Miroslav Horák
5. února 2024 • 04:55

Kaše o MS v Praze či sudích: Pískejte častěji sekání, zrychlí to extraligu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednu velkou tužbu si začali plnit na podzim, kdy bok po boku naskočili v extralize, tenhle týden společnou radost ještě povýší. Ondřej Kaše s bratrem Davidem navléknou dres národního týmu na Švédských hrách v Karlstadu. „Je pecka, že jedeme oba!“ těší se litvínovské eso v rozhovoru pro iSport.cz. V osmadvaceti letech nastoupí za reprezentační áčko vůbec poprvé. Pokud tedy překoná virózu, kvůli které v neděli nenastoupil v Liberci.



Dávno platí, že je ozdobou nejvyšší elitní soutěže, Litvínov pomohl vystřelit mezi smetánku. Nejen to. Díky řadě let strávených v NHL dokáže přinášet impulsy, které můžou při správném uchopení zdejší elitní soutěž posunout. „Extraliga má dobrou kvalitu. Ale kdyby se třeba sekání trestalo jako v NHL, hokej bychom tu měli rychlejší,“ přemýšlí nahlas.

Na pondělní sraz do Prahy vyrazíte s bráchou, chtělo by se vám i samotnému?
„Popravdě, do poslední chvíle jsem nevěděl, že brácha pojede, ale je super, že to dopadlo nám oběma. Pro naši rodinu je to velká událost, rodiče a babičky a naši kamarádi, všichni se těší, až se na nás podívají. S bráchou si plníme další sen.“

Jedna věc jsou Švédské hry, druhá šampionát v Praze. Berete následující turnaj za velkou příležitost říci si o MS?
„Jednoznačně. Prahu mám určitě v hlavě, to je bez diskuzí. Pro mě by šlo o vrchol kariéry. Každý chce hrát na mistrovství světa, já tu možnost z vícera důvodů dosud neměl. Dvakrát jsem musel odmítnout, jednou kvůli zranění a pak se nám v tom termínu narodila malá.“

Předpokládáte, že vás Radim Rulík postaví do útoku s Davidem?
„Dávalo by mi to logiku. Z nominace vyplývá, že je v ní víc dvojic hráčů, kteří jsou na sebe zvyklí. Nechci předjímat, ale z devadesáti procent to tak vidím…“ (usmívá se)

Zhruba z devadesáti procent se předpokládalo, že v extralize budete zářit. Teď je to na stovce. Máte po čtyřech desítkách odehraných utkání pocit, že jste v extralize zdomácněl?
„Jo, cítím se v ní dobře. Bavili jsme i o nároďáku už dřív, ale nebyla

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud