Rozhodčí

Jeřábek, Pražák – Klouček, Bohuněk.

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

9982 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud