15. ledna 2024 • 20:30

Hráči týdne: Pardubice v dvojím zastoupení, Flek ladí repre formu

Autor: Adam Papoušek, inf
Vstoupit do diskuse
0
  • Brněnský útočník Jakub Flek na začátku roku 2024 chytá parádní formu, se kterou by mohl pomýšlet na nominaci na domácí mistrovství světaBrněnský útočník Jakub Flek na začátku roku 2024 chytá parádní formu, se kterou by mohl pomýšlet na nominaci na domácí mistrovství světaFOTO: koláž iSport.cz

    Hokejová Tipsport extraliga v neděli dohrála už své 36. kolo. A Jakub Flek očividně dobře ví, že se nachází v širším výběru trenéra Radima Rulíka pro domácí mistrovství světa. Výkony brněnského útočníka v nynějším ročníku totiž mají vzestupnou tendenci, což potvrdil i v minulém týdnu a zaslouženě se dostal mezi nejlepší hokejisty týdne. V triu jej doplňuje dvojice hráčů z Pardubic.

  • Peter Čerešňák

    obránce

    HC Dynamo Pardubice

    Dalo by se říci, že Dynamo má za sebou úspěšný týden. Vyhrálo všechny tři zápasy a získalo sedm bodů. Ale není tomu úplně tak. Ve středu v Brně totiž Pardubice ztratily ve třetí třetině čtyřgólový náskok. V neděli proti Mladé Boleslavi vedly před poslední dvacetiminutovkou už 3:1. Kdo ovšem může být spokojený se svými výkony, je Peter Čerešňák. Dvě branky vstřelil a u dalších čtyř asistoval. Východočeši se slovenským bekem na ledě své soupeře přehrávali, čehož je důkazem hodnota 62,9 % v poměru očekávaných gólů pro a proti.

  • Jakub Flek

    útočník

    HC Kometa Brno

    Prosinec skončil, leden začal a Kometa je opět zpátky. V uplynulých sedmi dnech odehrála tři utkání, získala sedm bodů. Excelentní výkony podával Jakub Flek. Nasbíral devět bodů, které rozdělil mezi tři góly a šest asistencí. Byl nejproduktivnějším hokejistou týdne. Dostal se k 11 střeleckým pokusům ze slotu, šestkrát přihrál svým spoluhráčům na střelu ze slotu, patnáctkrát zaznamenal úspěšný vstup do ofenzivního pásma a šestnáctkrát vyvezl puk z defenzivní zóny. Dominantní výkony po všech stránkách. Pokud by takové výkony podával do května, nominace na MS by zkušeného útočníka neměla minout.

  • Lukáš Sedlák

    útočník

    HC Dynamo Pardubice

    Kapitán Dynama v nynějším ročníku opět potvrzuje, že patří mezi nejlepší všestranné hráče soutěže. V uplynulých sedmi dnech vstřelil čtyři branky a u dalších dvou si připsal primární asistenci. Byl na ledě u osmi vstřelených a čtyř inkasovaných gólů. Dostal se k 13 střeleckým pokusům, devětkrát přihrál spoluhráčům na střelu. Jedenáctkrát zapsal úspěšný vstup do ofenzivní zóny, dvanáctkrát puk vyvezl z obranného pásma. Pokud nepřijde výrazný pokles formy, ani Sedláka by neměla minout nominace na květnový šampionát.

  • Vysvětlivky analytiky

    Co znamenají „Výstupy z defenzivní zóny“?

    Mezi úspěšné výstupy z obranné třetiny hřiště se počítá individuální výjezd hráče s pukem na hokejce do středního pásma, případně přihrávka z defenzivní zóny spoluhráči do střední. Aby takový pokus byl započítán jako úspěšný, tým musí mít puk na hokejce dvě sekundy poté, co překročí modrou čáru.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud