Pavel Ryšavý
3. února 2024 • 04:40

NEJ momenty bitvy titánů: skvělý Kousal, Willův zákrok i děsivá chvíle

Vstoupit do diskuse
1
  • Největší momenty šlágru mezi Dynamem a SpartouNejvětší momenty šlágru mezi Dynamem a SpartouFOTO: Koláž iSport.cz

    Souboj tuzemských hokejových titánů mezi Pardubicemi a Spartou vyzněl v pátek večer lépe pro hosty (1:3). V Enteria aréně válel spaťanský forvard Pavel Kousal. Zařídil vyrovnání, chvíli nato asistoval u druhého gólu hostů. Na druhé straně se předvedl brankář Východočechů Roman Will. Ve 29. minutě ukázal bleskový přesun proti Janu Buchtelemu. Projděte si NEJ momenty zápasu.

  • Největší hvězda - Pavel Kousal

    Pavel Kousal má za sebou suchý leden. V posledním zápase proti Liberci se trefil do prázdné brány, ale předtím měl deset zápasů v řadě bez bodu. Ne, že by ubral ze svého pohybu a průletů do ofenzivní třetiny, ale nestřílel góly, ani je nechystal. V Pardubicích ovšem válel! Jeho důslednost, kdy se hrnul do brankáře Willa, přinesla vyrovnání. Za chvíli asistoval u druhého gólu Sparty.

    Pavel Kousal Pavel KousalFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Nejlepší zákrok - Will na břiše

    Roman Will se v brance hýbe hodně rychle, agresivně. A bleskový přesun předvedl ve 29. minutě proti Janu Buchtelemu. Hrnul se zpátky tak trochu v haškovském stylu, nohy a všechno, co šlo, nahoru, aby zabral co nejvíc prostoru. Nakonec soupeř poloprázdnou klec netrefil, Buchtelemu se kotouč dostal pod nohy, nejspíš proto ho nezvedl. Ale Will tady ukázal rychlost.

    Brankář Pardubic Roman Will v akci Brankář Pardubic Roman Will v akciFoto ČTK / Vostárek Josef
  • Největší emoce - vyrovnání Sparty

    Pardubický kouč Marek Zadina šel pro lahev s vodou a málem jí rozdrtil uzávěr, jak zuřivě otevíral víčko. Děsně ho štvalo vyrovnání Sparty na 1:1. Roman Will měl po střele Jana Buchteleho puk za levým betonem, Pavel Kousal se tam rychle přihnal a důrazně dorážel. Trefil beton? Puk? Padesát na padesát. Rozhodčí po videu viděli, že puk, takže gól do posunuté brány uznali.

    Gólová radost sparťanských hokejistů Gólová radost sparťanských hokejistůFoto Beranek / Sport
  • Nejděsivější moment - Pánikovo říznutí

    Ne, zkoušet, jak jsou ostré brusle, fakt nikdy nechcete. Richard Pánik měl smůlu i strašnou kliku, když ho nůž soupeře nešťastně řízl do zápěstí nad rukavici. Pardubický útočník se v půlce třetí třetiny v pádu potkal na zemi s bruslí. Pohotově si druhou ruku silně stiskl nad ránu a spěchal na lavičku za doktorem problém vyřešit. Rána nebyla naštěstí hluboká, vrátil se zpátky.

    Richard Pánik Richard PánikFoto Pavel Mazáč / Sport
  • Nejtvrdší moment - rána do Kováře

    Když ve druhé třetině ležel brankář Jakub Kovář na břiše, nehýbal se, jen posunoval levou rukou, mrazilo. Chvíli před tím schytal pořádnou bombu do hlavy od Tomáše Zohorny, který ho trefil v brankovišti. Gólmanova maska odletěla po zásahu až k mantinelu. Druhou třetinu Kovář dochytal, ale (patrně) krční páteř dostala hodně zabrat, takže na poslední část nastoupil Josef Kořenář.

    Brankáře Sparty Jakuba Kováře poslal k zemi Tomáš ZohornaFoto ČTK / Vostárek Josef

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud